Loading color scheme

ΛΟΚΑΛ HEROES: Τρύπα Στο Μυαλό

in WORLD

Στο τελευταίο Local Heroes για λίγο διάστημα, ο Δημήτρης Λιλής παραδίδει την πιο ανέμελη δεκάδα εγχώριων κυκλοφοριών μέχρι σήμερα.

Μια αίσθηση ελευθερίας πλανάται στον αέρα και δεν θα το κρύψω. Επιτέλους, σε σχετική απόσταση από την ανάγκη του να βαφτίζω καλό το μέτριο και σωτήρες όσους έδειχναν ικανοί να κάνουν καλά την δουλειά τους. Η εγχώρια σκηνή, έχει πλέον το δικό της podcast , την δική της σειρά ντόπιων συνέντευξεων και ουκ ολίγους φωστήρες πλέον, τόσους που ακόμα και αν στο μέλλον φροντίσω ώστε να γίνουν «ωραία πράγματα»  -πόσο ρομαντική έκφραση για την παλαιά κοπή και πόσο cringe για αυτούς που έχουν δει το μέλλον-, αγνοήστε τα, εκτός και αν σας έρθουν με την πάντα αγαπημένη μου στρατηγική, «από έξω προς τα μέσα». Ήμουν ο Δημήτρης Λιλής και για περίπου δύο χρόνια πίστεψα ότι καταγράφοντας μηνιαία την εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, θα μπορούσε να προκύψει κάτι καλύτερο από μία playlist 126 τραγουδιών και περίπου 22 podcast επεισοδίων. 

Good thing is, ότι κάποιες από τις έξυπνες local γάτες ετοιμάζονται να ξεκαλοκαιριάσουν με απανωτά sold out και χιτ διετίας και βάλε, ενώ κάποιες άλλες κόλλησαν την μούρη τους στην ποπ βιτρίνα και περιμένουν να μεγαλώσει η συλλογή με τα fake ass, χρυσά και πλατινένια δισκάκια. Πώς το έγραψε, να δεις, το management των Coldplay; "The band do not accept Plaques –they prefer something sustainable i.e planting trees."

Στο γνωστό Zero fucks given ύφος, αντί επιλόγου (θα σκεφτώ πολύ ένα #23 sequel) η μεστή δεκάδα που μας φτάνει στο καυτό καλοκαίρι του 2024.

1. Sensitive Content - Τρύπα Στο Μυαλό (Just Gazing Records)

Μερικές φορές δεν περιμένεις να καταλάβουν. Απλά ξέρεις ότι η μουσική δεν είναι για όλους και ελπίζεις πως κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα σκεφτούν όπως εσύ. Οι Sensitive Content κυκλοφορούν μεν σε λάθος εποχή το πυκνό τους No Wave σκοτάδι, αλλά είναι θέμα χρόνου δε, ο ήχος και ο στίχος τους να δικαιωθεί.

 

2. Pera Sta Ori - Kit Knoodle (self release)

Ωραίο που ξέρεις ότι ο Mr. Z τρέχει με μανία σε κάθε τι που μπορεί να ακούγεται διαφορετικό, λίγο φασέϊκο και πολύ cool. To ακόμα πιο ενδιαφέρον βέβαια είναι που βλέπεις μια κυκλοφορία που θα έπρεπε να είναι στα ακουστικά όλων, να μην έχει πιάσει καν στο Spotify τα 1.000 plays.

 

3. Alexandra Sieti - She’s A Lover (Tareq Remix) (Cobalt)

Ως δια μαγείας λίγο πριν αναχώρηση για το Apple Music ντεμπούτο των Boys’ Shorts στην εκπομπή Beats In Space του Tim Sweeney, ο Tareq παρέδωσε το πιο ανθεμικό disco house edit που θα μπορούσε να έχει το πρόσφατο single της πολλά υποσχόμενης δεσποινίδας Σιετή.  63 Κ YouTube views, not bad.

 

4. Chicken Delight - King Of The Jungle (self release)

Οι Chicken Delight είναι ο Noda Pappa, ο Ben Montero και ο Jaako Eino Kalevi. To "King Of The Jungle" είναι ότι πιο Beach Boys cool μπορείτε να ακούσετε μετά το surf φέτος το καλοκαίρι.

 

5. Autow Nite Superstore - Syzygy (self release)

Μου πήρε μόλις 4 χρόνια να ανακαλύψω τον Autow Nite Superstore και το έπος που λέγεται Syzygy. Υπόσχομαι να μην αφήσω ατιμώρητο το λάθος μου.

 

6. Larry gus - giannis elenis (self release)

Μια Βέροια μόνος του, ο Larry gus. Εκεί που όλοι περιμένουν το επόμενο DFA -not-, αυτός μοιράζει out-takes στα οποία οι ράπερς μπορούν να ψωνίσουν samples με το κιλό.

 

7. ody icons - Sose (larry gus remix) (self release)

Κι’ όμως δύο Larry gus καπάκια αφενός γιατί μπορώ και αφετέρου γιατί αυτό το κλαρίνο μετά το 1:30’’ είναι από άλλο πλανητή.

 

8. Mιχάλης Δ. ,Τάνια Τσανακλίδου - Μια Αγάπη Μικρή (Cobalt)

Αυτή η βινυλιακή επανέκδοση θα φύγει πιο γρήγορα απότι προβλέπεται. Πρακτικά, ούτε μήνα δεν θα βγάλει και η «Μια Αγάπη Μικρή» εξακολουθεί να σε χτυπάει κάθε φορά όπως η πρώτη.

 

9. dollmaker - Α Hadeda Is Just an Ibis (self release)

Έδω έχουμε ένα OK ντεμπούτο, όπως έκρινε πρόσφατα και ο Άγγελος Κυρούσης. Σε σημεία δε σαν το "Hadeda", σε κάνει να ελπίζεις ότι θα οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά. 

 

10. Lefteris Volanis, Dimitris Pagidas - Αύγουστος (Veego Records)

Αφήνω εδώ ένα κομμάτι που ίσως ακούγεται επίκαιρο τον Αύγουστο, ίσως και όχι, αλλά για τον κύριο Ζωή Χαλκιόπουλο και το Avopolis ανήκει σε έναν δίσκο που πήρε 10. Ναι, 10 στα 10. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro