Loading color scheme

New Music Weekly #14

Δεν υπάρχει λόγος για πασχαλινό break όταν οι Fontaines D.C., η Lizzo, o Pusha Τ., οι Spiritualised, οι Sault, o Mugwump, o Laurent Garnier και άλλοι τόσοι έχουν νέες κυκλοφορίες.

Με την Record Store Day να αφήνει περισσότερα “περισσεύματα” και από πασχαλινό οβελία στα ράφια των ανατολικών ορθόδοξων δισκοπωλείων, η δυτική μουσική βιομηχανία λίγο πριν το επαναληπτικό τριήμερο της Coachella, επέστρεψε στην κανονική ροή της. Από τη mainstream pop της Lizzo, μέχρι το νέο mega rock των Fontaines D.C. και τον ραπ μεσσία της φετινής άνοιξης Pusha T., είχαμε επτά πολυαναμενόμενες επιστροφές και άλλες τόσες λιγότερο προβλεπόμενες που όμως, όπως συνήθως επαναλαμβάνουμε σε αυτή τη σειρά podcast, είναι το “ζουμί” όσων πιστεύουν στην ανεξάρτητη και με ενδιαφέρον νέα μουσική.

Αυτό σημαίνει ότι πατήσαμε το play στο single επιστροφής της Caterina Barbieri, απολαύσαμε flute 80s pop από το νέο όνομα της Tigershushi, Shoko Igarashi, εκπλαγήκαμε με τη μυσταγωγική heavy indie pop των Helms Alee για την Sargent House , χορέψαμε με τα album των Satori για την Crosstown Rebels και Axel Boman για την δική του Studio Barnhus και επαναπροσδιορίσαμε τo αισθαντικό R&B μέσα από τα νέα videos των  Justine Skye και  PPU (Space Ghost feat. Teddy Bryant) .

Κάθε new music weekly επιλογή του τελευταίου διμήνου βρίσκεται σε αυτή την Spotify λίστα. Feel free 2 follow. 

 

1. FONTAINES D.C. - Skinty Fia (Partisan Records)

Μακάριοι όσοι επένδυσαν στην αναβίωση του επιμελούς ατημέλητου post punk ήχου, ειδικά με τον τρόπο που τον οραματίστηκαν στα τέλη των 10s οι Fontaines D.C. από την Ιρλανδία. Στο 3ο album τους επιστρέφουν στις ρίζες τους και είναι έτοιμοι να τινάξουν την hipster μπάνκα στον αέρα.  Το Skinty Flia σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει the damnation of the deer” δηλαδή η κατάρα του ελαφιού και εκφράζει -ως συνήθως- την απογοήτευσή τους για τα κοινά.

 

2. Lizzo - About Damn Time (Warner)

O Mark Ronson δεν ήταν αρχικά να επιμελείται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του νέο της album; Στο νέο disco single της νέας ποπ σούπερ σταρ ο Max Martin κάνει τη δουλειά του “γυαλίσματος” αλλά αν ρωτήσετε τους djs των beach bars ακόμα ψάχνουν το hit του καλοκαιριού.

 

3. Pusha T. - Rock N Roll ft. Ye & Kid Cudi (GOOD MUSIC)

Κάτι που δυστυχώς δεν ξέρουν και δεν εκτιμούν οι mainstream rap fans στη χώρα μας είναι ότι o Pusha T. ήταν πολύ νωρίς, ακόμα από τα 90s στο μεγάλο boom του Αμερικάνικου ραπ με τους Clipse από την Βιρτζίνια που τότε είχε περήφανα τέκνα της τους Neptunes. Ο Kanye του έδωσε το mainstream χρίσμα στη GΟΟD Music το 2012 και 10 χρόνια μετά, ο Pusha του ανταποδίδει ακόμα χάρες. Εδώ, στην τελευταία φορά που θα ακούμε τους Kids See Ghosts μαζί. Στ’ αλήθεια όμως, η κομματάρα του "It’s Almost Dry” είναι το “I Pray For You” με τον Labyrinth.

 

4. Spiritualised - Crazy (Bella Union)

Το έχει ακόμα λέτε o Pierce ή απλά έχει φυλακίσει σε μία κάψουλα τα φαντάσματα που του έγραφαν τις μελωδίες από το 90s παρελθόν και  εν έτει 2022 τα βασανίζει με τόνους από δαχτυλίδια και country κιθάρες;

 

5. Sault - Heart (Forever Living)

Ας το παραδεχτούμε, από τους Sault, δηλαδή τη βρετανική κολλεκτίβα μουσικών υπό την καθοδήγηση του παραγωγού Inflo, θα δεχόμασταν πλέον οτιδήποτε. Μας έχει χαρίσει indie dance grooves, μας έχει χαρίσει jazz και στο 6ο album σε 3 χρόνια, το “αέρινο” της μεγάλης εβδομάδας τραβάει το μαγικό χαρτί με την ήρεμη δύναμη της όπερας (κάτι που σημαίνει ότι ο κατάλογος της PAN εξακολουθεί να κινεί τα νήματα υπογείως) και μας έχει για τα καλά στο χέρι.

 

6.Mugwump - Breakout (!K7)

O Mugwump δεν προκάλεσε ποτέ ιδιαίτερο θόρυβο. Άφηνε και αφήνει τη μουσική να μιλήσει δίνοντας της, από την βάση του τις Βρυξέλλες, πρόσβαση σε μερικά από τα σημαντικότερα dance labels της Ευρώπης. Φέτος επιστρέφει με ολόκληρο album και στο πρώτο single διασκευάζει το μοναδικό μεγάλο hit από το project των Βρετανών Swing Out Sister, με μέλη των A Certain Ratio και των Magazine, για να ενώνουμε και σωστά τις τελείες με το πρόσφατο αφιέρωμα μας στον σπουδαίο παραγωγό Martin Hannett.

 

7.Laurent Garnier - Let The People Faire La Fête (Cod3 QR)

O μαέστρος επέστρεψε. Στο μυστικό label του οποίου είναι συνιδρυτής, το Cod3 QR, αυτό που καταρρίπτει το πολύ ονομαστικό hype στη dance μουσική και με δύο νέες σχεδόν 10λεπτες ανά πλευρά συνθέσεις. Φτιαγμένο μόνο για τις πίστες και κυκλοφορία αποκλειστικά σε βινύλιο, μοναδικός τρόπος δειγματισμού  η αγαπημένη στους djs πλατφόρμα του Juno. Αυθεντικός σε όλα του.

https://www.junodownload.com/products/laurent-garnier-33t-e-p-s-v/5534129-02/

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro