Loading color scheme

Blog Love: July feels like…

Kάθε μήνα ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Έκαναν την ζέστη υποφερτή παρά το γεγονός ότι παρέμειναν μυστικά καλά κρυμμένα, ακόμα και αν πρόκειται για τον καινούριο James Blake. Δεκατρία indie διαμαντάκια με αέρινες μελωδίες και  ευφάνταστες ενορχηστρώσεις που επιβεβαιώνουν πως ότι ανεβαίνει γρήγορα στα charts δεν είναι απαραίτητα χρυσός. Αντιθέτως, ότι κερδίζει έδαφος στα αυτιά της πάντα ανοιχτόμυαλης blogόσφαιρας, συνήθως έχει τουλάχιστον ενδιαφέρον. Enjoy και καλές ε βουτιές ε.

 

1. Holyshoot - Plans For Later (HWJV)

Ολλανδικό αγγλόφωνο indie τόσο μα τόσο καλοφτιαγμένο που αναρωτιέσαι γιατί δεν τους υπογράφουν οι Beach Fossils στο label τους.

 

2. Speelburg - Something’s Wrong (Sophomore Slump)

Απολύτως τίποτα δεν πάει λάθος με την ανάλαφρη κιθαριστική ποπ του Βέλγου Speelburg και το νέο single Something’s Wrong συνεχίζει να ξεδιπλώνει τα κομμάτια του επερχόμενου νέου album του.

 

3. Smilez - Right Turn, Left Turn (self release)

Ένας συνδυασμός Klaxons με Machine Gun Kelly φωνητικά, φέρνουν το Αμερικάνικο lifestyle του καλοκαιριού ακόμα πιο κοντά. Ο Smilez από το L.A. μόλις κυκλοφόρησε το Ur In My World ντεμπούτο του.

 

4. Hugel & Francis Mercier - NaNa Djon feat. Victor Deme (Insomniac Records)

Δύο από τα δυνατά ονόματα της ethnic και afro house σκηνής ενώνουν δυνάμεις σε ένα single που βρίσκει άνετα την θέση του στις εμπορικές πίστες της Μυκόνου, της Πάρου ή της Σαντορίνης.

 

5. Swaye - Getting Back To You (Wednesday Records)

Το συνοδευτικό σχόλιο “an absolute indie rock gem” ανταποκρίνεται πλήρως στην college rock δυναμική του 3ου single των Swaye.

 

6. Paju - Stop Me (STNS)

Hi NRG και ανεβασμένα BPM στο ανθεμικό "Stop Me" του Εσθονού Paju, που με την ίδια άνεση που επιβάλλεται σε Drum & Bass - jungle set, μπορεί παράλληλα να κορυφώσει και ένα UK Garage set.

 

7. Belau feat. Mulay - Home (Belau)

Πάει μια τετραετία πλέον που οι Ούγγροι Belau τελειοποιούν την τέχνη της ηλεκτρονικής - trip hop - pop με τη συνοδεία μάλιστα σπουδαίων φωνών όπως η Beth Hirsch της εποχής Moon Safari. Στο νέο τους single πλησιάζουν κι’ άλλο τον ονειρικό crossover ήχο των Zero 7.

 

8. Dance Yourself Clean - Always Forever (self release)

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διασκευή των Αμερικανών στο κλασσικό πλέον “I Love You Always Forever” της Donna Lewis.

 

9. Beth Nielsen Chapman - Back To This Moment (Cooking Vinyl)

Εντυπωσιακό το πόσο κλασσικό διατηρεί ακόμα και σήμερα το roaster της η Cooking Vinyl. Το νέο single της Beth Nielsen Chapman είναι σχεδόν Highway folk rock classic και τόσο μα τόσο καλογραμμένο.

 

10. David Lerner x Autarkic - Caught (Autarkic Remix) - Kamea

O David Lerner από το Tel Aviv επιστρατεύει τις μαγικές disco ικανότητες του Autarkic και το remix του single Caught είναι πλέον τόσο έτοιμο για τα υποψιασμένα dancefloor της Ευρώπης.

 

11. Ben Sterling - Eeez (Factory 93)

Δεν υπάρχει φορά που παραγωγές του minimal techno πιονέρου Ben Sterling έχουν απογοητεύσει. Το Eeez είναι τόσο έτοιμο να ανατινάξει κάθε πίστα που θα το φιλοξενήσει.

 

12. H3F - Chalawan Funk (New Echoes)

Με αγάπη και ένα τρελό funky groove από την Ταϊλάνδη παρακαλώ. Οι H3F ακούγονται σαν μια πιο ηλιόλουστη και funk εκδοχή των BBNG. 

 

13. James Blake - Loading (Republic Records)

Ο μαέστρος της αστικής μελαγχολίας με το θαυμαστό background τόσο στην jazz όσο και στην dance επιστρέφει. Το νέο του album “Playing Robots Into Heaven” φορτώνει και το πρώτο single είναι μαγικό.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro