Loading color scheme

BLOG LOVE: lucky 13 του Μαΐου

Δύο φορές το μήνα, ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα main μουσικά media.

Είχαμε όντως μπόλικη blog αγάπη να δώσουμε και τον Μάϊο, που δεν έχει τελειώσει ακόμα αλλά ήδη σε επίπεδο ανεξάρτητων και φρέσκων ταλέντων μας έχει δείξει την δυναμική του. Από Ιταλιάνικο balaeric (σαν αυτό που θα χορέψουμε με βινυλιακή μουσική υπόκρουση στην πλατεία Ελπίδας την Κυριακή) μέχρι τον αγαπημένο Σουηδό της Αθήνας, γειά σου Kadebostany και από Ρώσικο dark wave μέχρι τον ολόφρεσκο Christian Loffler. 

Και τα lucky 13s έχουν ως εξής ενώ τα βρίσκεται με αυτή την σειρά στην σχετική Blog Love playlist. 

 

1. Sonny Winnebago - Blue Skies (self release)

Το Kings Of Convenience ή Erlend Oye vibe είναι εδώ στη νέα ανοιξιάτικη ακουστική ποπ ιστορία του ανερχόμενου Αυστραλο-Ουαλού. 

 

2. Dj Pasta & Foresta - Cadacara (Toucan Sounds)

Nu jazz o tronica ομορφιά με άρωμα Ιταλία και την σφραγίδα της χώρας στον έξυπνο ατμοσφαιρικό ήχο. Κάποιοι κάποτε το ονόμασαν Balaeric. 

 

3. Laura Wolf - Homebody (self release)

Η Laura Wolf συνεχίζει την περίεργα όμορφη ambient pop διαδρομή της προς το νέο album,  αυτή την φορά με ένα single που παραπέμπει στo πάντα αξιόλογο έργο και τις  ερμηνείες της Imogen Heap.  

 

4. Skinny Dippers x Holding Hour - Icarus Emerged (Alt Version)

To  Icarus Emerged εμφανίστηκε σε μια πιο dreamy και ακουστική εκδοχή στο περσινό The Town & The City album  των Skinny Dippers. Πιθανόν να είναι το shoegaze impact της Holding Hour πλευράς που βάζει γκάζι και half tempo τύμπανα στην υπάρχουσα εξαίσια μελωδία. Το πραγματικά indie κιθαριστικό win του μήνα. 

https://orcd.co/icarusemergedskinnyxholding

 

5. PLS & TY - New Color (Seeking Blue)

Αν αυτή η dance pop είναι η συνέχεια της EDM για τη νέα γενιά δημιουργούν. Count me in. 

 

6. Saint Stacy - Purple Vibe (self release)

Και εδώ είναι που λες γιατί τα ραδιόφωνα να μην ανακαλύπτουν κοριτσάρες σαν την Ελβετίδα Saint Stacy. Καλογραμμένη POP, ο ορισμός.

 

7. Pano - Hang In (self release)

Η Pano ήταν σε ένα μίνι break από την δημιουργία, πιθανόν επηρεασμένη από την Covid συνθήκη και επέστρεψε πάντα με βάση της το Βερολίνο με την πιο ζεστή indie pop μελωδία που έχετε ακούσει τελευταία. Αυτά είναι τα ταλέντα που πρέπει να γράφουν περισσότερο και να μοιράζουν τα τραγούδια τους σε μαζικούς καλλιτέχνες. Ομορφιά. 

 

8. Заговор - Надоело быть приятным

Ώρα να σπάσουμε λίγο τους κανόνες. Η καθόλου δημοφιλής Ρωσία μπορεί να παινεύεται πλέον για την synth dark wave σκηνή της. Κομμάτια και μπάντες όπως αυτό που δεν μπορώ καν να προφέρω επιβεβαιώνουν ότι εκεί τα παιδιά του Peter Hook είναι alright. 

 

9. Ugly Tony feat. The AbSouljah - Into Things (Below System Records)

Επιτέλους, ώρα για λίγο καλοφτιαγμένο και με μπόλικα old school στοιχεία ραπ από την Γαλλία. Ugly Tony season is here, ακόμα και αν τον ξέρουν ελάχιστοι. 

 

10. Kadebostany feat. Baris Demirel & Angie Robba - Like A Dream (Panik Records)

Νέος, ακόμα πιο ραδιοφωνικός, πιασάρικος και ανοιξιάτικος Kadebostany, επίσημα μέλος της Panik οικογένειας. Let's Go!

 

11. ΜΤ11 - Underwater Runner (A Good One) 

H Dim Mak του Steve Aoki έχει και ένα αμιγώς house label την A Good One που μόλις κυκλοφόρησε αυτή την tech house βόμβα από τον αινιγματικό παραγωγό MT11. 

 

12.Christian Löffler, Mogli - Envy (Ki Records)

Από το tech house ξύλο στο ατμοσφαιρικό daydrem house με την υπογραφή του αγαπητού και στην χώρα μας Christian Loffler. Συγκινητική μελωδία όπως πάντα και υποδειγματική παραγωγή. Ο Christian L συνεχίζει αλάνθαστος το σέρι ηχογραφήσεων με βάθος και άποψη για το μέλλον της ηλεκτρονικής. 

 

13. Raays - Beneath Your Surface (Leaving Records)

Έπρεπε να κλείσουμε με αυτό. Απίστευτη ατμόσφαιρα, τρομερό sound design. Τόσο ανορθόδοξα όμορφο. 

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro