Loading color scheme

New Music Weekly: Η ψυχή πουλιέται χωριστά

Στο NMW#25 ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει τα δεκατέσσερα νέα μουσικά διαμάντια της εβδομάδας που πέρασε, με την πεποίθηση ότι κουβαλάνε αρκετή ψυχή για όλους.

Τι και αν αργήσαμε λιγάκι αυτή την εβδομάδα. Σου έχουμε δώσει τόνους ποιότητας κυρία μου. Και συνεχίζουμε. Τα πρώτα επτά -στα γρήγορα- συνδέουν κομμάτια απ' όσα διαβάζεται εδώ και λίγο καιρό στις σελίδες μας (βλέπε νέος Fred Again με το συναισθηματικό "Kammy (like i do)" , δισκογραφική επιστροφή για Yeah Yeah Yeahs στη Secretly Canadian) μαζί με κομμάτια που χάσανε το σωστό timing όπως το μαγικό “Thing” των  Au Suisse -Morgan Geist με Kelley Pollar- ή το jazz friendly υβρίδιο του Charles Stepney στην International Anthem και ως είθισται τα γνωστά υπόγεια μπλιμπλίκια μας όπως η τουλίπα των Garneau & Max Ulis, το “Goodbye Kiss” του Detroit παιχταρά Eddie Fowlkes και το νέο gangsta έπος της L.I.E.S. .

Στη βασική επτάδα όμως,  είναι που βγαίνει στ’ αλήθεια ψυχούλα. Μην ξεχνάτε να μοιράζετε ή να ακολουθείτε τη NEW MUSIC WEEKLY Spotify λίστα.  

 

1. Freddie Gibbs - Couldn’t Be Done (feat. Kelly Price) (Warner)

Το sample είναι ντόπα και όλα όσα “φτύνει” ο Gibbs είναι ο πόνος ενός τύπου που μερικές φορές σκέφτεσαι ότι ίσως από θαύμα ζει ακόμα. Δεν το κάνουν έτσι το R ’n’ B πλέον.

 

2. Lambchop - Little Black Boxes (City Slang)

Hell yeah, κάθε φορά που ο Kurt Wagner φλερτάρει με την disco συμβαίνουν θαύματα ακόμα και αν κάνει χρήση autotune. Από τη νέα του “Bίβλο” που μόλις κυκλοφόρησε.

 

3. Nia Archives - Baianá (UMG)

Η αλήθεια είναι ότι το Boiana σε αυτή την house εκδοχή του Andre Rizo έκανε μεγάλο χαμό στα σετ του Mele φέτος το καλοκαίρι στην Ibiza και είναι μόνο δίκαιο που το νέο “it” κορίτσι της Μεγάλης Βρετανίας του κάνει αυτό το απίστευτο drum n’ bass / jungle flip μετατρέποντας το σε hi nrg βόμβα.

 

4. Heith - Dero (PAN)

Επηρεασμένος από τον σουρεαλιστή αρχιτέκτονα και σκηνοθέτη Robert Wiene, ο Ιταλός Heith ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το 'X,wheel' album του στην PAN και για μία ακόμη φορά αυτό που ακούς και βλέπεις αναλογεί σε μυσταγωγία.

 

5. Shygirl - Shlut (Because)

Η Shygirl μεγαλώνει και μαζί μεγαλώνουν οι ιδιαιτερότητες της αλλά και το ταλέντο της που επιτέλους συγκεντρώνεται στο ντεμπούτο “Nymph” για λογαριασμό της πάντα επιδραστικής Because από το Παρίσι.

 

6. DVNO - It's All a Bluff (Burbs Live Your Fears Everyday)

Και ενώ ακόμα κουτσομπολεύουμε το παρεάκι της  electro - house - disco blog  γενιάς που έπιασε τα 40 και ξανασυναντήθηκε για να χορέψει το “We Are Your Friends” στο πάρτi του Romain Gavras, o  Xavier των  Justice επιστρέφει στα studio  για να βοηθήσει την παραγωγή του νέου ep της all around Παριζιάνικης φιγούρας που ακούει στο όνομα Mehdi Pinson, aka DVNO.

 

7. Armani Caesar - Paula Deen (feat. Westside Gunn) (Griselda)

O Westside Gunn δε θα ηρεμήσει μέχρι να μιλάνε ακόμα και οι πέτρες για την Griselda και την αυτοκρατορία που χτίζει αθόρυβα στις πλάτες όσων νομίζουν ότι κάνουν πολυεθνική ραπ καριέρα. Εδώ η Armani Caesar παίζει στα ίσα την Cardi B. Ciao - Bye.

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro