Loading color scheme

New Music Weekly: Turn The Page

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Η σελίδα γύρισε μόνη της και η ροή των πραγμάτων πλέον είναι τέτοια που αφενός επιτρέπει την πρόσβαση στην μέχρι πρόσφατα απαγορευμένη ροή corporate μουσικού περιβάλλοντος και αφετέρου για να κρατηθεί ψηλά η σημαία του indie και του eclectism, το New Music Weekly θα επικαλείται και το γούστο του φίλτατου Άγγελου Κυρούση.

Ο γράφων συνεχίζει να έχει την γενική επιμέλεια αλλά όπως θα καταλάβετε και από την playlist αυτού του 82ου αλλά τόσο ιδιαίτερου σε «παρασκήνια» NMW, η σελίδα γυρίζει προς εκείνη την μεριά της σύγχρονης μουσικής ιστορίας που συνήθιζε να διευθύνει με μοναδική μαεστρία κάποιος low key κύριος με το όνομα Mo Ostin.

Στα καθέκαστα λοιπόν, με καθυστέρηση σχεδόν 4 εβδομάδων αν βάλεις μέσα και το Πάσχα, αυτό είναι ένα λίγο πιο πολυεθνικό NMW.

 

1. Broadcast - Mother Play Games (Warp)

Σαν από πείσμα, η Warp κυκλοφορεί demos των Broadcast από την τριετία 2006 - 2009 για να αποδείξει το προφανές. Ότι δηλαδή οι Broadcast μπορούσαν με τα πιο απλά υλικά να γράψουν κομμάτια που στοιχειώνουν ζωές

 

2. Caroline x Badbadnotgood - Caroline (Secretly Canadian)

Match made in heaven που λένε και στο χωριό. Η φωνάρα της Caroline συναντά τις echo soul jazz διαθέσεις των BBNG. Άσ'το να παίξει και χαμήλωσε φώτα. 

 

3. David Byrne does Paramore - Hard Times (Atlantic Group)

Ποιος να το έλεγε ότι οι Paramore ήταν από τα best sellers της περασμένης Record Store Day και ποιός περίμενε ο πολύς David Byrne να τους ανταλλάξει την χάρη των πρόσφατων Talking Heads διασκευών. Και μάλιστα τόσο επιτυχημένα. 

 

4. Bullion - Affection (Ghostly International)

Νέος Bullion μετά από καιρό και μάλιστα με album στην Ghostly. Σαν όνειρο.

 

5. Mary Orcher, Your Government - Sympathize (Mary Orcher)

Με τον χαρακτηριστικό ωμό αλλά και συνάμα ιδιαίτερα μελωδικό της τρόπο, η παντά συμπαθέστατη κυρία Orcher επιστρέφει σε συνεργασία με το πρότζεκτ Your Government για το πιο DFA κομμάτι που έχει παραδώσει τελευταία. Δυνατό video επίσης. 

6. The Marias - Run Your Mouth (Nice Life)

Puerto Rico - Atlanta -LA connection για ένα από τα πιο τίμια indie pop hype που θα πρέπει να ζήσει το ραδιόφωνο φέτος. Απλά πατήστε play και αναμείνατε σε 9 μέρες το album. 

 

7. Dua Lipa - These Walls (Warner)

Το έχει γράψει ο Andrew Wyatt και στην όλη παραγωγή έχει βάλει το χέρι του ο Tame Impala, τι δεν καταλαβαίνεις. Η Dua είναι cool λέμε. 

 

8. The Streets x Overmono - Turn The Page (XL Recordings)

Oι Overmono έφεραν στο σήμερα ένα από τα πιο stone cold classics που έχει το Βρετανικό ραπ ever. Big Up, Mike Skinner. 

 

9. Francis Mercier, Salif Keita - Kabe (Decca Records France)

Κάποιος παρήγγειλε afro house το αυθεντικό; Πιο άφρο -όπως Αφρικάνικο- δεν γίνεται και ο Mercier έχει πάρει ήδη θέση στο τραπέζι με τα ονόματα που φέρνουν αυτόν τον ήχο στα μαζικά clubs. 

 

10. Vilde - Slow Learning, long yearning (Vilde)

Kαλά κρυμμένο μυστικό από την πραγματικά indie και underground πλευρά της Αυστραλίας. 

 

Plus one fantastic cover. 

Kαι αν μου πήρε ένα μήνα, ήταν γιατί υπομονετικά περίμενα πότε θα κυκλοφορήσει επίσημα αυτή η συγκλονιστική διασκευή του Gus Dapperton στο "Believe" της Cher. Τόση καθυστέριση, τουλάχιστον άξιζε ένα bonus. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro