Loading color scheme

New Music Weekly: Strange Delights

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Ταιριαστός τίτλος, δεν βρίσκετε; Στην εβδομάδα που κυκλοφορούν οι Smile, οι Justice και μερικά ακόμα Coachella friendly ονόματα, έμεις διαλέγουμε την αρπίστρια Nailah Hunter στην Fat Possum, τον Ιταλό maestro της electronica Donnato Dozzy, τους κοφτερούς Shannon & The Clams με την υπογραφή του Dan Auerbach στην παραγωγή και την κόσμικ acid επιστροφή του Space Dimension Controller. Σε μια ακόμη πιο nerdy νότα, γιορτάζουμε τα 70 mixcloud uploads με 883 followers στην πλατφόρμα και άλλους 303 στην Spotify λίστα μας. 303 όπως το θρυλικό machine της Roland που ευθύνεται για όλο το ψυχεδελικό acid που θα ακούσουμε φέτος. Προχωράμε…

01. Nailah Hunter - Strange Delights (Fat Possum)

Ο υπέροχος δίσκος της Hunter -ελπίζω σε κανονικό review σύντομα- είναι ο ορισμός του album που αν έβρισκε την δύναμη που ξαφνικά έχασε το Pitchfork και είχε το σωστό αισθητήριο πλέον θα αποθέωνε. Με την άρπα σε βασική θέση, την φωνή και την trip hop του Tricky σαν σημείο αναφοράς, αυτή η ομορφία από την Fat Possum που δεν σταματά να πειραματίζεται και να εξελλίσεται είναι κρίμα να περάσει κάτω από το ραντάρ.

 

02. Bolis Pupul - Spicy Crab (Dee Wee)

Θα πρέπει να θυμάστε τον Bolis Pupul από το Tropical Dancer του 2022. Φέτος επιστρέφει με τους 2ManyDjs στο πλευρό του και αγγίζει τα όρια του Vangelis με ολίγη από την στακάτη electro των Βέλγων.

 

03. Space Dimension Controller - Kosmiche Conga (Running Back)

Γιατί αν δεν άρπαζε από τα χέρια όλων ο δαιμόνιος Gerd Janson την cosmic acid επιστροφή του multitalented παραγωγού Space Dimension Controller από το Belfast τότε πως θα δικαιολογούσε την εδραίωση της Running Back σαν κυρίαρχο ευρωπαϊκό dance label. O ορισμός του trippy dance κυρία μου.

 

04. Ben Sims - Xotnuc (Stevie Cox Remix) (EPM)

Το Xotnuc του Ben Sims είναι μάλλον παλαιότερη σύνθεση αλλά το remix της Stevie Cox για λογαριασμού της ολόφρεσκης συλλογής EPM Selected Vol.9 είναι braindance βάλσαμο στα ταλαιπωρήμενα από afro house αυτάκια μας στον μήνα που οι DJs κυνηγάνε το detox.

 

05. Bullion - Rare feat. Carly Rae Jepsen (Ghostly International)

Πρώτον γιατί είναι Ghostly, δεύτερον γιατί είναι Bullion aka το πάλαι ποτέ wonderkid της Young Turks στα early 10s και τρίτον γιατί ο go to παραγωγός πίσω από τα μεγάλα radio hits μερικών L.A. ονομάτων βγαίνει από το καβούκι του με μερικά ενδιαφέροντα featuring όπως αυτό της Carly Rae Jepsen.

 

06. Fat White Family - Bullet Of Dignity (Domino Recordings)

Δεύτερο single για την παρέα του Lias Saoudi που είχε τις μέρες και τα έργα του στην Αθήνα το περασμένο καλοκαίρι. Όπως πάντα το έξυπνα βρώμικο ροκ των FWF είναι ακόμα στην θέση του.

 

07. Shannon & The Clams - The Moon Is In The Wrong Place (Easy Eye)

Στην Easy Eye με τις ευλογίες και την παραγωγή του αφεντικού Dan Auerbach, το νέο single των Shannon & The Clams ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρον από την επιστροφή των Black Keys και ασφαλώς επιβεβαιώνει την τάση για περισσότερη ψυχεδέλεια στις ζωές μας. Killer jam.

 

08. Hiatus Kaiyote - Everything’s Beautiful (Brainfeeder)

Η επιστροφή των Αυστραλών νέο jazz και φανκ φουτουριστών δεν θα έπρεπε να αποτελεί και τόσο σπουδαίο νέο καθότι απλά κάνουν τον δισκογραφικό κύκλο τους στην Brainfeeder του Flying Lotus, αλλά ασφαλώς το credit του σπουδαίου Mario Caldato Jr. (τεχνικός ήχου των Beastie Boys) στην μίξη της νέας τους μουσικής έχει να λέει κάτι σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η φωνάρα της Naomi Saafield είναι πάντα στη θέση της.

 

09. Astrid Sonne - Give My All (Escho)

Αν έμεινε κάτι όρθιο από την ισοπέδωση του P4K είναι ευτυχώς η πένα του Philip Sherburne που εδώ κερνάει ένα τίμιο 7,8 στο νέο ταλέντο από την Δανία. Το support act στην Βρετανική περιοδεία της μεγάλης πλέον ML Βutch δεν περνάει απαρατήρητο. Η επίσης Astris Sonne κυκλοφόρησε μόλις το Great Doubt άλμπουμ της στην Echo της Κοπεγχάγης και τα εξαιρετικό μινιμαλ synth patchwork με future pop προέκταση την μεταφέρει στην A league δίπλα σε ονόματα όπως η Butch ή η Tirzah.

 

10. Donato Dozzy - Le Chaser (Spazio Disponibile)

Another one for the heads για να συνδεθούμε και με το προηγούμενο New Music Weekly. Σοβαρό ambient techno trip από τα χέρια του μαέστρο Donato Dozzy  από την Ρώμη. Δίσκος με βάθος που κουβαλάει με άνεση όλο το mood μιας συννεφιασμένης Δευτέρας.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro