Loading color scheme

BLOG LOVE: Τα 20 αγαπημένα του Απρίλη

Δύο φορές το μήνα, ο ο Δημήτρης Λιλής θυμάται τις εποχές που τα blogs καθόριζαν τις νέες μουσικές τάσεις και παρουσιάζει δεκάδες νέα ονόματα που κάνουν τους γύρους της blogόσφαιρας.

Είναι αυτή η μέρα του μήνα, λίγο πριν μας αφήσει και ο Απρίλης, τα παιδιά του Submitthub μας γέμισαν σοβαρές μουσικές παραγωγές που thank god, τα mainstream media δεν τόλμησαν να πλασάρουν στις σελίδες τους. Άγραφος νόμος : ελάχιστοι είναι αυτοί που θα σας δείξουν που συμβαίνει η πραγματικά φρέσκια μουσική. 

Και η παρακάτω λίστα έχει τουλάχιστον 20 καλά κρυμμένα διαμάντια.

1. Isola - Too Soon (Smartdumb)

Νέο label από τον ιδρυτή της Godmode (βλέπε Yaeji, Channel Tres, Dj Seinfeld). Ακούτε σε παγκόσμια πρώτη το νέο του ταλέντο Isola με το single Too Soon. Ποπ βάση με αέρινο ηλεκτρονικό στυλ, από αυτό που προφανώς περισσεύει στο Α&R ταλέντο αυτού του τύπου. 

2. Scrimshire - Flames (Albert's Favorites)

Βρετανική αρτ jazz ομορφιά με το κλαρινέτο να κεντάει και τις φωνές σε απίστευτη αρμονία. Ο Gilles Peterson έχει diggάρει ή όχι ακόμα.  Υπέροχο. 

3. Double - Eff - Law Of Opposites (Double - Eff)

Οld school ρίμες, σφιχτό beat με soulful και jazzy ατμόσφαιρα και φοβερό flow από έναν βετεράνο της Δυτικής Ακτής. Κυκλοφόρησε μερικούς μήνες αλλά μετράει ακόμα. 

4. Cordoba - In hell (Cordoba)

Soulful jazz με funk προεκτάσεις και μπόλικες spiritual - gospel πινελιές στην φωνή. Όταν περνάει στα ξεσπάσματα διλπών χρόνων στο φινάλε καταλαβαίνεις τους παιχταράδες που σιγοντάρουν αυτή την φωνάρα. 

5. Swim Sweet Under Shallow - Rufu (Hiraoyogi Records)

Ακατέργαστο και απίστευτα έξυπνο αλα Stereolab indie rock από την Ιαπωνία. Τους υπέγραφα αύριο. 

6. Xinwenyue Shi - 3 U Daydream (self release)

Και εδώ Κινέζικο εναλλακτικό ραπ γεμάτο αναλογικές electro pop πινελιές. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ρε, που τα έχετε ξανακούσει αυτά στις τίγκα από πολυεθνικά συμφέροντα playlist  σας. 

7. The Trouble Notes - Turkish Delight (Foxy Records)

Αρκετά με τους Khruangbin. Οι Αμερικανοί Trouble Notes είναι το νέο desert eastern ορχηστρικό sensation για όσους στ' αλήθεια ξέρουν. 

8. Jarreau Vandal feat. Gayance - No More (Hear This Record)

Όχι σοβαρά ακούστε αυτόν τον δίσκο όπως προτείνει και το label του. Μυαλωμένη και γεμάτη κρουστά afro disco με ενδιαφέρουσες μελωδικές γραμμές. 

9. Amalie Patterson - The War (Neon Moon Records)

Ώρα για ένα μικρό break από τα grooves. Μια κιθάρα μια απίστευτα συγκινητική μελωδία και η μαγική φωνή της Amalie Patterson προσφέρουν την ακουστική όαση του μήνα με επιτέλους στίχους γεμάτους βάθος και οικουμενική συνείδηση. So good it hurts. 

10. Raelle - Falling (Raelle)

Gospel soul ανατριχίλες από μία ακόμα υπέροχη φωνή, με υποδειγματική τύπου El Michel's Affair ενορχήστρωση. Τα feelings στα κόκκινα λέμε ρε. 

11. Mox - Melanie (Cherub Dream Records)

Η Cherub Dream είναι από τα αγαπημένα μου Αμερικάνικa indie labels και thank god μέσω των Mox αυτόν τον μήνα θυμήθηκα πόσο cool μουσική έκαναν οι Pavement. Ποιες 9 ώρες του Mac De Marco, στο Melanie είναι το indie vibe λέμε. 

12. ΑΝ_ΝΑ - Radioactivity (Kraftwerk cover) - self release

Hands down το καλύτερο electro pop cover που άκουσα αυτό το μήνα. Φαίρνει το Βερολίνο σπίτι σας. 

13. Bella Foe feat. Ladysmith Black Mambazo - Here So Warm (BOX.2)

To afro house groove του μήνα σχεδόν από την πηγή. Εξαιρετική φωνητική ερμηνεία. 

14. Mauvey - BBBBBB (604 Records)

Φουτουριστικό και εναλλακτικό R&B πάνω σε σχεδόν UK bass και grime βάσεις. Περιέργως made in Canada. 

15.  Kid Travis - Pretty Eyes (Groovy Gang Records)

Kid Travis aka ο βασιλιάς του Submithub και πιθανός επόμενος ποπ σταρ, όταν με το καλό ο Weeknd το γυρίσει στην ηθοποιία. Ο KT είναι ικανός να γράψει από Ed Sheeran pop μέχρι lo-fi pop. To νέο single το αποδυκνείει. 

16. Inwards - Tunnel (Rainbowbridge records)

Πολυρυθμικό πειραματικό ηλεκτρονικό tool που έχει αρκετό βάθος και την ιδανική ατμόσφαιρα αν το αφήσεις να αναπνεύσει. Βρετανικό και περνάει ξυστά από τον πρώιμο Four Tet. 

17. Vinyl Williams - Petroglyph (Harmony Records)

Οι παρτίδες που είχαμε ανοίξει με τον υπέροχο και ψεχεδελικό ροκ κόσμο του VW πίσω στα avopolisradio χρόνια συνεχίζονται φέτος με ένα ακόμη κεφάλαιο  καλειδοσκοπικής Καλιφορνέζικης ποπ. 

18. BALTVS - In Plundered Dreams (Cubensis Records)

Ονειρική desert pop με αέρινες μελωδίες και trip hop καταβολές. To κάνεις και balaeric jam, βουτηγμένο στα χρώματα και την αισιοδοξία. 

19. Juliana Madrid - Big Plans (Neon Gold)

Για να υπογράφει στη Neon Gold σίγουρα έχει μεγάλα πλάνα για την άμεση και ραδιοφωνική indie pop της η Τεξανή δεσποινίδα Juliana Madrid. 

20. Berlin Banter feat. Tricky - I'll Wait (Instant Noise Productions)

Οι νέες Βερολινέζικες παρέες του Tricky δεν διστάζουν να βουτήξουν στη πρώιμη εποχή του και η φωνή του βάζει τις τελικές industrial πινελιές. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro