Loading color scheme

New Music Weekly: Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

 

Αν δεν νιώσεις σε αυτό το επεισόδιο (No42) ότι οι δημιουργοί εκεί έξω, έχουν πραγματικά να σου προσφέρουν μουσική που καινοτομεί, διασκεδάζει και πάνω απ'όλα εκπαιδεύει αυτάκια, τότε σόρρυ, δεν είσαι για αυτό το άθλημα, συνέχισε να μαζεύεις 70s to 00s αναμνήσεις και στις μαζώξεις με σύνεση οι ατάκες που ξεκινούν ή συνεχίζουν την φράση «καλά άκουσα το καινούριου του Τάδε...»

Κρύφτηκε η μπάλα κυρία μου. Τι να λέμε τώρα. 10 ομορφιές για όλα τα γούστα καθότι είμαστε στον Μάρτιο, μένουν οριακά δύο γεμάτοι μήνες (όχι μόνο για εκλογές, αν αυτό ποτε αποφασίσει ο άριστος) που τα labels και οι hot καλλιτέχνες φορτσάρουν με υλικό που είτε ευελπιστούν να σε συνοδέυσει στο ξέγνοιαστο καλοκαίρι, είτε θέλουν να βάλουν από νωρίς υποψηφιότητα για τα best of.

Απλά πατήστε το play στην Spotify λίστα ή το podcast και let it flow. Έχει από dance μέχρι ραπ, μέχρι Βραζιλιάνικη φολκ και πειραματική jazz όπερα. Και μαντέψτε τι, είμαστε πολύ κοντά σε αποκλειστικά άρθρα και συνεντεύξεις με τους περισσότερους δημιουργούς αυτή της απίστευτης ανοιξιάτικης φουρνιάς. Les Go!

1. Yves Tumour - Parody (Warp Records) 

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης είναι αυτός που δεν σταματά να εξελίσσεται, να κερδίζει νέο κοινό και να δημιουργεί γέφυρες με τις οποίες παντρεύονται οι αρετές του από το παρελθόν με το όραμα του για το μέλλον. Ο Yves Tumour πλέον ανήκει στην ελίτ των σπουδαίων καλλιτέχνων των ημερών μας και είναι μόνο δίκαιο που η Warp του έχει φυλάξει την καλύτερη θέση στο φετινό ρόστερ της.

 

2. Arlo Parks - Impurities (Transgressive Records)

Σαν άλλοι γονείς, όλοι όσοι πόνταραν στο ταλέντο της Arlo Parks, φουσκώνουν από περηφάνεια κάθε φορά που μας αποκαλύπτει κάτι νέο από το επερχόμενο album της. Το δεύτερο δύσκολο album; Ας γελάσει…

 

3. Lady Wray feat. Ghostface Killah - Piece Of Me (Big Crown Records)

Και είναι πάλι το 1993, οι Wu μοιράζουν εγκεφαλικά και αυτή την φορά αντί για samples, οι μελωδικές γραμμές και τα grooves έχουν περάσει στα έμπειρα χέρια του Leon Michels. Όπως λέει και στα comments. Αυτό είναι το remix που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν και διάολε αυτή είναι η μαγεία της μουσικής.

 

4. Roge - Retumbar Do Meu Tambor (Diamond West)

Έχετε προσέξει που παραδοσιακά κάθε χρόνο διαλέγω έναν offbeat δίσκο, ένα album που δεν πέφτουν όλα τα φώτα πάνω του και το μετατρέπω στο αγαπημένο μου. So far, αυτή η vintage ομορφιά που σκάρωσαν ο Tomas Brenneck των Menahan / Budos με τον Βραζιλιάνο τροβαδούρο Roge και τον ηγέτη των εγχόρδων Arthur Verocai είναι ένα αριστούργημα.

 

5. Unknown Mortal Orchestra - Meshuggah (Jagjaguwar)

Η έμπνευση και τα ενδιαφέροντα ριφ δε λένε ακόμα να αφήσουν τους Νεοζηλανδούς ψυχεδελορόκερς ακόμα και αν προτιμούν το ροκ τους λίγο πιο soft, λίγο πιο groovy και σχετικά γυαλισμένο. Το video έχει πλάκα επίσης.

 

6. Angel Bat Dawid - RECORDARE - Recall The Joy (International Anthem)

Η αμφιλεγόμενη νέα σπουδαία κυρία της αμερικανικής jazz επιστρέφει. Ο Άγγελος Κυρούσης έχει ετοιμάσει ήδη την προακρόαση και η International Anthem από το Σικάγο συνεχίζει το σερί και για μία ακόμη φορά ετοιμάζεται να πάει ταμείο. Μα όπερα αγαπητή μου; Τι «κακό» περιμένει πάλι τους jazz πιουρίστες.

https://www.youtube.com/watch?v=uaL-ECKKmRk

 

7. Skrillex, Fred Again.., Four Tet - Baby Again (Warner)

Και σε απόλυτη DJ μόδα, μετά την απόλυτη obscure-ίλα θες τον απόλυτο νέo dance δυναμίτη. Τι κηδεία τους κάνατε πάλι ρε σατανάδες; Ένα φεστιβάλ μόνοι σας.. (αυτό είναι το κομμάτι που έλειπε από το Fred Again.. Boiler Room puzzle)

 

8. 100 gecs - Dumbest Girl Alive (Dog Show / Atlantic)

Βοήθεια οι 100 γκεκς. Damn, δυστυχώς αυτά τα τυπάκια λογίζονται ως το μέλλον της μουσικής,  αλλά περιέργως αυτό το riff μαζί με την ενορχήστρωση και την παραγωγή, damn it fucking slaps.

 

9. Chromeo - Words With You (Chromeo)

Yass, τα Σαββατόβραδα απέκτησαν νέο boogie άνθεμ και οι παιχταράδες Chromeo με τις funky disco μπασογραμμές επέστρεψαν και έχουν κέφια.

 

10. M83 - Amnesia (M83)

Κάτι άκουσα για ανακοίνωση λάιβ των M83 την ίδια μέρα με το νέο album release και είπα να τσεκάρω. Θα έχουμε πρόβλημα αν επιστρέψουν και οι New Order στην ίδια πόλη, μέσα στο καλοκαίρι θαρρώ. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro