Loading color scheme

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ & ΔΙΣΚΟΙ. ΤΟ ΝΕΟ PODCAST ΤΩΝ MR. Z & ΛΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στο πρώτο επεισόδιο, το δίδυμο αναλύει το πρώτο κύμα του ελληνικού ραπ με καλεσμένο-έκπληξη τον Θωμά Πιτικάκη aka Dj Everlast, των FF.C. 
 
Tα μεσημέρια της Πέμπτης στο avopolisradio.gr οι δύο παραγωγοί και συντάκτες του avopolis.gr συζητούν, προβληματίζονται, οραματίζονται πολλά και όταν μπουχτίσουν παραγγέλνουν σουβλάκια. 
 
Σε μια από αυτές τις δημιουργικές συναντήσεις, προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας ενός podcast που θα φωτίζει λιγότερο προβεβλημένες μουσικές σκηνές που στριμώχνονται τις δισκοθήκες τόσο του συλλέκτη Zώη Χαλκιόπουλου, όσο και του μουσικογράφου Δημήτρη Λιλή. 
 
Η ονομασία -σχεδόν τυχαία αλλά σίγουρα παροορμητική- δίνει το στίγμα. Ανάλαφρος σχολιασμός και αυθόρμητος λόγος, βασισμένος στα προσωπικά βιώματα των παρουσιαστών. Ιστορίες για μουσικές σκηνές που έζησαν εκ των έσω, για δίσκους που έψαξαν εμμονικά και για σουβλάκια που διεκδικούν τον τίτλο “το καλύτερο σουβλακί της πόλης”, πάντα ανάλογα με την πόλη που βρίσκεται κάποιος και με την ώρα που τυγχάνει να το λιγουρεύεται. 
 
Στο πρώτο επεισόδιο αυτής της νέας σειρά podcast επεισοδίων, το δίδυμο αποκαλύπττει όλη την αλήθεια γύρω από τον αστικό μύθο που υπήρξε το πρώτο κύμα του ελληνικού ραπ. Ποιός το ξεκίνησε, ποιό ήταν το πρώτο ελληνικό ραπ τραγούδι, σε ποιες γειτονιές άνθισε η σκηνή και ποιοι ήταν αυτοί που το έκαναν καλύτερα; 
 
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το ραπ το ελληνικό όπως συνέβη στα 90s, βρίσκονται στο πρώτο επεισόδιο του Σουβλάκια & Δίσκοι, με μαρτυρίες και αναμνήσεις της εποχής από τον καλεσμένο-έκπληξη, Θωμά Πιτικάκη aka Dj Everlast, των FF.C. 
 
To ακούτε, το μοιράζεστε και το ακουλουθείτε, γιατί πλησιάζει απειλητικά το επόμενο επεισόδιο.  
 
 
Το logo έχει επιμεληθεί ο Σπύρος DFold Γραμμένος από την Κέρκυρα. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 

Σημειώσεις Στο Οπισθόφυλλο: Με καλεσμένο τον Θανάση Μουτσόπουλο

Δεύτερο μέρος για τις Σημειώσεις στο Οπισθόφυλλο του Avopolis Podcasts, εκεί που ο Άγγελος Κυρούσης και οι καλεσμένοι του, επιχειρούν να εστιάσουν και να αναζητήσουν τα ψιλά γράμματα του παρελθοντικού, ...

poweredbymixcloudpro