Loading color scheme

Blog Love: Η χρυσή ενδεκάδα του Φεβρουαρίου

Κάθε μήνα ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Αυτή η λίστα θα μπορούσε άνετα να είναι συμπληρωματική της New Music Weekly. Το επίπεδο των demos ή των επίσημων κυκλοφοριών που περνάνε κάτω από τα ραντάρ των ραδιοφώνων και των μεγάλων μουσικών portals, αλλά ευτυχώς βρίσκουν τον χώρο τους και το κοινό τους στην blogοσφαιρα, έχει ανέβει σοβαρά levels. Και η πλειοψηφία των παραγωγών για ένα ακόμη blog love παίζει στα ίσια τους attention seekers αστέρες των ημερών μας, σε indie pop, trip hop, jazz, post punk ή ηλεκτρονικό επίπεδο. Enjoy.

1. Donzii - Penetrate (Grey Market Records)

DFA υλικό εδώ. Το groove καίει, το μπάσσο μαστιγώνει και η μελωδία της φωνής είναι ο ορισμός του sleazy sexy punk funk. Υποδεχτείτε τους Donzii από το Miami.

 

2. Catch The Run - On the side (Xylda music)

Μελωδικό, ψυχεδελικό post rock με σταθερά ρυθμικά πατήμα και κιθάρες που στροβιλίζουν τόσο όσο χρειάζεται για να του κολλήσεις την ταμπέλα stoner music. One for the heads.

 

3. Strath - In Another Life / Don’t Hold Your Breath (Godmode)

Από την φαρέτρα της Godmoe o Strath από την Αυστραλία, με production credits σε ονόματα όπως η Blessed Madonna ή η SHYGIRL ετοιμάζεται σε μία σειρά απο singles να απογειώσει το dance pop διαστημόπλοιο του. Τόσο καλό όσο ο Sasha του Airdrawndagger ή ο Fred Again.. του Actual Life 2.

 

 

4. EMMY - Call Me When You Can (Godmode)

Λίγο ακόμα Godmode, μα σε τελειώς διαφορετικό στυλ από το ρόστερ του ανεξάρτητου label από το L.A.. Η EMMY ακούγεται σαν η φυσική συνέχεια της Lorde και το μόνο σίγουρο είναι ότι το μέλλον της ανήκει. Ραδιοφωνική ποπ αξιώσεων.

 

5. Boy With Apple - GBG Hills (Varo)

Shoegaze pop με αγάπη από την Σουηδία. Μελωδίες to die for και όλο το Madchster που μπορείς να αντέξεις στην παραγωγή - ενορχήστρωση. Μαγικό.

 

6.Tara Lily - 6 Feet Down feat. Theo Croker (Tru Thoughts)

Ενδιαφέρον να βλέπεις την Tru Thoughts να παντρεύει jazz με τριπ χοπ και ατμοσφαιρικούς ήχος στο νέο single της ανερχόμενης Λονδρέζας Tara Lily.

 

7. Ruph c - Bad (self release)

Επιτέλους, το σοβαρό, σκοτεινό, χορευτικό και sexy Amapiano της Νιγηρίας, επιστρέφει στις λίστες μας. Ruphc, one to watch.

 

8. The Ghost Of Helags - Nothing Can Stop The Rain From Falling Down (Helax Berlin remix) - self release

Περισσότερη Σουηδική dream pop με electronica προεκτάσεις εδώ καθώς ουκ ολίγες από τις πρόσφατες συνθέσεις των Ghost Of Helags ρετουσάρονται από τα χέρια των Helax. Όνειρο.

 

9. Bad Flamingo - Fast (self release)

Οι Bad Flamingo σχεδόν μόνιμες στην λίστα μας ακούγονται σαν να παντρεύεις τις Cocorosie με την ακουστική εκδοχή των White Stripes και από single σε single ακόγουνται όλο και πιο badass. Δε μπλέκεις.

 

10. How To Dress Well - New Confusion (Sargent House)

Ο μελαγχολικός τροβαδούρος με την απίστευτη ambient electronica αύρα και άποψη επιστρέφει με νέα μουσική. Όπως πάντα με τα μάτια κλειστά, ακούγεται καλύτερο, έχει άψογο artwork και θυμίζει Enya από το μέλλον .

 

11.LATRALA - AGORA (Otherly Loved Records)

O Νεουορκέζος ντράμερ Kenny Wollesen και το LATRALA πειραματικό πρότζεκτ του έχoυν τον επιλόγο και προσφέρουν απλόχερα groovy pop ψυχεδέλεια. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro