Loading color scheme

New Music Weekly: Επεισόδιο 50!

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Στην τελευταία εβδομάδα του Μάη όλα δένουν σωστά και τα New Music Weekly επεισόδια γίνονται 50

Η μουσική ήταν και είναι πάντα αξιόλογη και η κεντρομόλος δύναμη. Παρόλα αυτά, το έχω ξαναγράψει, χωρίς την καθημερινή συνεργασία με δεκάδες promo agencies από ολόκληρο τον κόσμο, δεν θα μπορούσα να πετύχω αυτή την ποικιλία στον ήχο και την εκπροσώπηση πραγματικά σημαντικών και ανεξάρτητων καλλιτεχνών. 

Ίσως περισσότερο θα έπρεπε ασφαλώς να ευχαριστήσω το ίδιο το Αvopolis.gr που καθημερινά καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των “standards” του indie και alternative κοινού, παρακινώντας με κάθε εβδομάδα να ψάξω ακόμα πιο βαθιά και να φέρω στην επιφάνεια λιγότερο αναγνωρισμένους αλλά το ίδιο επιδραστικούς μουσικούς ήρωες που ακόμα και στα διεθνή μουσικά site μερικές φορές περνάνε στα ψιλά γράμματα

Shout στους λίγους αλλά φανατικούς του mixcloud και many thanks στους  σχεδόν 240 της Spotify playlist. Οι υπόλοιποι, που τυχόν διαβάζετε και ακούτε αλλά δεν το δείχνετε, ελπίζω να συνεχίσετε να μας παρακολουθείτε. Πόσες θεματικές ενότητες ξέρετε άλλωστε που μιλούν ή γράφουν (σ)την ελληνική και ασχολούνται εβδομαδιαία με νέες κυκλοφορίες. Όλοι σας (και όλοι μας), θελημένα και μη, δημιουργούμε έναν μικρό, αλλά υγιή μουσικό κύκλο, που αντιστέκεται στο συντηρητισμό των ημερών (για σένα χτυπάει η καμπάνα εγχώριο ραδιόφωνο). 

So,This is New Music Weekly 50. Και συμπίπτει με την εβδομάδα που ξεκινάνε οι καλοκαιρινές αποδράσεις και τα σούρουπα - βράδια με την σωστή μουσική να επιβραβεύει τις εξόδους με την ιδιαίτερη θέα. 

Κάποιοι κάποτε το ονόμασαν balaeric, αλλά σε αυτή ταμπέλα, από πάντα χωρούσε οτιδήποτε έχει άποψη στον ήχο, δημιουργεί ατμόσφαιρα και στο τέλος της μέρας ακούγεται απλά σαν καλή μουσική. Enjoy. 

 

1. Marvin Gaye - I Wanna Be Where You Are (Unedited mix) (South Street)

Η South Street τερματίζει το κόνσεπτ επανεκδόσεις και σπάνιες εκτελέσεις σε αυτό το 12ιντσο. Το "I Wanna Be Where You Are" του Michael Jackson, στην εκδοχή του Marvin Gaye ακούγεται για πρώτη φορά στην 6λεπτη version του ενώ στο b-side, το επίκαιρο λόγω Kendrick "I Want You" μετατρέπεται σε αργόμπιτο disco jam με την alternate mix σφραγίδα του. Το βινύλιο είναι μονόδρομος για αυτά τα δύο classics.

 

2. Kassa Overall, Lil B, Shabazz Palaces, Francis and the lights - Going Up (Warp)

O Kassa Overall ωθεί τον φάκελο jazz & hip hop ακόμα πιο μπροστά  με το νέο του album Animals, για λογαριασμό της Warp και το "Going Up" κλείνει με τον πιο ονειρικό τρόπο το album. 

 

3. Kari Faux - TURNIN’ HEADS feat. Big K.R.I.T. (drink sum wtr)

H Κari Faux βαδίζει στον δρόμο που έστρωσε η Princess Nokia αλλά στο 3ο album της αποφασίζει να επιστρέψει στις Dirty South ρίζες της τιμώντας τον ήχο με τον οποίο καινοτόμησαν ονόματα όπως οι Outkast ή το UGK crew. 

 

4. Mr. Fingers - Love To You (Alleviated Records)

 Είναι τόσοι οι δίσκοι από το πρόσφατο παρόν και το βαθύ disco house παρελθόν που θα ανεμίσουν στην ταράτσα του Foundry Suites για το 6ο Full Moon event που πλέον είναι πρόκληση να ξεχωρίσω ΤΟ JAM από την υπέροχη συνέχεια του Around The Sun concept του θρύλου Larry Heard. Για παράδειγμα εδώ, τα φωνητικά σε συνδυασμό με την μελωδία στα keyboards είναι η καλύτερη Stevie Wonder disco που θα μπορούσαμε να έχουμε.

Find out more >> https://clone.nl/item72596.html

 

5. Penguin Cafe - Galahad (Erased Tapes Records)

Ένας μήνας και κάτι μας χωρίζει από την θριαμβευτική και άκρως ταξιδιάρικη, cinematic ή post classical επιστροφή των φοβερών Penguin Cafe. Πατήστε το play στο "Galahad" και θα καταλάβετε γιατί ο ενθουσιασμός. 

 

6. LIOR 0X - Ancestral (23 Vinyl)

Αν πρέπει να μιλήσουμε για afro ή amapiano χορευτική ψυχεδέλεια τότε το φετινό καλοκαιρινό transcedence βρίσκεται σε Κονγκολέζικες άλλοκοτα όμορφες συνθέσεις όπως αυτή. 

 

7. The Patchouli Brothers - Dance, Disco, Dance (Razor - N - Tape)

Οι Καναδοί diggers Patchouli Bros έχοντας δουλέψει σκληρά στον δρόμο για την κορυφή των disco edit for credit, κυκλοφορούν επιτέλους το πρώτο τους 12ιντσο για το ίδρυμα πλεον του ήχου που είναι η Νεοϋορκέζικη Razor-N-Tape. 4 edits που δεν χάνουν με τίποτα και το Dance, Disco, Dance τα κάνει πενηνταράκια στους φιλόδοξους Ευρωπαίους edit jockeys. To digging είναι βαθύ, βλέπε το "Travel With The Music" του Vincent Arthur & Dagomba και το πετσόκομα των samples είναι επικών διαστάσεων. 

Bandcamp Link

 

8. Dua Lipa - Dance The Night Away (Atlantic)

Περισσότερη gay disco μαγεία με τις ευλογίες των Mark Ronson, Andrew Wyatt, Picard Brothers και της θεάρας Dua Lipa που ένα πουλάκι μου είπε ότι τον Ιούλιο θα κάνει διακοπές στις Κυκλάδες.

 

9. Flower Storm - Demon King (Flower Storm)

Οι Ιρανοί Kasra V & Sepehr συνεργάζονται για πρώτη φορά ως Flower Storm και το Yek EP βάζει στο κέντρο την φολκ και την συνδέει από τα cosmic electronic vibes μέχρι το techno. Άρρωστο. 

10. Bonnie Prince Billy - Bananas (Drag City)

Ο μύστης του ακουστικού indie (με ενίοτε επιτηδευμένα lo-fi στοιχεία) επιστρέφει στην φόρμα και το πρώτο single "Bananas" από το επερχόμενο Keeping Secrets Will Destroy You διατηρεί τον χαρακτηριστικό και άμεσο τρόπο με τον οποίο ο Will Oldham εκφράζεται μέσω των στίχων του. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro