Loading color scheme

New Music Weekly #07 - Women Only Special Episode

 To έβδομο επεισόδιο του New Music Weekly είναι γεμάτο από 7 νέες  γυναίκες δημιουργούς και τις πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες τους.

 

Το συνοδευτικό podcast παρουσιάζει ο Δημήτρης Λιλής κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην πορεία των female producers στην ηλεκτρονική μουσική, ενώ η playlist όπως κάθε εβδομάδα ανανεώνεται σε αυτό το spotify link. 

 

1. Charlotte Adigéry & Bolis Pupul - “Blenda" (DEEWEE)

Tα αδέλφια Dewaele είναι πίσω από το album της Charlotte Adigery και του Bolis Pupul. Σας είχαμε προετοιμάσει μερικά Incoming πριν αλλά είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε προβλέψει το πόσο καλοφτιαγμένο θα είναι το “Tropical Dancer”, ούτε το buzz που θα ακολουθήσει μετά το 8,5 του Pitchfork στην κριτική. Ο νέος απελευθερωμένος ηλεκτρονικός χορευτικός ήχος της Ευρώπης είναι εδώ.

 

 

2. Nilüfer Yanya - anotherlife (ATO Records)

Από το ταπεινό ντεμπούτο του 2019 με τίτλο “Miss Universe” μέχρι τις νέες σχεδόν “it girl” φωτογραφίσεις του “PAINLESS” που μοιραία θα τη μετατρέψει στο νέο indie είδωλο που αξίζει να είναι, η Nilüfer Yanya γράφει την ποπ του παρόντος και του μέλλοντος.

 

 

3. Logic1000 - ‘Can’t Stop Thinking About’ (Because)

H Samantha Poulter aka Logic 1000 από το Βερολίνο  ακολουθώντας τη συνήθη από ep σε single τακτική προκειμένου να λανσάρει τον high energy χορευτικό ήχο της, εξελίσσεται πλέον σε ένα από τα πιο σοβαρούς Ευρωπαίους παίχτες της σκηνής που επιστρέφει στις Chicago house βάσεις.

 

 

4. SOFI TUKKER & Mahmut Orhan - “Forgive Me” (ULTRA / Panik Records)

Από τη Νεοϋορκέζα που παρακολουθούσε το soundcheck στο πρώτο ever live της Μόνικα στο The Box του East Village μέχρι την επικράτηση της στα παγκόσμια dancefloor η Sofi Tukker δεν έχει σταματήσει να είναι ανήσυχη και να παντρεύει τη φωνή της με φρέσκους ήχους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Εδώ συνεργάζεται σε όλα τα επίπεδα (βλ. video) με το nu disco - oriental house παραγωγό Mahmut Orhan από την Τουρκία και παραδίδουν ένα από τα hits του επερχόμενου καλοκαιριού.

 

5. Courtesy - “Night Journeys III” ( Kulør)

Από τη Δανία με ambient αγάπη στο εξώφυλλο αυτού του New Music Weekly, η Najaaraq Vestbirk aka Courtesy, δίνει “νέα ζωή” (με ένα σχεδόν Στέρεο Νόβα τρόπο) στην trance. Ένα ακόμη κομμάτι από το επερχόμενο Night Journeys ep της αποκαλύπτεται και μαζί, η αγαπημένη no kicks (δηλαδή όχι μπότες ή αλλιώς bass drum) τακτική της πάνω σε συνθέσεις που ξεκάθαρα προκαλούν για remix κάθε φίλο του μπάσσου. Αιθέριο και άκρως φουτουριστικό, όπως οφείλει να είναι η μουσική νέων καλλιτεχνών που έχουν στα άμεσα σχέδια τους residencies σε μέρη όπως το Berghain ή το Primavera.

 

 

6. Kittin & The Hacker - 19 (Nobody’s Business)

 

H ανάγκη για κάτι σκοτεινό, sexy και συνάμα χορευτικό τους έφερε ξανά μαζί  και έτσι 21 ολόκληρα χρόνια μετά το οριακό First Album ένα από τα πιο θρυλικά δίδυμα της Ευρωπαϊκής dance επιστρέφουν με την Kittin να κουβαλά τη φήμη τους από πόλη σε πόλη με τα πολυδιαφημισμένα dj set της (το Σάββατο που μας πέρασε ήταν στην Αθήνα). Το “19” είναι το 2ο single που προλογίζει το Third Album που αναμένεται στις 25 Μαρτίου.

 

 

7. Maria Chiara Argirò - Bonsai (Innovative Leisure)

Ιταλίδα δηλώνει στο δελτίο τύπου η Mαρία Χιάρα Αργυρώ και με έδρα το Λονδίνο μεταφέρεται από τα δραματικά πιάνο jazz θέματα που σκάρωνε μέχρι πρόσφατα σε βιομηχανικά και γεμάτα μπάσα και πνευστά ηλεκτρονικά ηχοτοπία για λογαριασμό της πάντα ανήσυχης Innovative Leisure που αρκετά χρόνια πριν μας σύστησε τους Badbadnotgood.

 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 
 

poweredbymixcloudpro