Loading color scheme

Η Λατινική Αμερική μέσα από τον ήχο των Hermanos Gutierrez

in WORLD

Ο Βαλάντης Τερζόπουλος παρουσιάζει έναν απαραίτητο οδηγό για την μουσική των αδερφών Gutierrez που αναβιώνει με κομψό τρόπο την ανεμελιά της λατιν από τα 50s. 

 

Μια κλασική κιθάρα, μια κιθάρα Lap steel, κρουστά, δύο αδέρφια, δύο ξεχωριστές ταυτότητες, που όμως γίνονται μια ψυχή και συνθέτουν μαγική μουσική.

Οι Stephan και Alejandro, είναι οι Hermanos Gutierrez, ένα ντουέτο που έχει τις ρίζες του στον λατινοαμερικάνικο ήχο του περασμένου αιώνα.

Γεννημένοι από μητέρα με καταγωγή από το Εκουαδόρ και Ελβετό πατέρα, μεγάλωσαν με στοιχεία και από τους δύο πολιτισμούς, γεφυρώνοντας δύο κόσμους, που όπως αποδεικνύει και ο ήχος τους, τους νιώθουν εξίσου σπίτι τους.

Μπορεί το βασικό κείμενο στη bandcamp σελίδα τους να αναφέρει την λατινοαμερικάνικη μουσική παράδοση σαν βασική επιρροή, αλλά ο τρόπος που ενορχηστρώνουν και παράγουν το τελικό αποτέλεσμα έχει και την σφραγίδα του δυτικού κόσμου. Οι αναφορές τους, ξεκινάνε από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του '60, με μουσικούς σαν τον Julio Jaramillo αλλά και παλαιότερους λατινοαμερικάνους θρύλους που χρησιμοποιούσαν μόνο μια κιθάρα και τη φωνή τους για να πυροδοτήσουν βαθιά συναισθήματα.

Με αυτό το μοτίβο κατά νου, οι Gutierrez, ενώ υιοθετήσαν την απλότητα  εκείνων των εποχών στις ενορχηστρώσεις, επέλεξαν να αφήσουν μόνες τους τις κιθάρες στο προσκήνιο, προκειμένου να διηγηθούν αυτές τις ιστορίες τους. Τόσο οι μελωδικές γραμμές όσο και οι σπάνιας ομορφιάς ατμόσφαιρες που δημιουργούν σε κάθε κομμάτι, είναι αποτέλεσμα της minimal αλλά συνάμα απόλυτα λειτουργικής θέσης που έχουν οι ακουστικές τους.

Ενεργοί ως συγκρότημα από το 2015,έχουν ηχογραφήσει τέσσερα άλμπουμ, όχι όμως σε κάποιο label, τα έχουν κυκλοφορήσει μόνοι τους, ανεξάρτητα, με δική τους παραγωγή και διανομή.

Τα albums 8 Años  (2017), El Camino De Mi Alma (2018), Hoy Como Ayer (2019)  το Hijos Del Sol ( Children Of The Sun ) (2020) όπως και το  επτάιντσο El Sol Avenue / Pacifico (2020) καθώς και η συλλογή Eternamente (2021) είναι ακόμα διαθέσιμα από την bandcamp σελίδα τους, ενώ κάπου προς το τέλος του καλοκαιριού επιστρέφουν στην Ευρώπη για μία ακόμη περιοδεία και μάλιστα εμφανίζονται στην γειτονική Τουρκία (30-9-22).

Η δισκογραφία τους είναι εμπνευσμένη από τα ταξίδια τους στα απέραντα φυσικά τοπία του Μεξικού, τη σιωπή της ερήμου, τον ήλιο, την ζωή και την απομυθοποίηση του θανάτου "Hijos del sol".

Η άνοιξη ξεκίνησε… και εμείς, μετά από τόσους μήνες κρύου, βροχών και χιονοπτώσεων αρχίσαμε δειλά δειλά να κάνουμε ηλιόλουστα σχέδια.

Ελπίζω κάποια από τα κομμάτια αυτού του σετ να αποτελέσουν ένα έμπνευση για να προγραμματίσετε και τα δικα σας ηλιόλουστα σχέδια. Και γιατί όχι, αυτό το μιξ να κάνει την αρχή στη λίστα με τα καλοκαιρινά soundtrack.

 

 

Track list :

 

1 El Camino De Mi Alma

2 Venganza

3 Hijos Del Sol

4 Don Lucho

5  El Jardin

6 La Noche Esta Llegando

7 Mesa Redonda

8 8 Años

8 Calixta

9 Hombre Honrado

10 Guayaquil

11 Nuevo Mundo

12 Hoy como ayer

13 El Sol Avenue

14 Mi Amor

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro