Loading color scheme

New Music Weekly: Αληθινή underground αγάπη

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Είναι μελαγχολική -πάντα τέτοια εποχή- η σκέψη γύρω από το πόσο σπουδαία μουσική χάνεται γιατί ακολουθεί περιορισμένου budget πρόμο καμπάνιες. Πόσες χιλιάδες σπουδαίοι δημιουργοί περιμένουν τα media να τους ανακαλύψουν και αυτά αναλώνονται στο αν η γέφυρα του Καλατράβα θα αντέξει το ταλέντο (το ποιό;) του Chris Martin. Μέχρι που ένας «δικής τους DIY αισθητικής» μικρόκοσμος στήνεται διαδικτυακά και όσοι -έστω τυχαία- τρυπώνουν σε αυτόν, δεν έχουν παρά να θαυμάσουν την αισθητική και να αναθεματίσουν την «εναλλακτική» payola που έχει υποσυνείδητα παγιωθεί στην καθημερινότητα ακόμα και των πιο -υποθετικά- ανεξάρτητων media. Το #060 του New Music Weekly έχει δέκα ακόμα παντελώς άγνωστα σχήματα για την Spotify ρουτίνα σου.

 

1. Joanne Robertson - Blue Car (AD 93)

Για κάποιο περίεργο λόγο, ας το ονομάσουμε ελειπές promo, ο κόσμος έχει κοιμηθεί στην υπέροχη folk της Βρετανίδας Joanne Robertson. Ελάχιστες πληροφορίες υπάρχουν online πέραν του ότι είναι μουσικός, ζωγράφος και ποιήτρια. Απλά πατήστε play.

 

2. Bacao Rhythm & Steel Band - Stranger Things Theme (Big Crown Records)

Μια μπάντα από το Αμβούργο της Γερμανίας κάνει steel drums διασκευές σχεδόν στα πάντα και εδώ και χρόνια έχει το approval της Big Crown Records από τη Νέα Υόρκη, το label του Leon Michels από τους El Michel’s Affair δηλαδή.

 

3. Jalen Ngonda - That’s All I Wanted From You (Daptone Records)

Εδώ και 3 εβδομάδες η υπέροχη παλιομοδίτκη ή αυθεντική soul του Jalen Ngonda είναι εκεί εξώ από την Daptone σε ολόκληρο το album μεγαλείο της. Όπως χαρακτηριστικά γράφει και ο Δήμος του Rock & Roll Circus, «αν δεν σου αρέσει αυτή η soul, πως τα βγάζεις πέρα με την ζωή σου;»

 

4.  My Friend Dario - Easy Sunday (Hell Yeah!)

Όπως παίχτηκε στο εξαιρετικά ενδιαφέρον Beats In Space mix του Massimiliano Pagliara, το νέο EP του Ιταλού Dario Aiello ακούγεται σαν balaeric disco φτιαγμένη με τον πιο ανορθόδο τρόπο.

 

5. AAOM - Chiva (AOM Films)

Και όμως συμβαίνει μερικές φορές ένας παραγωγός να προσπαθεί να σκοράρει ένα latin pop hit και να καταλήγει σε αυτή την ambient dub pop ομορφία που τρυπώνει με χαρακτηριστική άνεση σε εγκεφαλικά ηλεκτρονικά σετ.

 

6. Laura Misch - Listen To The Sky (One Little Independent Records)

Η Λονδρέζα διεπιστημονική δημιουργός έχει έτοιμο το ντεμπούτο album της Sample To The Sky, βασισμένο στο αγαπημένο της σαξόφωνο.  To τρίτο single είναι ο ορισμός της left field pop  όπως θα την χαρακτήριζε στα 00s το θρυλικό Jockey Slut magazine και κάνει περήφανες μπάντες όπως οι Zero 7. Κυκλοφορεί στην πάλαι ποτέ One Little India, πλέον Independent, δισκογραφική στέγη της Björk μεταξύ άλλων.

 

7. Myriam Gendron - Bric-a-Brac (Basin Rock)

Η Basin Rock επανακυκλφορεί στα μέσα του Νοεμβρίου ένα από τα πιο υποτιμημένα φολκ album των 10’s, το εξαιρετικό Not So Deep As Well της Καναδής Myriam Gendron. Το "Bric -a- Brac" ταιριάζει με τον καιρό.

 

8. Scuba - Tru Love (Digital Underground) - Hotflush Recordings

Τίποτε δεν μπορεί να κάνει καλύτερη μια Δευτέρα που σου ανοίγει το promo του νέου mixtape απο τον Scuba. To Digital Underground αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο και το πρώτο δείγμα "Tru Love” μέσα σε 3 μόλις λεπτά παντρεύει τα breaks με το techno και πρώιμο 2step.

 

9. Will Simpson - Flesh (Willie Simpson)

Και λίγο Detroit για να διατηρούμε την underground house σιλουέτα μας. Το Flesh του Simpson είναι ότι πιο original σε D-House άκουσα τελευταία και δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν βρεθεί στο επίκεντρο ανάλογων σετ από όλους τους μαέστρους της πόλης.

 

10. Laurel Halo - Belleville (Awe)

Στο album Atlas η Laurel Halo φτάνει στα όρια τις μελωδικές ambient ανησυχίες της. Μόνο δίκαιο να κλείσουμε αυτή την ιδιαίτερη λίστα με το "Belleville".

Bonus - It's The Beat Of The Week :

Château Flight - Nookoqo (Versatile Records)

Από το M Megamix 2012 του I:Cube και έπειτα, έχω μάθει πως όποτε βλέπω την σφραγίδα της Versatile θα ακούσω κάτι καλό και αφού περάσει από τον εγκέφαλο θα μιλήσει και στο μυαλό μου. To νέο single των Château Flight ύστερα από περίπου πέντε χρόνια είναι κυριολεκτικά το καλύτερο ACID που κυκλοφορεί στην Ευρωπαϊκή πιάτσα και αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για full album επιστροφή του σχήματος των I:Cube & Gilb'R οι λίστες με τα καλύτερα electronic albums ίσως αποκτήσουν ενδιαφέρον. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro