Loading color scheme

Στην χρονοκάψουλα του Modernistas Records

Το άρτι αφιχθέν δισκάδικο στο 79 της Ασκληπιού μοιράζεται μέσω του ιδιοκτήτη του, Θανάση Τραγουλιά, λίγη από την vintage μαγεία.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να ωριμάσουν νωρίτερα ή απλά τυχαίνει σε μικρή ηλικία να ανακαλύπτουν τον κλασικό χαρακτήρα των 60s ηχογραφήσεων και αποφασίζουν να ζήσουν -μουσικά- για πάντα εκεί. Ο Θανάσης Τραγουλιάς aka Modernistas Records aka Belle Vue fanzine δεν είναι ακριβώς πιουρίστας, αλλά ξέρει όλους τους τρόπους -και έχει και τους κατάλληλους δίσκους βινυλίου- για να σε πείσει ότι η πραγματικά αξιόλογη μουσική χρειάστηκε μόλις δύο δεκαετίες, 60s - 70s για να σχηματιστεί.

Περπάτησε όχι περισσότερο από 100 μετρά και μπήκε στα mypodcasts studios κρατώντας μια ντουζίνα από καλά κρυμμένα Ιταλικά 60s κινηματογραφικά διαμάντια (τα περισσότερα παίζουν στο podcast). Φορούσε την αγαπημένη του μαρινιέρα και τα jeans της Τετάρτης και με κατασταλαγμένη και ήρεμη φωνή, ακολούθησε την διαδρομή των ερωτήσεων προκειμένου να επισφραγίσει την υπεραξία που έχουν τα grooves, σχεδόν όλων των ειδών όπως προέκυψαν παραπάνω από μισό αιώνα πριν.

Μερικές φορές τα λόγια όντως περιττεύουν. Αρκεί να δει κανείς την καλαίσθητη και προσεγμένη εικόνα που έχουν τα ράφια του νεοσύστατου Modernistas. Επιπλέον, αν απλά πατήσετε το play και αφεθείτε στην αψεγάδιαστη και κυριολεκτικά timeless μουσική που έχει επιλέξει ο Θανάσης, θα κατάλαβετε ότι την φινέτσα ή το στυλ αν προτιμάτε, μερικοί το έχουν χωρις να προσπαθήσουν πολύ. Η άνεση δε, με την οποία ο Mr. Modernistas συζητά για τις αγαπημένες του μουσικές παραγωγές και οι ουκ ολίγες φορές (από samples σε hip hop classics μέχρι revival indie hits) που η Mod κουλτούρα συναντήθηκε με την εφήμερη ποπ, είναι λόγοι που θα σας κάνουν να καταλάβετε γιατί η Αθήνα πάντα χρειαζόταν ένα μέρος σαν το δισκάδικο των Modernistas (Αθήνα, Ασκληπιού 79).

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro