Loading color scheme

New Music Weekly: Sonido Cosmico

in WORLD

Ο Δημήρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Αυτό που κάποτε φαινόταν σαν παροδική μόδα, η world, ethnic, cosmic μουσική- ντε-, είναι εδώ και αρκετά χρόνια το αλατοπίπερο της εναλλακτικής σκηνής. Σε δύο βδομάδες οι ηλεκτρικοί Jabala παίζουν στην Αθήνα, ενώ το Π/Σ που πέρασε η μπάντα με το πιο επιτυχημένο podcast - αφιέρωμα στην mixcloud ιστορία μας, οι Hermanos Gutierrez, επέστρεψαν με ενδιαφέρον νέο single, προπομπό ένος πολυαναμενόμενου, ίσως του πιο crossover album της πορείας του μέχρι σήμερα. Προσθέστε το πρόσφατο εξαιρετικό album του Helado Negro και την επιστροφή των Cocorosie και συνδέστε άφοβα τις τελείες με την σπουδαία μουσική που ενώνει ολόκληρο τον κόσμο.  Eγώ τουλάχιστον αυτό προσπάθησα να κάνω στο 73ο επεισόδιο του New Music Weekly. Enjoy.

1. Mudd - Hangsang (Claremont 56)

Αν αφεθείς στον soft rock και σχεδόν progressive τρόπο με τον οποίο αφήνει την μουσική να κυλά στο νέο του album μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ο Paul Mudd Murphy το ελάχιστο που θα κερδίσεις είναι ψυχική ηρεμία. Το "Hangsang" σχεδόν γυροφέρνει σε αργές στροφές το θέμα από το I’m Not Moving του Phil Collins στο Idjut Boys edit και η αργή disco του μπορεί να γίνει ο λόγος για να σχεδιάσεις το επόμενο roadtrip.

 

2. Full Circle - Mastermind (Brainless Dub) (Full Circle)

Νέα μουσική και sub label από την οικογένεια της Tigersushi και αυτό θα έπρεπε να αρκεί. Δύο εκδοχές του "Mastermind" κάνουν τους DJ κύκλους, μια σχεδόν trance-y εκδοχή που αρκεί να γονατίσει τους Bicep και αυτό το υπέροχα cosmic dub μιξ που ταξιδεύει τα ευφορικά vibes της original μελωδίας μέχρι την Jamaica. Our friend Joakim did it again.

 

3. Frank & Tony - Olympia feat. Eliana Glass (Scissor & Thread)

Και αν μας έχει λείψει η σωστή house όπως μόνο οι Αμερικάνοι ξέρουν να την φτιάχνουν. Οι Francis Harris και Anthony Collins επενδύουν στο συναίσθημα και σκάβουν βαθιά στην κουλτούρα της αναλογικής house για να παραδώσουνε αυτό το αέρινο κομψοτέχνημα χορευτικής μουσικής που δεν αποζητά την προσοχή με όλους τους επιφανειακούς τρόπους αλλά καταφέρνει ξεκάθαρα να κερδίσει τον σεβασμό λίγο πριν την άφιξη του νέου τους album Ethos.

 

4. Niv Ast, Ruty Klein, Polocorp - Tutto Bene Polocorp remix (Disco Halal)

Νέο Disco Halal jam με italo άρωμα και ποπ διάθεση. Πριν κοπάσει η club καλοκαιρινή version του, το must play Tutto Bene στην Polocorp εκδοχή φλερτάρει πλέον και με το ραδιοφωνικό airplay.

 

5. Hermanos Gutierrez - Sonido Cósmico (Hermanos Gutierrez/ Easy Eye / Concord)

H εικασία μου είναι ότι από την παρέα με τον El Michel’s Affair, φτάσανε στα αυτιά του Dan Auerbach και από την Easy Eye του μέσω της Concord, έχει έρθει η ώρα ολόκληρος ο πλανήτης να μάθει για την ομορφιά που κρύβουν στις κιθάρες τους τα αδέρφια  Gutierrez από το Εκουαδόρ.

 

6. Glass Beams - Mahal (Ninja Tune)

Γιατί αν δεν γίνεται κάθε δίσκος των Khruangbin να είναι κολλητικός τότε θα έπρεπε να εφεύρουμε το αντίδοτο. Enter Glass Beams με τις ευλογίες πλέον της θρυλικής Ninja Tune.

 

7. Hatis Noit - Jomon preservation Rework feat. Armand Hammer (Erased Tapes)

Ο Hammer συνεχίζει να σπάει τα όρια του συμβατικού hip hop sampling και επιτέλους φτάνει και στην πειραματική πηγή της Erased Tapes εκεί όπου συναντά την vocalist Hatis Noit από την Ιαπωνία. Sick AF.

 

8. Beans - ZWAARD 2 (Tiger Raw Rcrds)

Γράφοντας για πειραματικό hip hop, αυτές τις μέρες επιστρέφει ένας από τους πρωτεργάτες του backpack ήχου και διάολε είναι πιο ορεξάτος από ποτε. Απολαύστε flow, ρίμες και σοβαρά φουτουριστικό beat στο νέο single του Beans. Πόσα fire emoji μου έχουν απομείνει; Βάλτα όλα.

 

9. ScHoolboy Q - Yeern101 (Top Dawg)

Επιπλέον, ένας από τους πιο ταλαντούχους ράπερ της L.A. φουρνιάς (βλ. Kendrick Lamar) ετοιμάζει την επιστροφή του και συζητιέται πιο πολύ και από το Netflix show του Vince Staples. 

 

10. CocoRosie - Beautiful Boyz (CocoRosie)

Οι αδερφές Casady φέτος γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους και επανακυκλοφορούν το κλασσικό πλέον "Beautiful Boyz" , που στην πρώτη εκτέλεση του (2005) έφερε και την σφραγίδα - ερμηνεία του τότε Antony Hegarty aka Anohni- παραδίδοντας αυτή την φορά μια  υπέροχη ακουστική εκδοχή του.Το επίσης ακουστικό Elevator Angels EP έρχεται στις 8 Μαρτίου και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε και το 8ο album τους.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro