Loading color scheme

New Music Weekly: Acid City

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Ένας θεός ξέρει πόσο χρειαζόμασταν το ambient break του André και των υπολοίπων. Ακόμα και αν οι υπόλοιποι, έχουν συνθέσει καλύτερους και πιο σε βάθος δίσκους από αυτόν του André που όσο να πεις μετά και από το Pitchfork review (να μια περίπτωση στην οποία καταλαβαίνεις την βαρύτητα και την επίδραση του μέσου) θα τρυπώσει στις υποψήφιες για βραβεία λίστες. Μπορεί και χωρίς καμία ιδιαίτερα σημαντική αξία θα επαναλάβω αναμένοντας το Κυρούσης review. Επιστροφή στην new groove music πραγματικότητα καθότι γιορτές πλησιάζουν (και πόσο Χριστουγεννιάτικο ακούγεται το Björk-Rosalía jam) και όλο και θα αναζητήσουμε κάτι νέο σε party mood αλλά και λίγο εγκεφαλικό, όχι τόσο Dua -with the French touch- πέτσα κατάλαβες.

Και αν δεν, ακολουθεί η δεκάδα και το podcast για να σε καλύψουν.

 

1. Björk, Rosalía- Oral (One Little Independent Records)

Πανέξυπνο. Η καλύτερη Björk, (Yoga era) όλων των εποχών με κόντρα λατίνο beat και επιτέλους μια μελωδία για τα ραδιόφωνα που είχαν καιρό να την ξεσκονίσουν και που με την βοήθεια της can’t stop, won’t stop ποπ ιέρειας Rosalía, τώρα, ακριβώς στην ώρα για τα Χριστούγεννα μπορούν να δώσουν το νέο must play χιτ. Ναι, αυτή η ποπ, αν παίζει παντού θα κάνει τον κόσμο καλύτερο.

 

2. The Blessed Madonna, Joy Anonymous, Danielle Ponder - Carry Me Higher (Warner Music)

Στην Dua ποντάρει για τις γιορτές η Warner αλλά μάλλον δεν έχει δει να έρχεται την μαζική club αποδοχή που θα έχει το Carry Me Higher μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Αυτό, είναι το κομμάτι που λύγισε τα Shazam ακριβώς στη μέση του σετ της Blessed Madonna στο Eden σχεδόν ένα μήνα πριν και επιτέλους όλοι οι DJs μπορούν να το κάνουν όπλο τους, αρκεί να ξέρουν να το βάζουν στο μιξ.

 

3. Principles Of Geometry - Kidsangls (Tigersushi)

Σχεδόν οτίδηποτε βγάζει η Παριζιάνικη Tigersushi του Joakim, βρίσκει με κάποιον τρόπο την θέση του στα σετ μου. Πόσο μάλλον εδώ, που οι παλιοί γνώριμοι Principles Of Geometry επιστρέφουν με νέο EP, κοφτερό electronic ήχο και το νούμερο 200 στον κατάλογο της Tigersushi, που αν μετράει κάπως στην ιστορία πέρυσι μου είχε δώσει το single της χρονιάς.

 

4. Session Victim - Soft Landing (Night Time Stories)

Ολόκληρο το low key, low pressure άλμπουμ των Session Victim για την Night Time έχει φοβερά χειροποιήτα grooves και ζεστά vibes πόσο μάλλον στο Soft landing που δανείζεται το θέμα του από τo "Set It Out" των In Flagranti.

 

5. Anoesis - May Eleventh (Cyphon Recordings)

Κάτι υπνωτικό και συνάμα ανεβαστικά εγκεφαλικό διαπερνάει ολόκληρο το Stasisloque EP του Anoesis. Το "May Eleventh" που επιλέγεται εδώ, λειτουργεί  σαν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγχρονης braindance μουσικής, από αυτή που ονόματα όπως οι Plaid και οι Autechere σκάρωναν με χαρακτηριστική άνεση στις αρχές των 00s.

 

6. Radioslave - Mouth To Mouth (Rekids - Ghostly)

Αληθεύει ότι ο Radioslave έπαιξε στο SMUT, αλλά αν δεν είχες leather fetish underwear κάτω από την καπαρντίνα δεν έμπαινες στο Berghain της Αθήνας; Ποτς γκένεν και φτάσαμε σε αυτό το μυστικό cult Αθήνα; Συγχαρητήρια στον Radioslave που καίει ξανά το 2023. Εδώ υπενθυμίζει άπαντες ότι η Ghostly συνδύαζε φινέτσα και σοβαρά DJ bangers 20 χρόνια πίσω.

 

7. Lord Tusk - Persona Non Grata (Ultrawave Visions)

Επί χρόνια δηλώνω ταγμένος φαν της πειραματικής dance του Lord Tusk. Tα νέα του καινούριου του singles με βρήκαν πανέτοιμο και με την ιδανική ευκαιρία να το σπινάρω στο all things dark & edgy σετ μου με τον Παπασημακόπουλο αυτή την Παρασκευή 24/11 στον Κύριο. Ψυχεδελικές λούπες, στιβαρές μπασογραμμές και το αγαπημένο επαναληπτικό μοτίβο σε ένα ακόμα νέο industrial jam από τον Λονδρέζο παραγωγό.

 

8. Valentina Magaletti, Zongamin - Candles (AD 93)

Θα έπρεπε να έχω στο ραντάρ μου συχνά τις κινήσεις της Valentina Magaletti (μάλλον η αγαπημένη μου Ευρωπαία drummer, αλλά σπάνια οι καλοκαιρινές κυκλοφορίες με βρίσκουν στην ωρά τους). Κοινώς, κοιμήθηκα λίγο στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Suono Assente album της με τον κύριο Zongamin όμως έστω και αργά η βραδύκαυστη kraut γκρούβα του "Candles" βρίσκει την θέση της στο NMW.

 

9. Naiborg & DJ HELL - Acid Boyfriend & Acid City (Thomas Schumacher Remix) - Dear Deer Records

Για πάντα θα πατάς play στο promo που φέρει την υπογραφή του Hell, ειδικά αν έχεις πάνω από μια ντουζίνα Gigolo 12ιντσα στην δισκοθήκη σου. Εδώ η Acid μόδα επιβεβαιώνεται πανηγυρικά και ο θρύλος Thomas Schumacher παραδίδει ίσως το πιο πειστικό remix για τις underground electro πίστες την ώρα που ο Romboy μετατρέπει αυτό το καλοστήμενο indie dance single σε μαζικό όπλο.

 

10. Tirzah - F22 (Domino)

Yeap, κάθε χρόνος και από ένα ενδιαφέρον album για την ασταμάτητη Λονδρέζα Tirzah. To "F22" που ανοίγει το ακόμα πιο πειραματικό αλλά εξίσου φουτουριστικό trip9love..??? βασίζεται σε electro breaks και τα έξυπνα τα μπερδεύει με μια υπνωτική μελωδική γραμμή στις φωνές και ένα στοιχειωμένο piano θέμα. Φρέσκο αν μη τι άλλο.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro