Loading color scheme

New Music Weekly: Sweet Paradox

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζεί κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Το παράδοξο του να είσαι από πάντα ταγμένος στις μελαγχολικές indie μελωδίες αλλά να ξέρεις και πότε να ελευθερώσεις το disco house φρικιό που κρύβεις μέσα σου μας φέρνει αισίως στο 077 επεισόδιο της New Music Weekly ρουτίνας. Από τον υπέροχο νέο Luke Slater μέχρι το ψαγμένο viral του Σ/Κ που πέρασε, δηλαδή, την ακουστική hip hop ομορφιά που παρέδωσαν από κοινού οι Yung Lean και Bladee. Come and get it, we got it. 

 

1. Yung Lean, Bladee - Coda (World Affairs)

Οι παραγωγοί Palmistry και Silent$ky που αμφότεροι έχουν περάσει χρόνο στην Αθήνα δημιουργώντας beats, είναι οι άνθρωποι πίσω από το εξαιρετικά φρέσκο και ενδιαφέρον album των Yung Lean και Bladee. Δύο προσωπικότητες που είναι ικανοί να κινήσουν βουνά στη νέα τάξη των underground μουσικών πραγμάτων.   

 

2. Four Tet - Skater (Text Records)

O Kieran Hebden ενώνει τον Four Tet του Rounds με τον τύπο που έγινε viral δίπλα στους Skrillex και Fred Again..και επιστρέφει με τον εύστοχο τρόπο στο album Three.

 

3. Metronomy, Pan Amsterdam - Nice Town (Metronomy remix) (Ninja Tune)

H βασική εκτέλεση του πρώτου κομματιού που μοιράζονται οι Metronomy στο νέο τους label, είναι λίγο take it or leave it, αλλά ευτυχώς αυτό το ανοιξιάτικο remix του "Nice Town" σώζει την παρτίδα.

 

4. Vampire Weekend - Classical (Panik)

Ανυπομονώ για ένα ακόμη VW άλμπουμ καθώς με τα χρόνια αναγνωρίζω πόσο σημαντικό είναι να ακονίζεις την τέχνη σου άφου έχεις απόλυτα αφιερωθεί σε αυτή. Κάθε VW δίσκος ακούγεται σε κάποιους ίδιος και σε άλλους ένα ακόμα κλασικό album που θα περιμένει την θέση του στην ιστορία των σημαντικών αμερικανικών indies.

 

5. Chanel Beads - Police Scanner (Jagjaguwar)

Πιο γρήγορα απ'ό,τι περιμέναμε, η μουσική της ML Butch δημιουργεί κύματα στην παγκόσμια indie σκηνή. Ο Chanel Beads έχει δουλέψει αρκετά στους Νεοϋορκέζικους κύκλους αλλά πλησιάζει με την βοήθεια και της  Jagjaguwar η ώρα του ντεμπούτου.

 

6. Chateau Flight - Allo? (Versatile Records)

Ώπα φίλος. Ετοιμάζεται επιστροφή των θρυλικών Chateau Flight στην Versatile. Psyched disco magic με Παριζιάνικη φινέτσα και τα ρέστα.

 

7. Mildlife - Musica (Heavenly Recordings)

Η jazz prog disco μπάντα από την Αυστραλία που γκελάρει κυρίως στην Μ. Βρετανία και συνεργάζεται από το 2020 με την Heavenly έχει νέο album εκεί έξω. To cosmic disco ύφος με αναλογικά ηλεκτρονικά στοιχεία είναι ακόμα στην θέση του και στο "Musica" συναντάμε ένα σχετικά πιασάρικο ριφ και φωνητικά που φωνάζουν για ένα Yuksek Re-edit.

 

8. Fatima Yamaha - stray (Magnetron Music)

To τελευταίο άλμπουμ (“SOL”) του συνθ βιρτουόζου Fatima Yamaha έχει περάσει στα ψιλά εδώ και περίπου ένα μήνα και είναι στ’αλήθεια κρίμα γιατί κομμάτια σαν το "Stray" είναι ικανά να γυρίσουν κεφάλια.

 

9. L.B. Dub Corp, Robert Owens - You Got Me (Dekmantel)

Το dub tech house alias που σύστησε 10 χρόνια πριν στην Ostgut Ton ο Βρετανός techno θρύλος Luke Slater επιστρέφει αυτή την φορά για λογαριασμό της Dekmantel και με ουκ ολίγους guest αυτή την φορά. Πρώτος και καλύτερος ο Robert Owens στο Detroit -esque “You Got Me”.

 

10. Noemi Buch - Sweet Paradox

Επιβεβαιώνοντας ότι ο καλύτερος τρόπος να ακούτε αυτές τις λίστες είναι μέσω του Spotify, κλείνουμε με ακόμα πιο μοντέρνα κλασσικό τρόπο από αυτόν που ανοίξαμε. Η Γαλλοελβετίδα Noemi Buch χτίζει single per single το νέο της “Does It Still Matter” πόνημα και το Sweet Paradox με τα κινηματογραφικά πιάνα είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του 3ου της παζλ μέχρι στιγμής.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro