Loading color scheme

Blog Love: Φινάλε με τα indie gems του καλοκαιριού

Στο τελευταίο επεισόδιο των blog love παρουσιάσεων, ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Ήταν αυτό που λέμε wild ride και άξιζε σχεδόν κάθε στήλη και ενίοτε podcast της ενότητας με τα ανεξάρτητα worth to follow διαμάντια που βρέθηκαν στον δρόμο μας. Κλείνουμε μια ενδιαφέρουσα πορεία σχεδόν τριών χρόνων με 13 φετινής κοπής jams από ονόματα που ξεκάθαρα το μέλλον τους ανήκει. Εις το επανιδείν. 

 

1. Thea Dora - Harder (Tricksy)

Κανένας δεν είχε προβλέψει ότι η Δανία ή πιο συγκεκριμένα η Κοπεγχάγη θα είχε τόσο δυνατή indie σκηνή. Δίπλα στα ονόματα των ML Butch και Molina σύντομα θα αξίζει να προσθέσετε και αυτό της Thea Dora. 

 

2. Paw Paw Rod - Hello Dear (GODMODE)

Από το ασυναγώνιστο ρόστερ της GODMODE, o Paw Paw Rod κάνει την καλύτερη lo-key indie pop της Αμερικής αυτή την στιγμή. 

 

3. Kosho - shiva (Dancecode)

Tribal tech house που θα μπορούσε το ίδιο άνετα να κυκλοφορεί από την Madorasindahouse μέχρι την PAN του Κουλιγά. Sick AF. 

 

 4. M Wagner - We Could Stay + Never Gone (Extremely Pure)

 Ολόκληρο το "We Could Stay" βουτάει στα broken & haunted beats του Burial με ουκ ολίγες στιγμές που η επανάληψη και το σκοτάδι στήνουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. 

 

5. Paun - Double Standard (self release)

Hi - NRG και συνάμα εγκεφαλική house επιπέδου Four Tet από την Κροατία παρακαλώ. 

 

 6. Casper Caan - Hearts Are Opening (Passion Pit Remix)

 Καιρό είχαμε να ακούσουμε από τους Passion Pit που εδώ δίνει την groovy indie εκδοχή στο καλογραμμένο "Hearts Are Opening" του Casper Caan. 

 

 7. How To Dress Well - Crypt Sustain (Sargent House)

 Ο πρόσφατος δίσκος του How To Dress Well είναι από τους πιο ιδιαίτερους, απαιτητικούς και σκοτεινούς δίσκους που έχει παραδώσει ποτέ. 

 

 8. Melonious Phonk - Martian Pappas (Ziggurat)

Πείτε τη ηλεκτρονική μουσική από το διάστημα, ο Melonious Phonk δεν θα παρεξηγηθεί καθόλου, γνωρίζοντας ότι τα beats του έρχονται από το μέλλον. 

 

9. Holland Andrews - Answers (BMG)

Ambient ομορφιά, αφήστε το σε λούπα και συνεχίστε να είστε συνδεδεμένοι με τον δικό σας χωροχρόνο. Εξαιρετική Holland Andrews σε ολόκληρο το Answers EP. 

 

10. Dandy Lisbon - Chipi (Batakari)

Η φάση του amapiano εδώ μπαίνει σε βαθιά εγκεφαλικά πεδία από έναν Πορτογάλο καλλιτέχνη που δείχνει να ξέρει πως να σπρώξει μπροστά τον ήχο του. 

 

11. New Age Healers - Radiate (self release)

Οι Black Keys θα μπορούσαν άνετα να έχουν γράψει αυτό το κοφτερό psych garage rock ριφάκι, αλλά δεν το έκαναν και τώρα ανήκει στους New Age Healers. 

 

12. Hakim - Ah Ya Albi (Anna & Samm Edit) - Magnifik Music

Ασφαλώς και θα έχετε προσέξει την Anatolian to Arabian στροφή της house φέτος το καλοκαίρι. Ε, αυτό το ρεμίξ στο χιτ του Hakim έχει όλα τα φώτα να συνεχίσει το κύμα. 

 
 
 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro