Loading color scheme

BLOG LOVE: Ό,τι κρατάμε από τον Μάρτιο

in SOUL

Δύο φορές το μήνα, ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που κάνουν τους γύρους της blogόσφαιρας. 

Ώρα να μαζέψουμε τα καλούδια που ξεχώρισαν στα επιδραστικά blogs του πλανήτη από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα. Ως συνήθως, λίγος ηλεκτρονικός πειραματισμός, λίγες alt pop κιθάρες μπόλικη νέο-soul και hiphop και τουλάχιστον δύο jazztronica διαμαντάκια.

Βρείτε τα συγκεντρωμένα στις πρώτες 12 θέσεις της σχετικής BLOG LOVE Spotify playlist.

1. 1st Base Runner - Night Stalker (Souvenir sound)

Jazzy, moody και sexy πλήκτρα οδηγούν ένα σκοτεινό groove με τον πιασάρικο "If you need me, I will follow" ψίθυρο. Ο μέχρι πρότινος creative director των Radiohead, Dilly Gent, σκηνοθέτησε το πρώτο single του EP.

 

2. Laura Wolf - Calligraphy and Calculations (Laura Wolf Records)

Η Laura Wolf από το Brooklyn στο νέο της πειραματικό ηχητικό pop κολάζ συνθέτει παιχνιδιάρικους ήχους, αποσπάσματα κλασσικής μουσικής, βιομηχανικά beats και  φωνητικά που θυμίζουν Imogen Heap.

 

3. Ayleen Valentine - Εpitaph (Giant Music)

Και ο επιτάφιος της Αμερικανίδας Ayleen Valentine σκάει σε ιδανικό timing. Μυστικιστική pop που, κάπου στη μέση, με την βοήθεια του ανεβαστικού groove δημιουργεί μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα mood swings που έχετε ακούσει τελευταία.

 

4. Moguido - Feel It (feat. Shishani) (Goal Music Group)

Πνευματικό τέκνο της De La Soul urban αγάπης, ο Ολλανδός Moguido παραδίδει καλαίσθητη νέο-soul με την βοήθεια της Shishani στα φωνητικά.

 

5. Kay Slice - Bombshit (Truemendouz Records)

Προσθέστε μια ακόμα urban βόμβα με δάνεια από τη νέο soul καθώς και την κουλτούρα της Ghana στα φωνητικά.

 

6. Jordan Prince - James (Dumont Dumont) 

O Jordan Prince γεννημένος στο Μισισίπι αλλά πλέον μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ηχογράφησε πίσω στο 2018 ένα υπέροχο άλμπουμ με 12 folk pop τραγούδια για 12 φίλους και τώρα η δραστήρια Dumont Dumont Records το επανεκδίδει.

 

7. El Payo & Sharky - Memories Of Vortex (Tru Thoughts)

Νέα Tru Thoughts ομορφιά εδώ και μην ξεχνάτε το πρόσφατο μεγάλο μας αφιέρωμα στο εμβληματικό label. Nu-Jazz χορευτική ψυχεδέλεια από το rework του El Payo.

 

8. Devon Gilfillian - Right Kind Of Crazy (Fantasy Records)

Κάπου ανάμεσα στο R&B βάθος του Jose James και την pop αμεσότητα του Rag N’ Bone αναπνέει η νέο-soul του Devon Gilfillian από το Nashville που κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρόσφατη SXSW εβδομάδα. Το album 'Love You Anyway' κυκλοφορεί 7 Απριλίου.

 

9. Boambee - Mad (RAW Unlimited)

Και λίγη ακόμη κοφτερή alt pop από την ανερχόμενη mixed race παραγωγό ερμηνεύτρια Boambee από τη Νέα Ζηλανδία.

 

10. Bobby JaGGerJacK - My Own Way (Lucky Libra Records)

Σωστή χρήση sampling, ωραίο flow και σοβαρά outcast raps στο νέο storytelling του Bobby JaGGerJacK.

 

11. Foam and Sand - Circle 33 (Nettwerk Records) 

Το Foam and Sand πρότζεκτ του συνθέτη Robot Koch μιξάρει ατμοσφαιρικές υφές και συγκινητικά φουσκώματα που όταν κορυφώνονται αποθεώνουν την sound design αισθητική του. 

 

12. Karamu - Mozambique (NoOx Worldwide) 

Πολυρυθμία, ψυχεδέλια και σχεδόν jazz αυτοσχεδιαστικός μυστικισμός στο υπέροχα απόκοσμο νέο single των Ιταλών Karamu.

 

13. Liv East - Love Frequency (Liv East) 

Θριαμβευτική disco soul έξοδος με sensual φωνητικά από το slow mo house jam των Liv East. A low key must για το καλοκαίρι που έρχεται.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro