Loading color scheme

New Music Weekly #10

Το 10 το καλό με τα επόμενα μεγάλα ονόματα τoυ urban ήχου να ξεσπαθώνουν και από δίπλα μπόλικο άγνωστο indie, electro και ασφαλώς η  Zola Jesus.

Πολύ άνετα δέκα επεισόδια. Ειδικά αν έχεις εξασκηθεί στο να ανοίγεις τα σωστά promo emails, πιθανόν αυτές οι λίστες που αφήνουμε πίσω κάθε εβδομάδα να αποτελούν τον εύκολο μπούσουλα για να δούμε στο τέλος τι πραγματικά άξιζε, τι δικαιώθηκε και τι έμεινε καλά κρυμμένο.

Για τα περισσότερα από τα μεγάλα και τα προφανή διαβάζεται στην επτάδα που κόβει το νήμα, το ζουμί όμως, όπως πάντα βρίσκεται στα 7 jams με τα ψιλά γράμματα που ακολουθούν. Oι Τhe Mutual Torture, είναι το no wave project του Tobias Freund (tobias., NSI) με την Javiera González στα φωνητικά και τον André Schöne στο μπάσο, ο Qodes ετοιμάζεται για το επόμενο viral shazam hit, οι Panna Cotta κυκλοφορούν το album τους στην Lumberjacks In Hell και έχουν την υποστήριξη του Sean Johnston που σύντομα έρχεται στη Crust, οι !!! μοιράζονται ένα ακόμη single πριν το νέο album στην Warp (R.I.P. Mira Calix), οι Soccer Mommy ξαναγκαζώνουν, το “Nova Cardinale” του Superpoze ακολουθεί τα χνάρια του Sebastien Tellier και o Cormac στο νέο του label, Polari Records μας συστήνει την αλήτικη disco του Tjor από τη Βραζιλία.

Let’s go!

Ακολουθείτε τη playlist που ανανεώνουμε εβδομαδιαία εδώ 

1. Marina Herlop - Shaolin Mantis (PAN)

Νέο, soon to be massive όνομα από το αξιόπιστο πλέον εργοστάσιο της PAN. Αυτή η ιδιαίτερη προσέγγιση της ετικέτας στην ποπ κουλτούρα ενώ παράλληλα ακούς κάτι που το χαρακτηρίζεις άνετα από undeground μέχρι πειραματικό. Μαντολίνο και φωνές στη βάση των ενορχηστρώσεων της Herlop που έρχεται με φόρα από τη Βαρκελώνη και λογικά θα ακολουθήσει το καλαίσθητο μονοπάτι της εναλλακτικής ποπ που ίσως δυσκολεύτηκε να περπατήσει η Σάττι με τις Chores.

 

2. Catnapp - Time on me (Monkeytown Records)

Στο label των Modeselektor υπογράφει η κοφτερή Catnapp, με καταγωγή από το Buenos Aires και πρόσφατη κατοικία στο Βερολίνο. Οι μελωδίες της δίκαια βρήκαν θέση στο soundtrack του Anorthodox του Netflix ενώ τα beat της επαναφέρουν τον ήχο των TNGHT (Hudson Mohawke + Lunice) στην επικαιρότητα.

 

3. Denzell Curry feat. T-Pain - Troubles (Loma Vista)

O ραπ δίσκος που συζητήθηκε και ακούστηκε περισσότερο την εβδομάδα που πέρασε. Ο Curry επέστρεψε, ο παραγνωρισμένος T-Pain του κάνει autotune μελωδικές πλάτες και η Loma Vista βλέπει ένα ακόμα σπουδαίο όνομα από το roaster της να μεγαλώνει.

 

4. Koffee - Pull Up (Sony)

To πολυεθνικό ντεμπούτο της 21χρονης Koffee από την Τζαμάικα, είναι ο ορισμός της καινοτομίας και του φρέσκου ήχου για τις dub και reggae ρίζες της χώρας. Με ένα Grammy ήδη στο ενεργητικό της, όλα είναι πλέον πιο εύκολα και πιο μεστά για τον ήχο της.

 

5. Zola Jesus - Lost (Sacred Bones Records)

Στο κόσμο της Zola έχει ακόμα χιόνι και παγωμένες μελωδίες που παραπέμπουν στην οικεία παγανιστική ποίηση. Και το groove στη θέση του, μετατρέπει το Lost σε instant classic.

 

6. Super Yamba Band feat. Osei Korankye - Wo Nkoa Na Mendo (Ubiquity Records)

Οι Super Yamba Band συναντά τον Osei Korankye και η afro funk παραδοσιακή ομορφιά κάνει πρεμιέρα στο δικό μας Madoras In Da House ενώ djs επιπέδου Optimo, Laurent Garnier και Eric Duncan έχουν τα δύο νέα τους κομμάτια για την Ubiquity στα σετ τους.

 

7.Destroyer - Eat the Wine, Drink the Bread (Merge Records)

O man επέστρεψε με ολόκληρο album LABYRINTHITIS και μαζί επέστρεψε και η ενορχηστρωτική του παράνοια που κάθε φορά φροντίζει να ψηλώνει ο πήχης της παραγωγής και της γενικότερης αισθητικής  χορευτικών indie rock standards.

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro