Loading color scheme

New Music Weekly: Τα πάντα εκτός από τους EBTG

in SOUL

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Έχουμε αρχίσει και χάνουμε το νόημα. Eίμαστε 46, πες σχεδόν 50 επεισόδια μέσα στη ρουτίνα που λέγεται νέα μουσική κάθε εβδομάδα και κάθε άλλο παρά νέα μουσική καταλαβαίνεις ότι ακούνε οι συνάνθρωποι σου. Όχι οι Everything But The Girl, αλλά ο Lennon μαζί με τον Biggie να αναστένονταν αντί για τον Λάζαρο και να κάνανε από κοινού μουσική, οι Έλληνες πάλι Tiesto, Miley και Αργυρό θα ακούγανε. Εδώ είναι η χώρα που κάνουν καριέρα ράπερ με ονόματα όπως Flylo και Dani Gambino και δεν γράφει, δεν αναφέρει στο ραδιόφωνο κανένας, ότι ρε παιδιά, έλεος κάπου με τα Greek rap copycats, στο Λος Άντζελες κουμάντο κάνει ο Fly-ing Lo-tus και ο Childish Gambino είναι ράπερ, ηθοποιός, σκηνοθέτης και πόσα άλλα. Μήπως λίγο να ξεστραβωθούμε,να βρούμε κάτι καλό να ακούσουμε και να μην είναι πέτσα και αντιγραφή από τα εισαγόμενα μιας κάποιας εποχής.

Σε άλλα νέα, δεν πέτυχα El Michel’s Affair στο streaming του Coachella κaι πολύ ξενέρωσα. Στην εβδομαδιαία δεκάδα για τους 231 γενναίους της Spotify λίστας μας, η μουσική ακούγεται κάπως έτσι.

 

1. Snoh Aalegra - Do 4 Love - Black Coffee remix (Roc Nation) 

O Black Coffee ήρθε, είδε και κατέκτησε για μία ακόμη φορά το house κοινό της Αθήνας. Ελάχιστες μέρες πριν είχε κυκλοφορήσει το εξαιρετικά ραδιοφωνικό και με τα σωστά romantic vibes ρεμίξ του για το "Do 4 Love" που είχε διασκευάσει η Snoh Aalegra πίσω στο 2021. Kαλά και το original “What You Do For Love” του Bobby Caldwell από τα 1978, κουβαλάει τόνους ερωτισμού.

 

2. Synthia - So Low (Big Crown)

Νέο synth pop project από την Big Crown με την συνεργάσια μερικών από τα πρωτοκλασσάτα της ονόματα όπως ο Leon Michels των El Michels. Αν νομίζατε ότι το κεφάλαιο, μουσική που θα ταίριαζε στο φιλμ Drive έχει κλείσει, πατήστε play.

 

3. Go Go Penguin - Everything Is Going To Be OK (Sony Music Classical) 

Δύο σπουδαίοι οργανικοί δίσκοι στην εβδομάδα της Record Store Day. Ο πρώτος ανήκει στην εγκεφαλική και πάντα φρέσκια jazz των Go Go Penguin με το ολόφρεσκο Everything Is Going To Be OK album να κάνει την μέρα καλύτερη από τη πρώτη κιόλας ακρόαση.

 

4. El Michel’s Affair & Black Thought - Hollow Way (Big Crown) 

Και ο δεύτερος ανήκει σε μία από τις πολυαναμενόμενες συνεργασίες της χρονιάς. Οι Εl Michels αφήνουν χώρο στις πιο μεστές και συνάμα κοφτερές ρίμες του Black Thought από τους Roots τελευταία. Αυτός ο δίσκος, ανοίγει το δρόμο για την απολύτα καλλιτεχνική συνύπαρξη των library grooves με τη ραπ.

 

5. Hseas - HIGH SEASON (Permanent Vacation)

Όχι ότι περιμένω και κάποιο co-sign για την επιλογή της καλοστημένης χορευτικής electronica του πρότζεκτ HIGH SEASON με τις υπογραφές των Ben Shemie και της Παριζιάνας Chloe. Αν ξέρεις, ξέρεις, και αν έρθεις νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο dj set με τον METAMAN στo υπόγειο της Crust θα απολαύσεις αυτό το jam στο φυσικό του περιβάλλον.

 

6. Joezi, Coco, Pepe Diouf - 7 Seconds (MDIH)

O Atsou μου ανέφερε ότι τους πήρε λίγο χρόνο και μερικά back and forth email σε ενορχηστρωτικές και sound design αλλαγές προκείμενου αυτή η διασκευή του Joezi στο classic των Neneh Cherry και Youssou N’ Dour να γίνει το πρώτο summer dance anthem της σεζόν. Αδύνατο να σταματήσει κανείς την τρελή πορεία του Madoras In Da House label προς την κορυφή των afro house brand names. 

 

7. Billy Woods, Kenny Segal, Samuel T. Hearing - FaceTime (Backwoodz)

Άρα, από την επιστροφή των oldschool hip hop beats περνάμε σιγά σιγά στην πιο οργανική, ενίοτε jazzy και σίγουρα πιο μυαλωμένη εκδοχή τους κι όμως, οι δικοί μας ράπερ επιμένουν να κάνουν drill και τραπ. Οk boomers.  Kαι προφανώς είναι να απορείς που οι ίδιοι θεωρούν τους ανοιχτόμυαλους 40ρηδες με γεμάτες δισκοθήκες boomers. Πφφ, o Alchemist, η Griselda και η ωριμότητα στον λόγο του Tyler, The Creator στo ντοκιμαντέρ του Rap Caviar θα είναι η δικαίωση μας, μαζί με κομμάτια σαν και αυτό.

 

8. Penguin Cafe - In Re Budd (Erased Tapes)

Στη πάντα φινετσάτη και με βάθος Erased Tapes επιστρέφουν με νέα, ορχηστρική, retro folk μουσική, οι Penguin Cafe αποδεικνύοντας ότι δεν χρειάζονται πολλά για να συνθέσεις κάτι που ταξιδεύει τους ακροατές οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Φοβερό video.

 

9. Killer Mike - Don't Let The Devil (feat. El-P & thankugoodsir) (Loma Vista)

 Αυτά είναι. Νέος Killer Mike με τον El-P στο beat (αμφότεροι από τους Run The Jewels) για λογαριασμό της Loma Vista. Craaaazy sh*t και σούπερ άρρωστο sample από τους Webs του 1968.

 

10. Perko - Prang feat. Huerco S. (Numbers)

Σε ένα κόσμο που απαιτεί πιο γρήγορα, πιο επιθετικά και πιο πιασάρικα beats, τα εγκεφαλικά και άκρως λειτουργικά στα club,  breaks του Perko για λογαριασμό της αγαπημένης μου Γλασκωβέζικης ετικέτας Numbers, μπορεί να μην είναι βούτυρο στο ψωμί όλων των djs αλλά αν χτίσεις πάνω και γύρω από την ατμόσφαιρα αυτού του κομματιού, αποκλείεται το σετ σου να περάσει απαρατήρητο. Άλλο ένα στη λίστα με τα must play κομμάτια για το event της Παρασκευής στην Crust.

 *Bonus beats. Το νέο single του bass heavy master Blawan με τις ευλογίες της XL είναι hell of a JAM. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro