Loading color scheme

New Music Weekly: Το πράγμα ρολάρει σοβαρά (με μικρές disco εκλάμψεις)

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Πως να αντισταθείς στην ομορφιά της Younger & Dumber μπαλάντας της Indigo De Souza και πως να χάσεις τον επερχόμενο Skrillex που ετοιμάζεται σαν ταύρος σε υαλοπολείο νa ντροπάρει νέο album μετά από 8 ολόκληρα χρόνια, αφού πριν ξεπούλησε μέσα σε λεπτά το Madison Square Garden μαζί με τους Fred Again.. και Four Tet. Απο δίπλα και τα Avopolis στανταράκια Caroline Polachek, Lana Del Rey και Jessie Ware που σε συνδυασμό με τη γνωστή μικρή δόση από disco ραπ και electronica κάνει αυτό το 39ο επεισόδιο του NMW το ίδιο αξιαγάπητο με τα προηγούμενα. Το σύστημα έχει μπει σε τροχιά, άλμπουμ όπως αυτά του Lil Yachty, των Yo La Tengo ή της Κelela που τώρα θεωρούνται υπολογίσιμα, σε λίγο καιρό θα έχουν σοβαρούς και πολλούς ανταγωνιστές.

 

Αυτά ειναι τα δέκα που ξεχωρίζουν για την εβδομάδα 8 με 15 Φεβρουαρίου.

 

1. Indigo De Souza - Younger & Dumber (Saddle Creek)

Και ένα δάκρυ κύλησε λέμε. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως μιλάει αυτό το κομμάτι στη ζωή ενός παιδιού που τώρα ανακαλύπτει την δύναμη της μουσικής και μεγαλώνει στην επαρχία. Stone cold classic.

 

 

2. El Michels Affair feat. Black Thought - That Girl (Big Crown)

H ενορχήστρωση, το sample και όπως πάντα ο BT σκέτη φωτιά. Σε αναμμένα κάρβουνα για το private preview ολόκληρου του δίσκου καθώς σηκώνει χτίσιμο και buzz αυτή η συνεργασία.

 

3. Skrillex - Don’t Get Too Close (OWSLA)

OMG. Μιλάμε για sold out στο Madison Square Garden μέσα σε λεπτά για την τριάδα Skrillex - Fred Again.. - Four Tet, κυριολεκτικά ούτε η Beyonce δεν μπορεί να προκαλέσει τόσο FOMO. Για λίγο μου πέρασε από το μυαλό να συμμετέχω και εγώ σε αυτό το boomer παιχνίδι των συναυλιών μόνο και μόνο για να γράψω ότι θέλω να δω αυτούς τους 3 μαζί (lol, not really). O Skrillex που είναι σε μόνιμο twitter trend από τις αρχές του 2023 ακολουθεί κατα βήμα την στρατηγική του καλού του φίλου Fred Again.. και γυρίζει σε video αυτό το απίστευτο νέο DJ set του όπου παρουσιάζει τα περισσότερα από τα κομμάτια του album Quest For Fire που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή. Θα έχουμε άραγε exclusive preview;

 

4. Caroline Polachek  - Pretty In Possible (Perpetual Novice)

To κορίτσι έχει το πακέτο τι να γράφουμε τώρα. Από το εξώφυλλο μέχρι τις αμέτρητες ποπ μελωδίες που συνθέτουν οι συγχωρδίες του Desire, I Want To Turn Into You, αυτός ο δίσκος ακούγεται ακριβώς όπως θα έπρεπε να ήταν το Left Of The Middle της Natalie Imbruglia εικοσι έξι χρόνια πριν. Τυχαία αλλά τόσο πιασάρικο δείγμα ένος καλοστημένου ποπ album, το "Pretty In Possible".

 

5. Lana Del Rey - A&W (UMG)

Ζηλευτή η πορεία της Lanaς. Τα έδωσε όλα όταν έπρεπε από gossip, ρομάντσο και στυλ μέχρι σοβαρή ποπ και μετά βρήκε τη δική της μικρή μουσική γωνιά, αυτή που συνδυάζει την αγαπημένη της beatnik ποίηση, τον moody τρόπο ερμηνείας και τις υπερβολικά λιτές ενορχηστρώσεις και εδώ και αρκετούς δίσκους, απλά κάνει την φάση της. Ικανή για όλα. Από το να κεράσει έναν ακόμα γύρο από "Born to Die" σφηνάκια μέχρι να ζήσει για πάντα με την ψευδαίσθηση ότι είναι κάτι ανάμεσα σε Jim Morrison και Beck (εποχής Loser) για αυτή την γενιά.

 

6.  Jessie Ware - Pearls (UMG) 

Hell yeah, η Jessie επέστρεψε και μαζί οι φωτεινές disco διαθέσεις της. Πάνω στην ώρα για το σωστό carnival warm-up.

 

7.  Bibio feat Olivier St. Louis - S.O.L. (Alan Braxe edit) (Warp)

Ουφ, match made in heaven. Όταν η funky πλευρά του Bibio συνάντησε το French Touch. 

 

8. MC Yallah, Debmaster - Sikwebela (Hakuna Kulala)

Στο sub label της Nyege Nyege, η MC Yallah από την Ουγκάντα ραπάρει προφανώς για θέματα που δεν καταλαβαίνουμε αλλά το beat και το flow της είναι εντυπωσιακά.

 

9. Larry June & The Alchemist - 60 Days (Empire)

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάθε φορά που ένα μπιτ του Alchemist θα φτάνει στο ραντάρ μου κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανίζεται και εδώ. Εδώ ένα ατμοσφαιρικό σαξόφωνο (πιθανόν υο sample από το Melinda theme του Jerry Buttler) είναι όλα όσα χρειάζεται ο Larry June για να κάνει την φάση του. 

 

10. LP Giobbi - Can’t Let You Go feat. Little Jet (Counter Records)

Τόνους ταλέντου και παραγωγικών skills πίσω από το νέο piano house / electronic / dance sensation της Αμερικής. Το πολυαναμενόμενο νέο της album έρχεται στις 12 Μαϊου από το sub label της Ninja Tune και το πρώτο single παίζει να κολλήσει για καιρό ακόμα και στα δικά μας ραδιόφωνα. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro