Loading color scheme

New Music Weekly: Thank You For Leaving

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Όχι, εγώ ευχαριστώ που με ανεχτήκατε, αλήθεια. Μία μικρή οδύσσεια πριν από κάθε συμπλήρωση New Music Weekly από το #080 και έπειτα, δικαιολογεί γιατί υπομονετικά θα μείνω στο πλευρό του Κυρούση για να φτάσουμε μέχρι τα #100 και βλέπουμε από εκεί. 

Η μουσική που έχει στην φύση της την αλλαγή, βρίσκεται σε σχετικά υγιές επίπεδο όσον αφορά την παραγωγή και τις προωθητικές ενέργειες γύρω από αυτή, τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα η καμπάνια της Charli XCX , ακόμα και αν η ίδια η ουσία της είναι υπό αμφισβήτηση.

Παραδοσιακά στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιουνίου οι πολυεθνικές παίζουν τα τελευταία δυνατά χαρτιά του πρώτου εξαμήνου και κυκλοφορίες όπως οι νέοι Coldplay, η επιστροφή των Rüfüs Du Sol, το Crash της Kehlani ή η καινούρια Camila Cambello και η Megan Thee Stallion αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον ενός κοινού που για το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων τριών χρόνων μας είναι παγερά αδιάφορο. 

Από την άλλη, πως να αντισταθείς στην φρεσκάδα του 360 ή στις καινοτομίες και τον λυρισμό του -real- boy genius Omar Apollo; Αυτό σκέφτηκα και εγώ και παρέδωσα ένα ακόμη δροσερό NMW. Enjoy. 

1. Sports & Gus Dapperton - Thank You For Leaving (self release)

Αφενός γιατί ο Gus Dapperton ήταν το καλά κρυμμένο μυστικό του προηγούμενου NMW, αφετέρου γιατί ο τίτλος μας πάει πολύ και ασφαλώς γιατί αυτό είναι ένα soft opening banger. 


2. Toro Y Moi - Tuesday (Dead Oceans)

O Toro το έχει, καμμία αμφιβολία επί τούτου. Εδώ συνεχίζει να παραδίδει ενδιαφέρουσα μουσική ακόμα και αν ξεφεύγει από τα μέχρι πρότινος electronic μονοπάτια, επιλέγοντας τις πιο indie rock φόρμες.

 

3. Los Bitchos - Don’t Change (City Slang)

Οι Βρετανίδες Los Bitchos ξεκινάνε μία ακόμη δισκογραφική πορεία που μέχρι τις 30 Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί και θα τις δούμε φρεσκότατες με το 2ο album ανά χείρας στο φετινό Plisskën.


4. Carlita, Cleo Simone - Planet Blue (Counter Records)

Υποψήφιο summer jam #12344, αλλά εδώ επιτέλους η  Carlita κάνει κάτι σωστά και επιμένει στα Diplo anthemic patterns αντί για την faster harder τάση της εποχής.


5. Omar Apollo - Less Of You (Warner)

Σίγουρος πλέον ότι ο Omar Apollo έχει έναν από τους πιο καλογραμμένους και με στυλ ποπ δίσκους της χρονιάς, το "Less Of You" λίγο πριν το album drop γίνεται το νέο μεγάλο όπλο στην φαρέτρα του. 


6. Charli XCX, Lorde - The Girl, So Confusing (Warner)

Τι ειρωνία, να έχουν γυρίσει τόσο τα τραπέζια που το Avopolis.gr να μην διαθέτει συντάκτη για να παραδώσει στην ώρα του review σε αυτό το ποπ κομψοτέχνημα για το οποίο ο πλανήτης παραμιλά. 


7. Hekt - Dream (Numbers)

Από την Δανία με αγάπη, ο αρχιτέκτονας Hekt παίζει το Βρετανικό bass house τύπου Hessle Audio στα δάχτυλα και χαρίζει μία ακόμα σπουδαία στιγμή στον κατάλογο της Γλασκωβέζικης Numbers.


8. Rüfüs Du Sol - Music Is Better (Warner)

Αυτούς τους Rüfüs θέλαμε να επιστρέψουν και πως το κάνουν οι σατανάδες και ακούγονται πάντα καλύτεροι. Άντε με το καλό και όταν τελειώσει η τρίμηνη καθυστέρηση που διαβάζουν τα ραδιόφωνα τις τάσεις να τους ακούμε πιο συχνά.

 

9. The Young Rascals - Groovin’ (Poolside Remix)

Όποιος παρήγγειλε chill out επιπέδου Blue Room, Bent, Lemon Jelly και τα ρέστα να σηκώσει το χέρι. Το θρυλικό ροκ συγκρότημα της Νέας Υόρκης The Rascals (τότε The Young Rascals) επανακυκλοφορεί το τραγούδι του καλοκαιριού του 1967, το θρυλικό "Groovin'", με ένα φρέσκο remix από τον chillwave dj και παραγωγό Poolside. "Cool by the pool" vibes λέμε.

 

10. Hermanos Gutierrez - Low Sun (Easy Eye Sound)

Με τις ευλογίες και την πολύτιμη βοήθεια του Dan Auerbach των Black Keys αυτοί είναι οι καλύτεροι Gutierrez που έχετε ακούσει ποτέ. Σε λούπα με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro