Loading color scheme

New Music Weekly: Hard dreams

in WORLD

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Σαν το νεράκι κύλησαν οι επιλογές της εβδομάδας από 1η εως 8 Μαρτίου. Με λίγη Olof Dreijer ambient και dark vibes από Gesaffelstein και Dark Entries για ζέσταμα, Βρετανικό ραπ με τις ευλογίες του James Massiah στην Levels, κομμάτακι indie με πανκ ήθος από τους Cloud Nothings και τα big guns των Fred Again.. και Machinedrum να αγγίζουν drum & bass κορυφές. Αράμπικ στάιλ φινάλε για να δείξουμε πως γίνεται το σωστό έθνικ σε άλλες ηπείρους που δεν έχουν Γιουροβίζιον. To NMW 075 σε safety mode, δηλαδή επιλογές με underground τσαγανό και άποψη.

 Εδώ είσαι.

 

1. Olof Dreijer - Flora (AD 93)

Στην πρώην Whities, νυν Ad 93 κυκλοφόρησε ολόκληρο το ambient pop EP του Dreijer, 1/2 των Knife. Ονειρικό warm up, ζεσταίνει τον ακροατή και τον προϊδεάζει για το παν ενδεχόμενο που θα ακολουθήσει.

 

2. James Massiah - Soon Touch (Levels)

Ωραίο που ο dub poet και dancehall selecta του NTS έβαλε ξανά τον Jon Rust και την Levels στην πρίζα για νέες κυκλοφορίες. Ο ήχος στο before και τα after parties του Λονδίνου τώρα.

 

3. Gesaffelstein, Yan Wagner - Hard Dreams (Sony / Panik)

Gesa goes goth wave και του πάει πολύ. Φαντάσου λέει να είχε δώσει αυτό το κομμάτι με αυτή την παραγωγή στον Dave Gahan, next level αλητεία.

 

4. Ike Yard - Facile (Dark Entries)

Η Dark Entries επανεκδίδει ΝεοΫορκέζικο kraut, ηλεκτρονικό πειραματικό διαμάντι από το 1982. Το album ξεκινάει με το "Facile" και είναι σκέτη ντόπα.

 

5. Cloud Nothings - Running Through The Camps (Pure Noise Records)

Οι Cloud Nothings από το Cleveland παίρνουν μεταγραφή από την Carpark στην punk friendly Pure Noise και παραδίδουν το ιδανικό μπαστάρδεμα της κιθαριστικής indie των Pavement με τα γκάζια α λα Idlewild ή Ash (πού τους θυμήθηκα).

 

6. Fred again.., Lil Yachty, Overmono - stayinit (Warner)

Δύο εβδομάδες τώρα οι τύποι που χαζεύουν με τις ώρες Boiler Room έχουν κολλήσει με αυτό το σετ των Overmono και του Fred Again.. στο Lot Radio  Το δε tracklist του σετ έφτασε να γίνει πόστερ και ασφαλώς δεν θα γλύτωνε το single με τα φωνητικά του Lil Yachty που από πάντα ήξερε που συμβαίνει η νέα μουσική.

 

7. Laurence Hart, Giulia Tess - Trust (Domino)

Είναι τέτοια η φόρα της garage UK, 2step house στη Μεγάλη Βρετανία που η Domino έστησε το sub label Double Six Music και καθόλα δίκαια βλέπει πιασάρικα dance pop κομμάτια όπως το "Trust" να γράφουν μέσα σε λίγες να κατακλείζουν τις φρέσκες χορευτικές playlists. Big Room!!!

 

8. Machinedrum, Tinashe - ZOOM (Ninja Tune)

Και βγάζει μόνο νόημα αν ο Lil Yachty ανεβαίνει στα beats του Fred Again.., η Tinashe να νιώθει εξίσου βολικά πάνω στα break beats / drum'n'bass συννεφάκια του Machinedrum. Ξαφνικά τα μελωδικά breaks είναι παντού.

 

9. moktar, Saad El Soghayar - Haraka (Astral People)

Ουσιαστικά είναι τόσο παντού τα breaks πλέον που κάθε εκδοχή τους, ακόμα και αυτή η ethnic, arabic fueled περιίπτωση -που πάντα υπηρετούσε με beats γεμάτα ενέργεια ο moktar- ακούγεται πλέον σαν το ιδανικό out of the box στοιχείο για τις πρώτες πρωινές ώρες του clubbing. Fire Emoji!!!

 

10. Mustafa - Imaan (Jagjaguar)

Ο Mustafa αφήνει πίσω την XL εποχή και υπογράφει με την Jagjaguar για το album που ετοιμάζει μέσα στη χρονιά. Μιας και το φτάσαμε στα breaks της Ανατολής ακούστε εδώ πόσο όμορφα μπλέκει το έθνικ στοιχείο με την Radiohead τύπου τραγουδοποιία. Γιατί όσο θα υπάρχει η δίψα για το viral ethnic της Eurovision άλλο τόσο θα υπάρχει και η φινέτσα της Arab indie pop του Mustafa.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro