Loading color scheme

Diggin Podcast: A Tru Thoughts Special

in SOUL

Ο Mr. Z ξεσκονίζει, 23 χρόνια μετά, τα Tru Thoughts βινύλια του. 

Πόση σημασία έχει τελικά να μπορείς να εμπιστευτείς «τυφλά» μια πηγή εναλλασσόμενης τέχνης; Ας πούμε ότι έχεις έναν φίλο που κατ'επανάληψη σε εκπλήσει με το γούστο του, τι θα κάνεις; Δεν θα ήθελες να του αναθέσεις το κομμάτι της διασκέδασης σου; Στην περίπτωση της μουσικής και των αφοσιωμένων οπαδών της τα παραδείγματα σίγουρα είναι αμέτρητα μέσα στα χρόνια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τους αυτιστικούς συλλέκτες (ευχαριστούμε για αυτό!) που όταν κολλήσουν με κάτι απλά δεν το αφήνουν. Στους μυστήριους καιρούς που διανύουμε η έκφραση των μουσικών είναι αστείρευτη και αφού μιλάμε για ευκολία μέσω του Internet, περίμενε χιλιάδες δίσκους και τραγούδια σε καθημερινή βάση να σε βομβαρδίσουν. Έχοντας πάντα στο μυαλό το σύστημα «ομάδα που κερδάει, δεν αλλάζει» όταν βρίσκω κάτι που με εντυπωσιάζει, μένω κοντά του αρκετό καιρό για να ζήσω την ωρίμανση του, να δω την εξέλιξη του. 

Στα Avopolis Podcasts αγαπάμε τα αφιερώματα και αυτό θα συμβεί και στο συγκεκριμένο που δεν θα μας πάει και πολύ μακριά αλλά τώρα που τα λέμε έτσι ανοιχτά δεν είναι και λίγο το 20 χρόνια. Αυτό το αγαπημένο label από το παραλιακό Brighton της Αγγλίας μετράει ήδη 23 χρόνια παρουσίας στο "jazzbreakshiphopsoulfunkbeatsounds" όπως αρέσκεται να αυτοαπόκαλείται μουσικά. από πίσω ο αρκετά ενεργός Robert Luis, ο βασικός A&R της TT. Δισκοθέτης και tastemaker με καλό γούστο. Ουκ ολίγοι μουσικοί που κατέληξαν στο Πάνθεον της σύγχρονης μουσικής για την παγκόσμια DJ κοινότητα και την street κουλτούρα των τελευταίων δύο δεκαετιών, «βγήκαν» από την αγκαλιά της πολύχρωμης Tru Thoughts του Ηνωμένου Βασιλείου και μερικοί από αυτούς θα ντύσουν με το groove τους το εν λόγω podcast.

Ξεκινώντας με τον βασιλιά του είδους Quantic και τους άπειρους σχηματισμούς και projects μέσα στα χρόνια (βλέπε Quantic Soul Orchestra) και συνεχίζοντας με τον πολυτάλαντο TM Juke και την βασίλισσα της Nu Soul -Nu Funk Alice Russell που κατάφερε με την φωνάρα και την υστεροφημία της να πάει τον κατάλογο της TT σε όλο τον πλανήτη και να κοντραριστεί στα ίσα με τον μεγάλο αρχηγό της τελευταίας πίστας, την Αμερική. Ποιός δεν θυμάται ένα από τα καλύτερα Jazz σχήματα, τους Nostalgia 77 και τον Ben Lamdin; Τους εκρηκτικούς Αυστραλούς The Bamboos, τα πρώτα βήματα του σούπερσταρ πια Bonobo αλλά και τους Hot 8 Brass Band με τις εκπληκτικές τους Brass διασκευές σε soul classics tracks.  

Έτσι μοιραία περάσαμε 20 χρόνια να ακολουθούμε πιστά τις επιλογές - κυκλοφορίες της Tru Thoughts αγοράζοντας τις και μιξάροντας τις αφού κατά κύριο λόγο ο ήχος βασίζεται στο worldwide groove και περιέχει από σύγχρονα breaks, Funk, Soul, Jazz, Hip Hop μέχρι Reggae. Σαν τυφλοί, όπου βλέπαμε το logo απλά πέφταμε με τα μούτρα και αυτό τελικά σημαίνει πλήρης εμπιστοσύνη. Belleruche, Domu, Hidden Orchestra, Me & You, Zed Bias, Jon Kennedy, Diesler, The Limp Twins, Hint, Jumbonics, Flevans μέχρι και ο Mark De Clive-Lowe είχε κυκλοφορήσει υλικό στην Tru Thoughts. Θα έλεγε κανείς ότι ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά labels στην Nu Jazz / Nu Soul / Nu Funk σκηνή που στα τέλη του 2010 είχε αρχίσει να ανθεί και να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των clubs. Και ο Will Holland κατα κόσμον Quantic αλλά και πολλοί άλλοι από τον μεγάλο κατάλογο της πέρα από το ότι είχαν επισκεφτεί αμέτρητες φορές την χώρα μας για live και DJ sets, ήταν αρκετά δημοφιλείς και αγαπητοί στους Έλληνες. Και για κάποιο περίεργο λόγο ενώ όλη αυτή η μουσική κορέστηκε από εμάς, ακούγεται και πάλι φοβερά φρέσκια σήμερα. Μια δύο ακροάσεις του εν λόγω podcast και θα σας πείσει γι'αυτό. Let's go!

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro