Loading color scheme

New Music Weekly: Hot hot hits

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Δεν είναι μια τρέλα εκεί έξω πλέον; Άγχος για το booking των διακοπών, FOMO για όλα τα Pride parties που πρόλαβες ή έχασες και ο συναυλιακός πυρετός έχει ξεκινήσει.

Ευτυχώς,  όπως με ενημερώνουν από το κοντρόλ οι πολυεθνικές έχουν σταματήσει να καίγονται για το virality πλέον. Ίσως συνειδητοποιούν τη δύναμη της διαχρονικότητας και την ανάγκη για όσο πιο soon to be classic ή απλά κομμάτια που έχουν vibe χωρίς απαραίτητα να ζητάνε την απόλυτη προσοχή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι θα αλλάξουν οι κανόνες και μια σειρά από re-edits σε κλασικές επιτυχίες ή νέες παραγωγές που ακολουθούν σωστά και με στυλ διαχρονικές πεπατημένες της χορευτικής μουσικής θα μας θυμήσουν γιατί η disco δεν έφυγε ποτέ από την επικαιρότητα.

Με αυτά κατά νου (και έπειτα από ένα much needed break μετά τα 50 επεισόδια) το NMW #51 επιστρέφει με 10 wannabe playlist favorites. Enjoy.

 

1. Millsart - Nocturnal Moves (AXIS)

Νέος Jeff Mills στο πλαίσιο του Expressionist Series για την δική του Axis Records. Το EP Inner Eye διατηρεί την επανάληψη του Detroit και ψυχεδελιάζει όπου νιώθει ότι χρειάζεται. Μόνο ο Mills μπορεί να παντρέψει την τέχνη με τον χορό και εύλογα εδώ το B1. "Nocturnal Moves" ξεκινά το ταξίδι αυτής της εβδομάδας.

Είναι Mills άρα το βρίσκεται μόνο στο site του.

https://www.axisrecords.com/product/millsart-inner-eye-ep-vinyl-12/ 

 

2. a.s.o. - Love In The Darkness (Low Lying Records)

Είναι αυτός ο καλά κρυμμένος pop electronica δίσκος του καλοκαιριού; Πόσιμπολ. Η Alia Seror - O’Neil και ο Tornado Wallace κατάγονται από την Αυστραλία αλλά μένουν μόνιμα στο Βερολίνο και αυτό είναι το trip-hop side project τους που ακούγεται ονειρικό και συνάμα βουτηγμένο στα slow jams. So cool.

 

3. Christine & The Queens - A Day In The Water (Because)

H νέα French pop diva επιστρέφει επιτέλους με τουλάχιστον ένα single που ακούγεται «σχεδόν κλασικό». "Do you want spent the day in the water?"

 

4. BCUC - The Woods (On The Corner)

H Λονδρέζικη ετικέτα On The Corner κυκλοφορεί την πολυδιάστατη afro funk των BCUC. Οι πολιτικές προεκτάσεις του hip hop και η ενέργεια του punk συνυπάρχουν με τις μελωδικές σχεδόν gospel γραμμές των φωνών, τα funk μπάσα και τα κρουστά. Killer.

 

5. Greg Paulus, Taylor Bense - Switch (Freerange Records)

Βαθύς ήχος που συνδυάζει την jazz με το Chicago house σε αυτή την ενδιαφέρουσα συνεργασία που αν κρίνω από τα υπόλοιπα κομμάτια του EP, στο "Switch" ελευθερώνει κάτι σαν μόλις το 25% του πακέτου που θα περιλαμβάνει το Heat Makes Sense EP.

 

6. Janelle Monae - Champagne Shit (BadBoy productions)

Επιτέλους, η Janelle Monae ανακαλύπτει τη σωστή πλευρά του dub και παραδίδει την πρώτη άσκηση θάρρους πριν ξεκινήσει να βουτάει σε βαθιά και λιγότερο προβλέψιμα modern soul νερά. Αυτή την pop θέλουμε στα ραδιόφωνα.  Και ίσως ένα ολοκληρωμένο κομμάτι με την βοήθεια της Grace Jones.

 

7. The Parade - I’m Dreamer (Dumont Dumont)

Κατα βάση ηλιόλουστη αλλά και σε στιγμές μελαγχολική Σουηδική pop που ξυπνάει αναμνήσεις από τις καλύτερες Saint Ettienne στιγμές για την ολόφρεσκη μπάντα στο ρόστερ της indie cool ετικέτας Dumont.

 

8. The Bahama Soul Club - Surfing Zavial (Buyu Records)

Δεν γίνεται πιο καλοκαιρινό από αυτό. Jazzy bossa nova με χώρα προέλευσης την Πορτογαλία, ξεκάθαρο φλερτ με την αύρα της Ιβηρικής χερσονήσου και σχεδόν η απόλυτη μουσική για κοκτέιλ, surfing, ήλιο και κύματα.

 

9. Lontalius - Zachary (PBWH)

Ο σουπερ παραγωγός Jeff Kleinman με συστάσεις από ονόματα όπως Beyoncé, FKA Twigs, Frank Ocean, υπογράφει την απλή πλην απόλυτα αρμονική και εσωτερική pop σύνθεση του ανερχόμενου Αυστραλού Lontalius. Με το "Zachary" ανοίγει το ενδιαφέρον τρίτο album Life On The Edge Of You.

 

10. Black Light Smoke - Prisoner (Scissor & Thread)

Killer combo. Το σχετικά φρέσκο Νεοϋορκέζικο label Scissor & Thread συναντά τον βαθύ Chicago house ήχο του Black Light Smoke. Όλοκληρο το album Ghosts στέκεται με ανέση στις πίστες, αλλά το "Prisoner" απλά γυρίζει κεφάλια και τρελαίνει τα Shazam.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro