Loading color scheme

New Music Weekly: Spite όπως Πείσμα

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Spite όπως «πείσμα» ή εμμονή για να ανακαλύπτεις κάθε εβδομάδα 10 best new music jams που είτε κάθονται σε κλειστά dropbox links πολυεθνικών, είτε περνάνε κάτω από το ραντάρ των εβδομαδιαίων -ας το παραδεχτούμε standarised πλέον- club residencies. Εν αναμονή των δυνατών δισκογραφικών χαρτιών στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Απρίλης λίγο πριν τη μέση του μπορεί να δυσκολεύεται λίγο αλλά τελικά παραδίδει δεκάδα σμοιρασμένη 60-40% σε club cuts και headphones favorites. 

 

1. Vegyn, Lea Sen - Turn Me Inside (PLZ Make It Ruins)

 Η εβδομάδα ουσιαστικά σώθηκε από τις album κυκλοφορίες των Vegyn και Vampire Weekend. Ως ήταν αναμενόμενο για όσους θέλουν να δηλώνουν ότι ακούνε την εξέλιξη της μουσικής στις μέρες μας, ο Vegyn κέρδισε κατα κράτος, αν και αυτό ποτέ δεν ήταν (είναι) κούρσα. Από την αρχή μέχρι το τέλος, το The Road To Hell… είναι μοντέρνο ποπ κομψοτέχνημα, φτιαγμένο για να συνοδεύει ανήσυχα αυτιά ανθρώπων που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 

2. Omar Apollo - Spite (Warner)

Στους ψαγμένους radio friendly κύκλους υπάρχει η υποψία ότι ο Omar Apollo είναι έτοιμος να κάνει shut down στην χρονιά και η φετινή σειρά από killer singles ξεκινάει με το εντυπωσιακό "Spite".

 

3. Yuksek - O Gato feat. Diogo Strausz -Acid Arab Minawi Mizmar Remix- (Partyfine)

Το πιο χότ κρυφό όπλο μου τον τελευταίο μήνα, μόλις κυκλόφορησε επίσημα. Άντε να καούν τα κάρβουνα, ακούγεται τέζα Πασχαλινό, big up στον Yuksek όπως πάντα.

 

4. Pahua - Espantapajaros -Captain Planet Remix- (Razor - N - Tape)

Περισσότερη έθνικ aka worldwide φωτιά από τα remixes που ετοιμάζει η Razor N Tape στην Pahua. Εδώ ο Captain Planet μηδενίζει την απόσταση Περού - Αθήνα. 

 

5. Arthur Baker, Jesse Rankins - Get Down (Red Hot Organisation)

Damn, o NYC disco θρύλος Arthur Baker συνεχίζει να παραδίδει υποδειγματική house με ψυχή και σχεδόν gospel μαγεία. Απίστευτα καλό, ανεπίτρεπτα παραγκωνισμένο.

 

6. Notre Dame - Prisoner (Siamese)

Την παράσταση στη νέα συλλογή της Siamese κλέβει ο Notre Dame που ήδη από πέρσι το καλοκαιρί σαρώνει τα clubs με το περίφημο "Yumi". Το "Prisoner" κλιμακώνεται με κλασσικό deep house μοτίβο και εκρήγνυται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.

 

7. Charli XCX - Club classics (Atlantic)

Καταλαβαίνεις το impact της χορευτικής μουσικής στην ποπ όταν η Charli XCX κάνει Boiler Room με 1 μύριο views σε 10 μέρες και τοποθετεί στο κέντρο του bangerz όπως το "Club Classics". 

 

8. Fred Again.., Baby Keep - leavemealone

Το USB album του Fred Again ολοκληρώθηκε. Το ερώτημα είναι αν κουβάλησε ο ίδιος το jungle revival ή αν απλά πήδησε στο τραίνο παραδίδοντας την καλύτερη μοντέρνα εκδοχή του μπασσάτου dance ήχου. 

 

9. Rejoicer - OCNC XTR (Circus Company)

Με το φλάουτο σύντομα να επιστρέφει παντού, ο Rejoicer στο ανοιξιάτικο OCNC δίνει την απόλυτη electronica και μυσταγωγική εκδοχή του αγαπήμενου ήχου του Andre 3000. Το album This Is Reasonable κυκλοφορεί 12 Απριλίου από την Γαλλική Circus Company. 

 

10. Red Hot, Meshell Ndegeocello - Departure Guide Of The 7 Sisters (Red Hot Organisation)

Περισσότερο φλάουτο με cosmic jazz grooves και Sun Ra επιρροές παρακαλώ. Red Hot & Magic. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro