Loading color scheme

Wu-Tang Samples: Da Mystery Of Chessboxin

in HIP-HOP

Ο Άγγελος Κυρούσης και το Rock & Rolll Circus σκαλίζουν μερικά από τα σημαντικότερα samples των Wu-Tang Clan λίγο πριν την εμφάνιση τους στο Release Athens 2023.

Σαφής, περιληπτική και αντιπροσωπευτική η επισκόπηση του Θανάση Μήνα ως προθέρμανση για το live των Wu Tang Clan στο Release Festival

Τίποτε λιγότερο μα και τίποτε περισσότερο δε χρειάζεται να προσθέσουμε, κατά συνέπεια, στο νέο podcast του Rock & Roll Circus, θα εστιάσουμε στο εξής.

Μετά από ένα πέρασμα στη δισκογραφία τους και κλεφτές ματιές στο τηλεοπτικό Wu-Tang: An American Saga, η καλοκαιρινή καθημερινότητα στο δισκοπωλείο έδωσε την ευκαιρία για μια εκ νέου ταξινόμηση στα ράφια, με αποτέλεσμα την αναμενόμενα αβίαστη διαπίστωση. Τα samples των Wu, οι ιδέες του Robert Fitzgerald Diggs που έκλεισε πριν λίγες ημέρες τα 54, υπάρχουν σε κάθε section του Rock & Roll Circus, σε κάθε είδος που χάριν ευκολίας χρησιμοποιούμε για να διαχωρίσουμε και να ταξινομήσουμε τους δίσκους στα ράφια.

Από τους καταλόγους της Stax και της Atlantic, και από τα ονόματα των Isaac Hayes, Charmels, Wendy Rene, JBs, Syl Johnson, Otis Redding, New Birth, Cameo μέχρις εκείνα των Jerry Goldsmith, J.J. Johnson, Skeeter Davis, Beatles και Johnny Mathis, με παντοτινή γέφυρα κινηματογραφικών kung fu διαλόγων,

 

 

O RZA είχε πάντα ανοιχτά αυτιά, γρήγορο μάτι και δυνατό χέρι για να εντοπίσει αυτό, έστω και ως ελάχιστο, που θα το μετασχημάτιζε σε μια Wu ιστορία. (αναζητήστε τη γλαφυρή, δεκάλεπτη σκηνή με το δισκάκι των Main Ingredient από το τηλεοπτικό American Saga)

 

 

Τούτων δοθέντων και λίγες ώρες πριν την – αμφίβολη ως προς την πληρότητα της κολεκτίβας (Method Man, ακούς;) - εμφάνισή τους στην Πλατεία Νερού, μερικές τέτοιες αναζητήσαμε, όχι τις πιο προφανείς, βασιζόμενοι στις τελευταίες setlists της περιοδείας τους.

 

Στο νέο podcast του Rock & Roll Circus, μια μικρή, ελάχιστη περιήγηση ως πρόγευμα (για να μη σας κοπεί κι η όρεξη) για τα μυστικά όπλα του RZA.

*Στην κατηγορία hip hop samples αξίζει επίσης να τσεκάρετε και το άρθρο με τα θέματα που δανείστηκε η χρυσή εποχή του Αμερικάνικου ραπ

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro