Loading color scheme

To Τέλειο Warm Up - Dj Pene aka Θανάσης Μπεσίνης

Επαγγελματίες DJs απαντούν στο ερωτηματολόγιο του Δημήτρη Λιλή και δειγματίζουν τον ήχο τους μέσα από το συνοδευτικό mixtape.

Η σύνθεση της δισκοθήκης όπως και η ευρύτερη μουσική κουλτούρα του καθενός δεν είναι παρά τελείες που ενώνονται και συνδέουν πολλούς και διαφορετικούς μικρόκοσμους, τα λεγόμενα μουσικά είδη, αν πρέπει να βάζουμε ταμπέλες ώστε να βρίσκουμε πιο εύκολα αυτό που αναζητάμε. Κατα συνέπεια και σε αυτή τη νέα ενότητα, όπου γνωρίζουμε καλύτερα τους DJs της πόλης, το joining the dots παιχνίδι όπως μας το έμαθε χρόνια πριν o Gilles Peterson, έφερε αβίαστα από το στούντιο της Ασκληπιού τον Dj Pene aka Θανάση Μπεσίνη. Αδερφικός φίλος του Λουκά (που φρόντισε για το εντυπωσιακό ντεμπούτο της ενότητας), οι δύο τους ξεκίνησαν παραπάνω από μια δεκαετία πριν τα περίφημα Professional Crap Dancers parties, βάζοντας στο μιξ οτιδήποτε θα ακουγόταν σωστό στα αυτιά πιονέρων όπως ο Weatherall ή ο Ivan Smagghe. Με εξίσου γεμάτη προϋπηρεσία στα dj booth, ο Θανάσης Μπεσίνης ξεκάθαρα προτιμά το βινύλιο ακόμα και αν συμπλήρωσε τις 10.000 ώρες του πάνω στα CD players και τα tracktor σετ των bar / club του κέντρου. Κάπου στα μέσα της πανδημίας, ίσως «κουρασμένος» και από την χρυσή μετριότητα που επικρατεί στα περισσότερα συνοικιακά και όχι μόνο στέκια, έβαλε μπροστά το μεγαλεπήβολο σχέδιο που ακούει στο όνομα Ραντάρ. Στο 22 της οδού Κοτζιά στην Ηλιούπολη, ο Θανάσης έστησε το καλύτερο DJ booth που έχει δει η Αθήνα εδώ και χρόνια, με έναν δικάναλο αναλογικό Rotary μίκτη, δύο MKII πικάπ και την αγιογραφία του Andrew Weatherall στο πλάι. Ο στόχος του ήταν ξεκάθαρος. Ήθελε οι θαμώνες, ακόμα και στην εκτός πιάτσας Ηλιούπολη, να ακούνε σωστά και ήθελε οι DJs που θα παίζουν εκεί, να νιώθουν την πρόκληση του να γεμίσουν ένα πεντάωρο σετ με τα βινυλία τους. Αυτό μοιραία συνεπάγεται να ξέρεις πραγματικά τους δίσκους σου και να περνάς τουλάχιστον ένα απόγευμα μαζί τους ώστε να είσαι σίγουρος για το τι έχεις διαλέξει να παρουσιάσεις στον κόσμο.

Σοβαρή ιεροτελεστία δηλαδή, όπως άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι το DJing για όσους ξέρουν και το αγαπούν. Το «μεράκι» είναι η λέξη κλειδί σε αυτό το δεύτερο DJ talk όπου συνήθως οι αλήθειες και οι ιστορίες που ακούγονται για τους επαγγελμάτιες djs φτάνουν να είναι πιο σημαντικές και από τη μουσική που επιλέγουν στο συνοδευτικό μιξ. Στα bonus της περίπτωσης DJ Pene, η αγάπη του για τις σκοτεινές κιθάρες και τα αντίστοιχα EBM beats αλλά και η εμμονή με τα καλοφτιαγμένα σχέδια πάνω σε σωστά ραμμένα t-shirts και hoodies. Yeap, για τους πολλούς που ξέρουν τον Θανάση πριν τον χαμό που κάνει φέτος το Ραντάρ, η ζωή συνήθιζε να περιλαμβάνει τατουάζ στο Lonis Studio, T-shirts και hoodies με Reigning αισθητική και κυρίως σωστούς δίσκους. Και κάπως έτσι ρολάρει το δεύτερο επεισόδιο του Τέλειου Warm Up Podcast.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro