Loading color scheme

BLOG LOVE: τα jams του Ιουνίου

Δύο φορές το μήνα, ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που απουσιάζουν από τα κυρίαρχα μουσικά media.

Μέσα Ιουνίου και το να έχεις δώδεκα jams που ξεχώρισαν από τις προηγούμενες 4 εβδομάδες είναι καλή αναλογία για να δώσεις respect σε όλους τους ανεξάρτητους παραγωγούς που χωρίς να αγχώνονται για το virality παραδιδούν κομψοτεχνήματα. Ορχηστρικές συνθέσεις, καλοφτιαγμένοι indie pop rock δυναμίτες, έξυπνος αστικός ήχος και στίχος καθώς και μια υποβόσκουσα ψυχεδέλια. Τώρα που η ανάγκη για ταξίδια ή για μουσική που μπορεί να μας ταξιδέψει γίνεται πιο επίκαιρη από κάθε άλλη εποχή, το bloglοve έχει ξεκάθαρα τις απαντήσεις αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό από τον περιοδεύοντα φεστιβαλικό θίασο να ακούσεις.

Πατήστε play. 

 

1. Rone - (OO) (InFine)

Καινούριος Rone σε αυτό που είναι η παλιά του τέχνη κόσκινο. Ελαχίστοι cinematic δημιουργοί μπορούν να τον κοντράρουν πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαλέγουμε το εναρκτήριο από το ολόφρεσκο L(οο)ping album του.

 

2. Vinyl Williams - Love Is Sound (Harmony Records) 

Πάντα καλειδοσκοπικός και πάντα αέρινος ο Vinyl Williams είναι το καλά κρυμμένο psychedelic pop rock μυστικό του Λος Άντζελες.

 

3. Sloome - Wonderful Nice (Cherub Dream)

Ίσως η πιο 90s brit pop στιγμή στον ολοένα και πιο ενδιαφέρον κατάλογο της Cherub Dream, οι Sloome διεκδικούν με τον πιο έξυπνο τρόπο το shoegaze pop στέμμα.

 

4. Arlo Hero - Hard Hit (Pacific Radio Fire)

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα, ας κάνουμ ένα trip hop. Ένα μικρό ταξίδι πίσω στο 2007, τότε που οι Αμερικανοί Arlo Hero, έγραφαν μελωδιές α λα Hooverphonic και τις έντυναν με beats α λα Unkle. Pretty Epic.

 

5. Laura Misch - Portals (One Little Independent)

Λίγο daydreaming ακόμα. Η Laura Misch είναι η νέα new age pop ιέρεια και σαν άλλη Enya ετοιμάζεται να παραδώσει ίσως τον πιο ονειρικό δίσκο της μέχρι τώρα πορείας της. Υπέροχο.

 

6. Requiem - Immaculate Inning (Mutineer Records)

Αν μπορείτε να φανταστείτε τους Godspeed σε studio session με τους Notwist εποχής Neon Golden είστε σχεδόν στα μισά προκειμένου να αντιληφθείτε την ιδιαιτερότητα που κρύβει η πειραματική electronica των Requiem.

 

7. Inwards - Custard (Rainbow Bridge)

Γράφοντας για πειραματική electronica, είναι αδύνατο να αγνοήσεις τις νέες drum & bass, jungle ανησυχίες του αινιγματικού Βρετανού Inwards. Στο Custard το πιάνο οδηγεί με το πιο abstract jazz τρόπο τον αυτοσχεδιασμό. 

 

8. Mati - For The Soul (Against Giants)

Και από τα φουτουριστικά UK breaks σε κάτι πιο βατό και αστικό. Ο Mati από την Μινεάπολις μέσω Αιθιοπίας παραδίδει εξαιρετική laid back soul, ή απλά ορθόδοξο 90s R&B έτσι όπως το δίδαξε ο D’Angelo.

 

9. Ιmogen Moon - Nicolston Dam (Cellar Live)

Μείνε όπως είσαι, έχει λίγο καλοκαιρινά μελαγχολική νεο soul ακόμα από την φωνούλα της ανερχόμενης Καναδής Imogen Moon.

 

10. David Lerner - Caught (Partisan)

Ο David Lerner γράφει με τον πιο ροκαμπίλι ποπ τρόπο και ακούγεται άπειρα ψυχωμένος και απειλητικός στο νέο του στρατευμένο indie rock άσμα Caught. Το video μετράει επίσης.

 

11. A Day’s Wait - Indelible feat. Lisa (Fall Back Plan Records)

Δώσε μου λίγη indie pop αγάπη ακόμα. Οι Day’s Wait από τον Καναδά το κάνουν σωστά και έχουν μεγαλώσει με τους δίσκους των Beach Boys και των Belle & Sebastian. 

 

12. Banyan - Holly (Lilly Era)

Όχι τόσο τρόπικαλ όσο αισιόδοξη synth wave disco house για να κλείσουμε με τον ίδιο ονειρικό τρόπο που άνοιξαμε τα promos του Ιουνίου. Ο Αμερικανός παραγωγός Banyan ακολουθεί το wall of sound ονομάτων όπως οι Odesza και αυτόματα μετρατρέπεται σε one to watch για το μέλλον της Αμερικάνικης χορευτικής σκηνής.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro