Loading color scheme

Incoming Podcast: Το δυσοίωνο μέλλον των Bandcamp και Discogs σε συνδυασμό με την Record Store Day

Κάθε εβδομάδα ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει ένα podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Με συμπαρουσιαστή τον Άγγελο Κυρούση, αυτή την εβδομάδα σκέφτονται δυνατά για το μέλλον του βινυλίου, μέσα από τις πλατφόρμες Bandcamp και Discogs, σε συνδυασμό με την επερχόμενη Record Store Day.

Οι Bandcamp Παρασκευές έχουν χάσει τη δυναμική τους, κυρίως γιατί η δραστήρια συντακτική ομάδα που καθοδηγούσε τις μουσικές κοινότητες του κόσμου στον ωκεανό των ανεξάρτητων labels, πλέον έχει απολυθεί. Στο Discogs, με τα μεταφορικά να πιάνουν νέο ταβάνι και την πλατφόρμα να αυξάνει επιπλέον την προμηθεία της, τα πράγματα για εκτός χώρας παραγγελίες φαντάζουν ακόμα πιο δύσκολα.

Στο άμεσο μέλλον, τα «σπάνια» βινύλια θα είναι πανάκριβο χόμπι για τους diggers της χώρας μας αλλά όλως περιέργως, η φιέστα Record Store Day -που μόνο τα δισκοπωλεία δεν ωφελεί πλέον- μεγαλώνει όλο και περισσότερο, όπως άλλωστε και η τάση για κατανάλωση βινυλίου.

Ο Άγγελος Κυρούσης «οδηγεί» το 11ο Incoming και αμφότεροι σκεφτόμαστε δυνατά για το μέλλον του αγαπημένου μας μουσικού φορμάτ.

 

Φωτογραφία: Αργύρης Λιόσης

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro