Loading color scheme

To Τέλειο Warm Up: Nίκος Μπαρπάκης aka Espeekay

Επαγγελματίες DJs απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Δημήτρη Λιλή και δειγματίζουν τον ήχο τους μέσα από το συνοδευτικό mixtape. Σε αυτό το επεισόδιο ο Νίκος Μπαρμπάκης aka Espeekay.

Μέχρι να εμπλακεί ενεργά στην πολιτιστική αναβάθμιση του Βόλου (μέσα από χώρους - ιδρύματα όπως το Art Lab ή το Tender) ο Espeekay από τις αρχές των 00s μέχρι τα μέσα των 10s θα βρίσκοταν πίσω ή μπροστά από το DJ booth σε κάθε party και event που πραγματικά μετρούσε. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα πάρεις μια εκδοχή του αληθινού Νίκου Μπαρμπάκη αν δεν το δεις να κάνει breakdance σε κοφτερά broken ή phat beats. 

Synch festival, Plisskën Festival, Athens Fashion Week, Guru, Zoo, Soul, Bios, Yoga Bala, Loop, ΤΩΡΑ K44  και φέτος Pharaoh, Tarzan, Barrett, Selina Great Bear rooftop, Lulu Athens και Smoking Barrels, ο Espeekay εξακολουθεί να είναι ο ψηλός τύπος που δεν χωράει κάτω από την πέτρα της αθηναϊκής διασκέδασης που θα διαλέξεις να σηκώσεις. Ο ορισμός του "Losing My Edge" που λέει και ο James Murphy καθώς ο Νίκος που μια μελαγχολική Πέμπτη όπου ο Βόλος συνέχιζει να υποφέρει από το αδιάκοπα χτυπήματα των καιρών, πήρε θέση στο guest μικρόφωνο της Ασκληπιού και θυμηθήκε τις μέρες που έτρεχε την Γιορτή της Μουσικής εκεί, τις μέρες του Reworks, τις ομάδες όπως Alternative Tours of Athens, Listen Up!, Altogether, Rotation, Λοκαλ Athens, μέλος μερικών από των πρώτων ever street parties που είδε η Αθήνα. 

Στο Red Bull Music Academy του 2004 στη Ρώμη είναι ο μόνος Έλληνας συμμετέχων και αν λίγο τον ξέρατε τότε, θα του ζητούσατε να σπινάρει μόνο BREAKS, jungle ή Drum & Bass. 

Η πορεία του Espeekay στη μουσική είναι αυτή ενός bboy πιονέρου με ευαισθησίες και πολλή ορμή. Από την αλλαγή του millenium έχει μεταφέρει το πάθος του για το music selection σχεδόν σε κάθε πιθανό χώρο, δρόμο και πλατεία ή παραλία της χώρας

Συνδέοντας το soundsystem culture ήχο από την Αγγλία (bass, jungle, breaks, acid jazz, trip hop) με άλλα σύγχρονα ρεύματα όπως post punk, disco, hip hop & 80's rock αλλά και ευφάνταστα soundtracks, παραμένει ένας DJ που μπορεί και τοποθετείται σε περιπτώσεις φαινομενικά ασύνδετες, αλλά με ένα κοινό όραμα από ποιοτικά beats.

Το ταξίδι του συνεχίζεται στη τρίτη δεκαετία εμπειρίας, χωρίς instagram profile, πολύ χαμόγελο και με βαθειά αλλά προσιτή γνώση του ήχου που πρεσβεύει. 

Ένας από τους πιο ταγμένους warm up DJs, ο ίδιος πιστεύει οτι το warm up slot είναι εξίσου σημαντικό με το prime time άλλωστε, μας επισκέπτεται στο A Perfect Warm Up και μας μεταφέρει στον κόσμο του μεσα από λόγια και ενα ειδικό mini mix.

Enjoy.

 

 
 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro