Loading color scheme

New Music Weekly: Φτωχή -πλην τίμια- εβδομάδα

in HIP-HOP

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Στο 35ο επεισόδιο της NMW, σχεδόν σκεφτήκαμε σοβαρά να γυρίσουμε για λίγο στο 2022.

Τι εννοείς να παρουσιάσουμε δέκα singles που βγήκαν αυτή την εβδομάδα και ακούγονται cool; Με τα βίας επτά, και πολλά είναι για το παράδοξο με το οποίο συνεχίστηκε η νέα μουσική δραστηριότητα στην τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Εδώ η Shakira έγραψε σάπιο break up song και έβαλε και την πιο lame promo φωτογραφία της ever. Ας μην το αναλύσουμε. Ακόμα και αν δεν υπήρχε μουσικά αυτή η εβδομάδα, δεν θα το πρόσεχε κανείς και ας είναι έστω λίγο άδικο αυτό καθώς είδαμε επιτέλους την επιστροφή του θρύλου James Holden. Ειλικρινά, μου πέρασε από το μυαλό να παρουσιάσουμε δέκα singles που ξέφυγαν το 2022. Πιο πολύ νόημα θα είχε από το γεγονός ότι αναγκαστήκαμε να ασχοληθούμε με ονόματα μιας άλλης εποχής για να βγει το NMW αυτής της εβδομάδας. Επειδή όμως, έχουμε δει τα promos της Παρασκευής 20/1 από την επόμενη δείχνει να επιστρέφει η δράση και ποιότητα στις λίστες μας. Μέχρι τότε, ακολουθούν 7 κυκλοφορίες από τις 7 προηγούμενες ημέρες και με πολύ σφίξιμο στα δόντια προειδοποιούμε ότι μόλις οι τρεις πρώτες μετράνε. Τα υπόλοιπα μπήκαν χαριστικά και με λίγη βοήθεια από το τέλος του 2022. Χαρακτηριστικό το ότι προσθέσαμε ακόμα και την επιστροφή των De La Soul στις πλατφόρμες. Ναι, τόσο δύσκολο ήταν κυρία μου, και εσύ που εικάζεις ότι ξέχασα την επιστροφή των Sleaford Mods. I got you, UK GRIM = trash.

*hold on, η Spotify λίστα πλησιάζει τα 200 likes. Les Go!

 

1. James Holden - Contains Multitudes (Border Community)

Εδώ ναι ρε φίλε. Εδώ όλα τα παραπάνω διαβάζονται άδικα. Ο παιχταράς electronic nerd και all over music head, James Holden επέστρεψε με δική του παραγωγή έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια. Και δεν το τσιγκουνεύτηκε καθόλου. Εννιά ολόκληρα λεπτά που πάνε από τα oldschool acid breaks μέχρι την αναλογική πιάνο ψυχεδέλια. Άρρωστο όπως πρέπει.

 

2. El Michel’s Affair feat. Black Thought - Grateful (Big Crown Records)

Απο τότε που o Dave Guy, πνευστός των Dap Kings ξεκίνησε να παίζει με τους Roots στο show του Fallon και όχι μόνο, πιθανόν να ενώθηκαν και οι παρέες των Questlove και El Michel’s Affair που έτσι και αλλιώς πάντα είχαν σε ιδιαίτερη θέση τη ραπ, βλέπε “Enter The 37th Chamber” . Το πρόσφατο hype του Black Thought δίπλα στο πλευρό του Danger Mouse, μοιραία θα έφερνε και άλλα πρότζεκτ ευτυχώς αυτή την φορά στη σωστή και αναλογική πλευρά του producing. Δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση, μερικοί από τους καλύτερους των ημερών μας στα vintage grooves, συναντάνε έναν κλασικό ράπερ με σοβαρό μομέντουμ. Ανυπομονώ για τον δίσκο.

 

3. Debby Friday - So Hard To Tell (Sub Pop Records)

Ω, γειά σου Debby Friday, όλοι συζητάνε ότι ίσως είσαι η R'n'B / hip hop αποκάλυψη της χρονιάς και το γεγονός ότι ετοιμάζεις το νέο σου album στη Sub Pop ίσως σε κάνει να μετράς ακόμη περισσότερο. Σε περιμένουμε.

 

4. John Cale - Noise Of You (Domino Recordings)

Καλώς επέστρεψε και ο αξιότιμος κύριος John Cale. Για λίγο, αν δεν βλέπαμε την πάντα cool  φιγούρα του στο documentary των Velvets στο Apple TV κάποιοι θα νομίζαμε ότι έχει σταματήσει να ασχολείται με το άθλημα. Τίμιο το Noise Of You, καλύτερο από το Story Of Blood και με έναν Bowie εποχής Darkstar αέρα.

 

5. FLO - Losing You (UMG)

Να εδώ γυρίζουμε στις 15/12 του 22 για τις FLO που θυμίζουν διαολεμένα TLC, μόλις έκαναν remix στο “Hide & Seek” του Stormzy και εδώ και μερικές μέρες έχουν να υπερηφανεύονται για τον τίτλο BBC Sound Of 2023.

 

6. Baalti - Nans (Krun Kulture)

Δεν έχω ιδέα ποιοί είναι αυτοί οι δύο τύποι που στις 16/12/22 κυκλοφόρησαν το Bollywood Disco jam με τον τίτλο "Nans". Τους δίνω 70% πιθανότητες να είναι  από αυτές τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που έχουν αναλάβει να κουβαλήσουν την ινδική κουλτούρα στα παγκόσμια clubs. Μe like’em a lot.

 

7. De La Soul - The Magic Number (Chrysalis Records)

Oh, come on. 3 is the magic number και οι θρύλοι De La Soul επιτέλους τον Μάρτιο ελευθερώνουν τα 6 ιστορικά album τους για πρώτη φορά ever στις ψηφιακές πλατφόρμες. Το ζέσταμα ξεκίνησε με το Magic Number. Let’s Go.

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro