Loading color scheme

Το Τέλειο Warm Up: Dj Maik Nait

Επαγγελματίες DJs απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Δημήτρη Λιλή και δειγματίζουν τον ήχο τους μέσα από το συνοδευτικό mixtape.

Μιχάλης Ζούτσος aka Maik Nait aka Kasseta Records collective ή απλά για τη φετινή σεζόν ένας από τους λόγους που επιβεβαιώνουν το hype για την σωστή μουσική που χορεύεται στο Apoteka της Δεριγνύ (31) στη Βικτώρια. Το καλό τόσο στην κουβέντα όσο και στο μιξ που τη συνοδεύει, είναι ότι ο Μιχάλης δεν έχει δεσμευτεί ακριβώς από την ρουτίνα του επαγγελματία DJ. Βγάζει τα βινύλια του βόλτα όταν αυτός νιώθει έτοιμος και καθόλου τυχαία κάθε σετ του ισσοροπεί ανάμεσα στην εκπαίδευση του κοινού και στην διασκέδασή του. Δηλαδή όπως πρέπει να είναι, ή όπως έχει ανεπίσημα ορίσει αυτός ο άγραφος κανόνας της cool DJ κλίκας της Σοφοκλέους που ακούει στο όνομα Kasseta Records (μεχρι και το 2022 ουκ ολίγα σημαντικά podcast / post φέραν την υπογραφή του Mr. Kasseta aka Δημήτρη Κυβέλου και στο site μας) και που -όπως ο ίδιος παραδέχεται στην κουβέντα μας- έπαιξε σημαντικό ρόλο για το DJ γούστο του όχι μόνο γιατί του προσέφερε την ανανέωση που έψαχνε όταν μετακόμισε στην Αθήνα αλλά και γιατί μέσα από την εν λόγω παρέα έχτισε την μουσική του βιβλιοθήκη. Έμαθε πως η disco ξεκλειδώνει ακόμα και ένα απαιτητικό κοινό, πως η tribal «ξεσηκώνει» ένα club με το σωστό κόσμο και πως η εγκεφαλική house ή ακόμα και η techno στα σωστά DJ χέρια εξασφαλίζουν σε clubbers και DJs το ιδανικό ταξίδι. 

Χωρίς απόλυτα το άγχος του «πρέπει να γίνει κατανάλωση», ο Μιχάλης έστησε μέσα στη τελευταία δεκαετία, την φήμη του DJ που ξέρει τους δίσκους του και που φροντίζει να μελετάει πριν από κάθε σετ. Στην εξηντάλεπτη κουβέντα μας στηλιτεύει (και καλά κάνει) την εμπορευματοποίηση τόσο του DJing όσο και του clubbing από την πλευρά του «να βγουν λεφτάκια» και ευτυχώς για κάθε ακύρωση των superstar DJ ονομάτων ή labels έχει να προτείνει μία εναλλακτική που διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες και φέρνει στο φως ανάλογες DJ παρέες που απλά ξέρουν και παίζουν το τι είναι σωστό, δημιουργώντας τα δικά τους ανεξάρτητα DJ ρεύματα, χιλιόμετρα μακριά από τις mainstream club επιλογές αυτών που (ακόμα και specialist φεστιβάλ στη χώρα μας) προτείνουν ως εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική. 

Κοινώς, ετοιμαστείτε να κρατήσετε σημειώσεις από την κουβέντα μας και όσον αφόρα το μιξ, κάντε στον εαυτό σας την χάρη να το ακούσετε για ζέσταμα πριν από ένα βράδυ που ξέρετε ότι τα BPM θα φτάσουν σε gabba, hi nrg techno ή και drum & bass επίπεδα. Με την Ευρώπη να διψάψει για stronger, faster, darker καταστάσεις ο Maik Nait παραδίδει μια λιγότερο γνωστή (αν τον έχετε μάθει από τα Apoteka set του) πλευρά του, όπου το δωμάτιο ζεσταίνεται και χορεύει με στυλ πριν υποδεχτεί την harcore dance καταιγίδα. 

Keep an eye για τα open air σετ αυτού του τύπου που προστιθέται στην warm up mix λίστα των εγχώριων DJs γιατί έφτασε στο studio της Ασκληπιού με τις καλύτερες των συστάσεων και τόσο από την πλευρά της κουβέντας, όσο και σε επίπεδο μιξ δικαίωσε κάθε άλλο Αθηναίο DJ που είναι εκεί έξω και τον προτείνει. A DJs' DJ ίσως; H' απλά αυτό που ισχυεί για τους περισσότερους από τον βασικό πυρήνα των Kasseta. Enjoy. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro