Loading color scheme

Blog Love : Τα 14 jams που μας βάζουν στο 2024

in WORLD

Κάθε μήνα ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Έχετε διαβάσει για το περιβόητο Resolution του Spotify που με την βοήθεια του AI ετοιμάζεται να παύσει τις υπερησίες των απανταχού playlist curators. Ε, ακόμα και έτσι τα blogs θα μείνουν όρθια και με ανταλλαγή νέων κυκλοφοριών από ολόκληρο τον πλανήτη θα συνέχισουμε για μία ακόμη χρονιά να τραβάμε άσσους από μανίκια που τα mainstream μέσα δεν έχουν καν πάρει χαμπάρι ότι υπάρχουν.

Let’s go, αυτά είναι τα 14 blog finds που μας βάζουν στο 2024. Ακούστε τα και στην παρακάτω Spotify playlist

1. Flaner Klespoza - Tropikalne wiatry (Tropical winds) (self release)

Από την Πολωνία με την σπουδαία jazz παράδοση έρχεται γεμάτος μυστικισμό, εξωτικά όργανα και μια ιδιαίτερη φωνητική μελωδία ο πειραματιστής Flaner Klespoza.

2. Adan Diaz - Luchador (GODMODE)

Άλλο ένα soon to be massive indie pop όνομα με την υπογραφή της περίφημης Godmode (βλ.Channel Tres).  O Μεξικανός μπόμπιρας Adan Diaz αυτή την εποχή περιοδεύει στην Αμερική με τον JAWNY και είναι θέμα χρόνου τα κολεγιακά ραδιόφωνα να λιώσουν την μουσική του.

3. Sanya - i don’t know (Bija Records)

Και από το Μεξικό στον Καναδά για το beatmaking collage του Sanya με τα έξυπνα φωνητικά samples και τις επιβλητικές μελωδίες. Deep & organic.

4.Buddy Junior, Harvey Forgets - SIN (the way you sweat) (Cherub Dream)

Από το camp της αγαπημένης μου Cherub Dream η noise pop του Buddy Junior και της μπάντας του από το Σαν Φρανσίσκο είναι αυτή την στιγμή ένα από τα πιο δυνατά indie rock χαρτιά της Bay Area.

5. Devereaux, Baba Smiz, Full Stop Velvet - Bizboz (MMMMΜ)

Funky και post punk disco με τον πιο σωστό τρόπο από τον βετεράνο πλέον Deveraux που ετοιμάζει την 2024 επιστροφή του μέσω της ΜΜΜΜΜ.

6. Bryant Barnes - Losing You (UMG)

Δεν θες η εύθραστη soul pop του Bryant Barnes να σε πετύχει σε «δύσκολη» στιγμή γιατί θα σε λυγίσει. Δίκαια, είναι ο ένας και μοναδικός crooner που υπέγραψε με πολυεθνική σε αυτή την λίστα.

7. Caraml - illusion (self release)

Και μιας και είμαστε σε radio pop γήπεδο, δώστε σε αυτούς τους Άγγλους την θέση που τους αξίζει στα απανταχού cool ραδιόφωνα. Το Illusion φανταστείτε ότι είναι το λιγότερο δυνατό track από το ολόφρεσκο Seasons EP που θυμίζει AIR.

8.Astral Bakers - I Don’t Remember (Sage Music)

Τέσσερις μουσικοί που έχουν βρεθεί σε δεκάδες σχήματα της Γαλλικής σκηνής, ενώνουν το ταλέντο τους σε ένα single που θυμίζει Big Thief ή Elliot Smith χωρίς να χάνει την κλασσική ευρωπαϊκή του φινέτσα.

9. Heran Dawson - Warmblood (feat. saint peral) (self release)

Όχι μακριά από τα beats που έφτιαχνε ο Lil Silva για τον Sampha, η συνεργασία του ανερχόμενου Τζαμαϊκανού Heran Dawson με τον saint peral δείχνει το μέλλον του αστικού ήχου. DIG.

10. Dinah Thorpe - Winter Black Lake (self release)

Και πάλι πίσω στον Καναδά για την ατμοσφαιρική electronica της Dinah Thorpe που κορυφώνει την καλογραμμένη μπαλάντα της με ένα απλό μα συνάμα λειτουργικό UK garage beat.

11. AUS!Funkt - You Don’t Know How To Fix This (Disco DEVIL)

Στον δρόμο που χάραξε το περίφημο electroclash κίνημα, οι επίσης Καναδοί AUS!Funkt επιδιώκουν την αναβίωση του no wave, disco punk ήχο με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο.

12. BALTHVS - Mango Season (Mixto Records)

Παλιοί γνώριμοι της στήλης οι Κολομβιανοί BALTHVS που υπηρετούν σε κάθε τους κυκλοφορία τον ήχο που έκανε viral μια πενταετία πριν τους Τεξανούς Kruangbin.

13. Cam Be, Weak, Add-2, Elisa Latrice - King’s Speech (A Film Called Black)

Η απόλυτα conscious hip hop συνεισφορά αυτής της στήλης. Καλοστημένο, με έξυπνες μπάρες, spiritual πνευστά, εξαιρετικές συμμετοχές και υποδειγματικό sampling. Αυτό το ραπ στις σελίδες μας θα κερδίζει κάθε φορά.

14. Henry Aberson, Nariah Taylor - Supa Fly (Max C LLC)

Και η αυλαία πέφτει με την ονειρική  χειροποίητηsoul του Henry Aberson και την μαγική φωνή της Nariah Taylor. Ουφ, μέλια παντού και ένα modern classic στο repeat.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro