Loading color scheme

Diggin Podcast: Do you like Greek disco?

in WORLD

O Mr. Z διαλέγει 70s, 80s, 90s rarities από τις εκατοντάδες απόπειρες Ελλήνων δημιουργών να αντιγράψουν τον disco ήχο. 

Ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα στην μουσική είναι όλη η εξέλιξη της μέσα στις δεκαετίες και το πώς χρωματίζεται σύμφωνα με τις τάσεις και τα τεχνολογικά βήματα που δέχεται ως προς την παραγωγή της. Δηλαδή, από εκεί που είναι πιο organic αναγκαστικά θα γίνει ηλεκτρονική όταν τα συνθεσάιζερς πια θα έχουν κατακλύσει τα πάντα, για καλό. Δεν θέλω να μου αγχώνεστε, όλα γίνονται για καλό σε αυτή την ρημάδα την ζωή. Και ο θάνατος για καλό συμβαίνει αλλά δεν θα πιάσω εδώ αυτό το φλέγον ζήτημα γιατί δεν συμφέρει κανέναν μας πραγματικά. 

Παιδιά, ό,τι συνέβη έξω προφανώς ήρθε και εδώ. Στο τελευταίο Diggin Podcast βαλθήκαμε να αναλύσουμε τον boogie-disco ήχο της Ελλάδας από τα 80s και πως αυτός μέσω του New Wave που μπλέχτηκε με τα drum kicks της disco, έφτασε να γίνει η ηλεκτρονική dance των 90s. Αυτή ήταν και θα είναι μια από τις πιο φοβερές πορείες της χορευτικής μουσικής παγκοσμίως και αυτό μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει ακούγοντας και μόνο την μουσική που παράγεται στις μέρες μας. Όλες οι νέες παραγωγές έχουν εμφανή σημάδια από όλα αυτά που συνέβησαν σε εκείνο το μεγάλο Bing Bang της χορευτικής μουσικής από τα 70s μέχρι τα 90s

Και έτσι αρχίσαμε να φωνάζουμε στα μικρόφωνα "Do you like Greek disco?" και καλά κάναμε δηλαδή αφού η disco έχει επιστρέψει για τα καλά και αποτελεί και πάλι μια από τις πιο μεγάλες μουσικές τάσεις all over the world. Ξεκινάμε με τους Opera του Στέφανου Κορκολή και βιώνουμε ίσως το πρώτο hip hop based slo mo disco - boogie δείγμα στην Ελληνική σκηνή και συνεχίζουμε με μια από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες της Wipe Out, τους Sonny E που συνεργάζονται σωστά με τους φανταστικούς In Trance 95 στο σoύπερ χορευτικό ''So Sad''. Περνάμε στο κοφτερό banger ''What you gonna do?'' των 141G που δεν είναι άλλοι από τον εξαιρετικά δραστήριο για την εποχή Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και από κει στους Σύνδρομο με το ''Ρίζες'', ένα απόκοσμο new wave disco ηλεκτρονικό εύρημα που σπάει κόκκαλα. Δεν ξεχνάμε τους Λήτης και Τρυκ με την groovy ''Φάκα'' και παίζουμε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα tracks του Πέτρου Σκούταρη που πρόσφατα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η Into the Light Records. Τα φώτα πέφτουν στο ''Mykonos'' του Τάκη Γκρίτζαλη, ένα εξαιρετικά σπάνιο 12'' maxi και την σκυτάλη παίρνουν οι πολύ αγαπημένοι μου Transport με το space disco ''Emotions''. Ενώ το κλείσιμο γίνεται πιο σκοτεινό με τους υπέροχους In Trance 95 -που θα δούμε ξανά μετά από δεκαετίες ζωντανά την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Release Athens x SNF Nostos- και για φινάλε το one of a kind ''Jazzburger'' θέμα του Λουκά Θάνου με την Υδήλη Τσαλίκη στα φωνητικά. Το κομμάτι που σχεδόν πάντα κάποιος θα ενδιαφερθεί να μάθει σε κάποιο από τα sets μου αφού το ρίχνω στο mix συχνά πυκνά.

Greek Dance Music! Listen UP.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro