Loading color scheme

Incoming Podcast: Η επιστροφή του κλασικού

Κάθε Πέμπτη ο Δημήτρης Λιλής επιμελείται και παρουσιάζει ένα podcast σχετικά με την ευρύτερη ποπ κουλτούρα. Συμπαρουσιαστής του κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα ο Zώης Χαλκιόπουλος. Incoming, Επεισόδιο 1ο.

Photo : Αργύρης Λιόσης. 

Φίλη, φίλε, φίλ@, αν έχεις έρθει εδώ για ένα σίκουελ του "Σουβλάκια και Δίσκοι" πιθανόν να απογοητευτείς. To "Ιncoming" είναι μια εβδομαδιαία podcast παραγωγή και κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα (γιατί πως αλλιώς, τόσα χρόνια ON AIR με τον αδερφό Ζώη) οι δύο μας θα βρισκόμαστε να ανταλλάσουμε απόψεις για θέματα που άπτονται της ποπ κουλτούρας.

Πρακτικά, σώσαμε χρόνο και χρήμα από τα σουβλάκια και αρχίσαμε ξανά να διαβάζουμε βιβλία, να αγοράζουμε ρούχα, να πηγαίνουμε σε σινεμά σε συναυλίες, σε ρεστοράν, όχι δεν κόψαμε τους δίσκους. Αποτιμήσαμε 20 και βάλε χρόνια φιλίας σε αγαπημένα Αθηναικά στέκια και (αφού τα καταγράψαμε, ναι, θα έρθει ένα επεισόδιο με αναμνήσεις και bar ορόσημα από την golden era του εναλλακτικού Αθηναικού nightlife) αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο για την υγεία μας να ανοίγουμε μια στο τόσο ένα σωστό μπουκάλι κρασί. Μπορεί να μην είμαστε ειδικοί, αλλά ξέρουμε ειδικούς και μέσα στη σεζον θα μιλήσουμε ακόμα και για κρασιά.

Επίσης όχι μπορεί, σίγουρα δεν είμαστε fashion guru αλλά μέσα στο καλοκαίρι είδαμε το κλασικό στυλ του απλού T-shirt με ένα τζιν να επιστρέφει και έχουμε φάει τα νιάτα μας στα Stussy, τα Supreme και τα band merchandise T-shirts αυτού του πλανήτη, οπότε αν η street μόδα έχει επανέρθει στη πρώτη γραμμή ίσως να μπορούμε να σας πουμε και 1-2 ιστορίες περι αυτού. Πάντοτε μέσα από το δικό μας πρίσμα, μέσα από τις δικές μας εμπειρίες και χωρίς να έχουμε την παραμικρή πρόθεση να επηρεάσουμε. Έχουμε από καιρό αποδεχθεί την τοξικότητα που περιλαμβάνει ο όρος influencer πλέον.

We are lovers, not fighters, για την ακρίβεια music lovers και η τριβή με την μουσική μας έμαθε να αγκαλιάζαμε οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτή και παρατηρώντας τον τρόπο που ντύνονται, ζουν και εκφράζονται κάποιοι από τους ήρωες μας, δηλαδή πραγματικοί influencers, άνθρωποι που άφησαν και αφήνουν σπουδαία αποτυπώματα στο καλλιτεχνικό σύμπαν, μας έβαλε στην διαδικασία να ψάξουμε παραπάνω από τους δίσκους.

Σε αύτο το πρώτο επεισόδιο αναζητούμε το κλασικό έτσι όπως μας τα έσκασε ένα διήμερο του Ιουλίου στις Σπέτσες αλλά και το παρατηρούμε μέσα στη χρονιά να αναβιώνει σε μεγάλα γεγονότα της μουσικής βιομηχανίας. Το hip hop που κάποτε είχε έρθει σαν μια παροδική μουσική μόδα και φέτος έκλεισε μισό αιώνα. Η Mass Appeal του μεγάλου NAS έχτισε το hashtag #hiphop50 και υπενθύμισε σε άπαντες πόσο cool δίσκοι αλλά και πόσο δυνατή ήταν η street μόδα στη δεύτερη golden era στις αρχές των 90s. Στη δε Μεγάλη Βρετανία, οι φήμες για την αναβίωση του Brit Pop κινήματος μεγάλωσαν. Οι Blur έφτασαν ξανά στην κορυφή των UK Charts 8 χρόνια μετά το Magic Whip του 2015 αλλά συνάμα έπαιξαν για πρώτη φορά ever στο Webley δύο sold out shows με το βράδυ της Κυριακής να θεωρείται από τον Damon το καλύτερο show ever.

Είναι οι Blur κλασικοί; Fuckin’ classic mate.

*To Incoming στο Apple Podcasts

**Στο 2ο επεισόδιο την επόμενη Πέμπτη ο Atsou του label Μadorasindahouse μοιράζεται την ιστορία πίσω το το Νο.1 Shazam κομμάτι των ημερών, το περίφημο "7 Seconds" των Joezi & Pepe Diouf αλλά και σχολιάζει τον χαμό που προκαλεί πλέον στα clubs της χώρας το Afro House κίνημα. 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro