Loading color scheme

New Music Weekly: Άνοιξη όλο τον χρόνο γίνεται;

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

- Ναι, ο παλιός Avopolis Radio εκεί; Αχ, μας έχετε λείψει, ειδικά τώρα που μπαίνει άνοιξη και η Βουλή μας έχει γ*** τη ζωή, μήπως θα μπορούσαμε να ακούσουμε κανένα φρέσκο τραγουδάκι μπας και ξανανιώσουμε;

- Say no more. Με τόση νέα μουσική εκεί έξω, μοιράζουμε δέκα jams ταμάμ στο 41ο NMW επεισόδιο για τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις πιο γρήγορα και από δίχρονα που ενώνουν 4 piece puzzles. Ciao Bye.

*Μην ξεχνάς το follow & share στη Spotify playlist.

 

1. Fred Again.. feat. The Streets - Mike (desert island duvet) (Warner)

Όπως επιβάλλει το ιδανικό ζέσταμα ένος χορευτικού dj set, καλό είναι να ξεκινάς με κάτι που ξέρουν. O Fred Gibson συνεχίζει να μένει στον αφρό της dance επικαιρότητας και αυτή τη φορά μεγαλώνει κι’άλλο το στοίχημα. Ο θρύλος Mike Skinner των Streets συνοδεύει τα beats και τις μελωδίες του σε κάτι που θυμίζει έντονα την Private Material εποχή.

 

2. Roisin Murphy, Dj Koze - CooCool (Ninja Tune)

Ας δώσει επιτέλους κάποιος στον Koze τα σπέκια που δικαιούται για τη γνώση που έχει μοιράσει στις ευρωπαϊκες και όχι μόνο πίστες. What a legend, what a sampleWhat if it could be springtime all the time? 

 

3. Radio Slave - Strobe Queen (Rekids)

Γράφοντας για σοβαρούς παίχτες της dance, ο Βρετανός Radio Slave (aka Matthew Edwards aka Quiet Village) επέστρεψε με καινούρια δική του μουσική μετά από 3 χρόνια. Το Strobe Queen λανσάρει και επίσημα το ΝYC disco house comeback.

 

4. Chicks On Speed - Uploading The Human (UniCAT)

Μου έλειψαν οι Chicks On Speed σε αυτό το χορταστικό female electronic αφιέρωμα. Τουλάχιστον μόλις μάθαμε ότι επιστρέφουν και ο τρόπος που ανακυκλώνουν τα 80s είναι τόσο έξυπνος. 

 

5. Fever Ray - Even It Out (Rabid Records)

Ξεχάστε όλα τα περίεργα και ιδιαίτερα και άρρωστα και διεστραμμένα και φετιχιστικά μουσικά και μη ντοκυμαντέρ ξέρετε και φροντίστε κάποιος να μπει στο μυαλό και στις ιδιαίτερες στιγμές των (πληθυντικό του τ@) Fever Ray. Επίσης, αν ψάχνετε για τον καλύτερο album του '23 μέχρι στιγμής. Διαβάστε εδώ. Στο νέο κομμάτι του ανώμαλου video παζλ της, συμπρωταγωνιστούν -καθώς συνυπογράφουν την παραγωγή- οι Trent Reznor & Atticus Ross των NIN γιατί και αυτοί έχουν παιδιά και  πιθανόν να έχουν σκεφτεί να απαντήσουν σε bullying περιπτώσεις ανάλογα. 

 

 

6. Takuya Matsumoto - Selfless (FINA Records)

Ασφαλώς και δεν περιμένω τον μέσο όρο των Avopolis αναγνωστών να νιώσουν το βάθος στη φινετσάτη house του Ιάπωνα βετεράνου Takuya Matsumoto, αλλά αν είστε DJs και ξέρετε πως ύπουλα να περάσετε σχεδόν spiritual house σε ένα club set αυτό είναι για εσάς. Όπως και ολόκληρο το "Tape Is Rewound EP". 

 

7. Jeremy Troy - Flower (Creak Inc)

Υπάρχει κάτι αρτίστικο, jazzy,  φανκυ και L.A. friendly με έναν πιο Flying Lotus τρόπο κρυμμένο στη μουσική του πρωτοεμφανιζόμενου Jeremy Troy που έχει τη βάση του στη Δανία. Αναμένουμε το album. 

 

8. El Michel's Affair & Black Thought - Glorious Game (Big Crown Records)

Με ενθουσιάζει ο τρόπος που ενώνονται οι τελείες στη πολυαναμενόμενη album συνεργάσια των EMABT. Δεν μπορώ παρά να έχω σε λούπα σχεδόν κάθε νέο single.  Aυτός και αν είναι από τους δίσκους που ελάχιστοι από την Ελλάδα έχουν στο ραντάρ τους και μπορεί να κάνει χαμό. 

 

9. Larry June, The Alchemist - 89 Earthquake (ALC / Empire)

Ιφ γιου νόου, γιου νόου μπρο. Όταν ο Alchemist βάζει στο στούντιο τον Larry June, απλά είσαι εκεί. Άλλο ένα από τα must album για τη μεγάλη χρονιά του hip hop (50). 

 

10. Kali Uchis - Blue (Geffen Records)

Θα είναι άδικο αν η Kali Uchis δεν κάνει την εμφανισή της, τουλάχιστον στις review σελίδες του avopolis. Υπέροχη και τόσο καλοφτιαγμένη R&B από μία φοβερή τύπισσα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή at the very top of her game. Το ξέρω ότι όλα γύρω μας είναι Τame Impala και Sleaford Mods αλλά αν έχετε λίγο χώρο για μουσική με ψυχή μην προσπεράσετε το Red Moon In Venus. Εδώ διαλέγω το πιο Sade κομμάτι της. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro