Loading color scheme

New Music Weekly: Λίγο πριν τις καυτές αφίξεις του Απρίλη

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Όχι απόλυτα η φρενήρης μουσική εβδομάδα που μας προετοιμάζει για τον χαμό της επόμενης ή αυτής στα μέσα του Απριλίου με Metallica, Angel Olsen, Feist και El Michels Affair And Black Thought, αλλά και πάλι, το να κερνάει η Lana ποίηση, να επιστρέφει η Angel Bat Dawid και να τρολλάρουν οι JPEG Mafia και Danny Brown την ώρα που έχουμε και ακυκλοφόρητο υλικό από Daft Punk δεν το λες και λίγο.

Επίσης, μας έχει λείψει το χορευτικό underground και θα το χρειαστούμε τώρα που απάντες θα παίζουν στα καλοκαιρινά «τι τσέϊ σετ» τα τραποσκυλοσουξεδάκια, ενώ επιπλέον η εβδομάδα καλεί για σοβαρό flashback σε δύο ετερόκλητες επανακυκλοφορίες. Χωρίς περισσότερες εισαγωγικές λέξεις, βουτήξτε και αυτή την εβδομάδα άφοβα σε μία τουλάχιστον δεκάδα κομματιών με μπόλικο ενδιαφέρον.

Εδώ και η Spotify playlist to follow.

 

1. Lana Del Rey - Peppers feat. Tommy Genesis (UMG)

Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο η στροφή της Lana σε wannabe beat ποιήτρια της Καλιφόρνια, αλλά υπάρχουν στιγμές σε αυτό τον δίσκο που ψάχνει tunnel στην Ocean Blvd, όπως το "Peppers" ή το "Α&W" όπου κάτι όντως συμβαίνει. Θέλετε το hook “Let me put my hands on your knees Angelina Jolie”, οι αναφορές στους Peppers και τους Kris Kross, το Tommy Genesis rap beat και το επικό twist του σε surf rock jam μετά τα μέσα, κάτι συμβαίνει εδώ, που σηκώνει έρευνα για το state of mind της κυρα Λάνας τελευταία.

 

2. Daft Punk - The Writing Of Fragments Of Time feat. Todd Edwards (Sony / Panik)

Προφανώς και θα είχε και άλλο ακόμα. Δεν γίνεται να έπιασε το 1 μύριο η παραγωγή του RAM και να μην υπάρχουν outtakes. Πάλι πίσω λοιπόν, στην τελευταία golden era των αγαπημένων μας robots. Δίκαια το "...Writing..." δεν μπήκε στο album αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε κομμάτι μουσικής που ηχογραφήσαν σε εκείνο το διάστημα δεν μπορεί παρά να κερδίζει anytime, anywhere κάθε μεσόκοπη ψευδοdisco νέα μπάντα. Επιπλέον, η ιστορία το δείχνει, ξεκάθα πια, πως το soft rock του Aja από τους Steely Dan ήταν πολύ περισσότερο στο μυαλό τους από την disco των Chic.

 

3. JPEG Mafia, Danny Brown - Burfict! (AWAL)

Match made in heaven για τους πιστούς της νέας ραπ σχολής και στο σύνολο του το Scaring The Hoes, στέκεται όσο ψηλά επιβάλλουν τα κοφτερά beats του Mafia και οι προκλητικές ρίμες του Brown. Πλέον είναι κοινή γνώση πως όταν βάζουμε δύο παιχταράδες μαζί, είναι πρόκληση να απαντήσουν με τον πιο out of the box τρόπο ενώ τα ραπ του Brown όσο προσβλητικά μπορεί να ακούγονται σε φεμινιστικά αυτιά, αλλά τόσο χιουμοριστικά είναι πραγματικά.

 

4. Hit-Boy & Nas - The Tide (Surf Club)

Καινούριος Hit Boy επίσης αυτή την εβδομάδα και μετά από το old school "Slipping Into Darkness" με τον Alchemist, έρχεται η ώρα του Nas να ανέβει πάνω σε κολασμένο sample και παραγωγικά tricks που ξεκάθαρα θυμίζουν Ye.

 

5. Angel Bat Dawid - KYRIE ELEISON - Lawd Hav’ Merci (International Anthem)

Ωραία τα γράφει ο Κυρούσης, αλλά ξέχασε να αναφερθεί στην Κύριε Ελέησον ψυχεδέλεια που θα μας χρειαστεί μέρες που έρχονται. Μιλάμε η κυρία Bat Dawid έχει ξεφύγει με τις avant jazz όπερες, την καταπίεση των Αφροαμερικάνων και τα τοιαύτα.

 

6. The Howard Lemon Singers - For The Children (Miles Away Records)

Diggin’ επανέκδοση vol. 1. Εδώ lord δείξε πραγματικό mercy γιατί οι σπάνιες επανεκδόσεις της Miles Away δεν αστειεύονται. Σε επτάιντσο, επιτέλους βλέπουν το φως για σχετικά ανθρώπινες τιμές δύο διαμάντια από την Αμερικάνικη gospel funk ιστορία. Μιλάμε για το 1977, για το σπάνιο Seasons album και για μερικούς παιχταράδες από το ρόστερ της STAX. Επανεκδίδονται τα κομμάτια "You Are Somebody" και "For The Children" με το δεύτερο να παραπέμπει έντονα στον T.L. Barrett πάστορα.

 

7. Model 500 - NO UFO’S (Metroplex)

Clubbin’ επανέκδοση vol. 2. Παρακαλώ όπως επανάλαβετε το κεφάλαιο Detroit Classics. Δώστε βάση στο 001 της εμβληματικής Metroplex καθώς κάποιος αξιόλογος κύριος Juan Atkins βρίσκεται πίσω από τον ηλεκτρισμένο ήχο των κλασσικών πλέον "NO UFO’S", "Future" και "Night Dive". Για κάποιο περίεργο λόγο, η Metroplex τα επανεκδίδει με νέο μάστερινγκ και πολύ καλύτερο vinyl pressing, κάνοντας και σε μένα τον ταπεινό συντάκτη (δώρο) ένα μάθημα σύγχρονης dance ιστορίας.

 

8. Ron Morelli - Heart Stopper (L.I.E.S.)

Και μιας και γράφουμε για σοβαρή underground ηλεκτρονική μουσική, μείνετε συντονισμένοι για το επερχόμενo straight up αναλογικό και σχετικά lo-fi house του Ron Morelli στην δική του περίφημη L.I.E.S.. Ελάχιστα club στην πόλη και την χώρα, είναι ικανά να αντέξουν την αυθεντικότητα αυτού του ήχου.

 

9. Major Lazer , Major League Djz - Mamgobhozi feat Brenda Fassie (Because Music)

Και ήταν μόνο αναμενόμενο μετά από αυτό το επικό amapiano balcony mix να έχουμε τη full album σύμπραξη ενός εκ των σημαντικών amapiano εκπροσώπων και των πάντα ευπροσάρμοστων Major Lazer σε έθνικ μουσικά ιδιώματα. Δίπλα στο "Coo Coo Fun", το "Mamgobhozi" με τα αιθέρια φωνητικά της Brenda Fassie φέρνει την Αφρική στο club ή το σαλόνι σας.

 

10. Coi Leray - Players (Dj Saige & Busta Rhymers remix) (UMG)

Oh come on, όταν όλοι θα παίζουν το "Players" προσποιούμενοι ότι ξέρουν από σύγχρονα χιπ χοπ χιτς, εμείς θα έχουμε αυτό το eclecti AF remix του Busta με τον Dj Saige.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro