Loading color scheme

New Music Weekly: The Indi(e)an Summer

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Δεν έχω καμιά πίστη στο μέλλον της κιθαριστικής μουσικής αλλά περιέργως για την τελευταία βδομάδα του Ιούνη κατάφερα  να συγκεντρώσω παραπάνω από μισή ντουζίνα ενδιαφέροντα singles που εμπεριέχουν την indie αισθητική. Πάντα με το feeling του καλοκαιριού να οδηγεί, και πάντα λίγο πιο αριστερά από τα προφανή μουσικά νέα εκεί έξω. Business as usual όπως συνηθίζεται να λέγεται ενώ είμαστε μόλις 2 εβδομάδες πριν το «υποθετικό» summer break των καλοστημένω δισκογραφικών. Κι όμως το χιτ του καλοκαιριού ακόμα να φανεί.

Εδώ η δεκάδα που ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα.

 

1. Cindy Pooch - Delicatesse (InFine)

Μου έχει λείψει η synth pop φινέτσα της InFine και με έκπληξη συνειδητοποίησα ότι το νέο single της Καμερουνέζας Cindy Pooch μπορεί άνετα να αποτελέσει μια easy going στιγμή στο επερχόμενο θερμό καλοκαίρι. Από την άλλη, όσοι παρακολουθείτε τα podcast, σχεδόν πάντα ξεκινάμε με μια ατμοσφαιρική vocal έκπληξη για να μπούμε σε new music diggin’ κλίμα.

 

2. Blonde Redhead - Snowman (section1)

Νέο single προπομπός νέου album από τους indie θρύλους πλέον Blonde Redhead. Μια φράουλα στο εξώφυλλο, "Snowman" στον τίτλο, στην καρδιά του καλοκαιριού το release και όμως όταν πατάς το play όλα βγάζουν νόημα.

 

3. L’Imperatrice, Cuco - Heartquake (Microqlima)

Φοβερό πως από Παριζιάνικο indie synth pop sensation οι L’Imperatrice μετατρέπονται σε must listen dream pop μπάντα και αλώνουν φεστιβάλ όπως το Coachella, σημειώνοντας στην Δυτική Ακτή των Η.Π.Α το μεγαλύτερο γκελ τους. Νέο, δροσερό και βραδύκαυστο sensual pop single.

 

4. Sugarloaf Beach - Indigo Southside (self release)

Αν υπάρχει κάποιος που κρατάει ακόμα ψηλά την σημαία των easy listening διαμαντιών που μας αποκάλυπτε η Βραζιλιάνικη σκηνή στα 60s, τότε αυτός θα πρέπει να είναι ο ανερχόμενος Sugarloaf Beach και οι vintage μελωδίες του νέου του single. Digάρετε την αέρινη ποπ του τώρα που οι followers του ακόμα είναι σε 3ψήφια και 4 ψήφια νούμερα.

 

5. Kibi James - fuerza (Bayonet Records)

Και όταν το θέμα έρχεται σε φρέσκα indie ονόματα , σχεδόν ξέρεις ότι η Bayonet, το label του Dustin Payseur από τους Beach Fossils είναι το μέρος που συνήθως σου δείχνει τις σωστές κατευθύνσεις. Τα τρία κορίτσια που αποτελούν τις Kibi James παντρεύουν το Βρετανικό με το Ισπανικό ταπεραμέντο και στο single "Fuerza" που προλογίζει το ντεμπούτο τους ακούγονται κάτι ανάμεσα σε 800 cherries και Saint Ettienne.

 

6. Chromeo - (I Don’t Need) A New Girl (BMG)

Πάντα έχει ενδιαφέρον νέα μουσική από τους Chromeo, πόσο μάλλον τώρα που η timeless disco έχει επιστρέψει και το δίδυμο των Dave 1 και P- Thugg χτίζει track per track το νέο τους album. Fun, φαν, fan…

 

7. Silk - Something ‘Bout The Way (Late Night Tuff Guy Disco Dub) (A’s + Bees)

Οι soulful legends Silk από το 70s roster της Philadelphia International Records παραδίδουν ένα ακυκλοφόρητο disco jam της χρυσής εποχής τους στην Βρετανική ετικέτα A’s + Bees και ασφαλώς κανένας καλύτερος από τον Αυστραλό Late Night Tuff Guy για να δώσει σε αυτή την soul ομορφιά τo dance drive που της αρμόζει. Essential.

 

8. Jalen Ngonda - Come Around And Love Me (Daptone Records)

Για όσους ξέρουν, η Northern Soul είναι η μαμά της disco και ακόμα και αν δεν είναι ακριβώς northern soul αυτό το υπέροχο νέο single του σχεδόν τριαντάχρονου Jalen Ngonda, είναι αρκετό για να τον πλασσάρει αυτόματα (ειδικά και μετά τις ευλογίες της Daptone) στις λίστες με τα πρωτοκλασσάτα σύγχρονα ονόματα του είδους.

 

9. The Alchemist, Earl Sweatshirt, Billy Woods - RIP Tracy (ALC)

Προτίμησα αυτό από hip hop αντί για το χάος που ακούστηκε για λίγο ο νέος Lil Uzi Vert και ελπίζω η ιστορία να με δικαιώσει. Εννοώ, διαβάστε απλά ποιοι συμμετέχουν στο track που ανοίγει το νέο EP του Alchemist που αρνείται πεισματικά να σταματήσει να ντροπάρει απίστευτα καλή rap μουσική, σχεδόν κάθε μήνα. Τα flows, το sample, η ενορχήστρωση. Oooof.

 

10. Vera Sola - Desire Path (City Slang)

Αν το ερμήνευε η Lana Del Rey θα ήταν ήδη classic. Τώρα θέλει να του δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή και να νιώσετε πόσο βαθιά κόβει ο στίχος "Piss on my back and tell me it’s rain, Then expect me to stay…" . H Vera Sola (κεντρική φωτογραφία) επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro