Loading color scheme

Incoming Podcast: Πόσο χρειαζόμαστε τα μουσικά media στην Ελλάδα του 2023;

Κάθε Πέμπτη ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει ένα podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Στο 4ο επεισόδιο, η αρχισυντάκτρια του avopolis.gr, Εύη Χουρσανίδη, αναλύει την σημαντικότητα των μουσικών media στην Ελλάδα του 2023.

Αν σου κάνει και σένα εντύπωση πως γίνεται και σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα το avopolis.gr συνεχίζει να τροφοδοτεί χιλιάδες αναγνωστών με μουσική επικαιρότητα, τότε αυτό το podcast με καλεσμένη την Εύη Χουρσανίδη, αρχισυντάκτρια του μακροβιότερου μουσικού site της χώρας ίσως λύσει μέρος του γρίφου. 

Δεν είναι μόνο η εποχή του Tik Tok και η απόσπαση προσοχής ή το διάβασμα «στα γρήγορα» που μας επέβαλλαν τα social media, είναι -κυρίως- η άμεση πρόσβαση που έχουμε όλ@, σε όλες (ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες) πληροφορίες που μπορεί να ψάχνουμε για τα μουσικά ιδιώματα, τις μπάντες, τα labels, τις ταινίες, τα βιβλία ή τα album που «κολλάμε» κατά καιρούς.

Ουσιαστικά, στις μέρες που δεν προλαβαίνει κανείς να αφομοιώσει όλο το cool περιεχόμενο που προσφέρουν media όπως το Pitchfork, το NPR, το Wire, you name it, αποτελεί αντικείμενο μελέτης το γιατί η Εύη συνεχίζει να μας στέλνει requests για να παραδώσουμε στην ώρα τους κείμενα για νέα album, features νέων και παλαιότερων καλλιτεχνών, συνεντεύξεις και ασφαλώς να μας εξασφαλίζει πρόσβαση σε συναυλίες που αποτελούν σημεία αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της πόλης και της χώρας.

Μπορεί να είναι μόλις ένα χρόνο στο τιμόνι του avopolis.gr, αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει μακράν το πιο εξωστρεφές προφίλ του site εδώ και πολλά χρόνια. Άρα, αν όχι αυτή, τότε ποιος θα ήταν ικανός να μας εξηγήσει γιατί ο κόσμος ακόμα ενδιαφέρεται για εξειδικευμένη μουσική - πολιτιστική ενημέρωση, γραμμένη στα ελληνικά, από ανθρώπους που τείνουν να ξέρουν;

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro