Loading color scheme

New Music Weekly: Summerhouse

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Στο Πάσχα των Καθολικών η Beyoncé έπαιξε το καλύτερο κλείδωμα κοινού που μπορούσε. Παρέδωσε 20 κομμάτια με παραπάνω από 5 μύρια streams το καθένα και η μουσική βιομηχανία όπως την ξέραμε υπάκουσε. Ακόμα και παραδοσιακά media τύπου Fader, Pitchfork κ.α. δυσκολεύτηκαν να βρουν 10 νέους δίσκους από τους οποίους να μπορούν να προτείνουν τραγούδια δίνοντας την αίσθηση ότι το τελευταίο Π/Σ του Μαρτίου η Queen B έπαιζε μόνη της. Και όταν οι βασικές indie-mainstream πηγές στερεύουν τότε ως συνήθως μια καλή τακτική για τους playlist curators είναι να στραφούν στην χορευτική μουσική. Τα dj cuts και τα δωδεκάϊντσα δεν σταματάνε ποτέ εξ ού και βαφτίζουμε το 79ο επεισόδιο Summerhouse φροντίζοντας να σας τροφοδοτήσουμε με όλη την cool disco house που μπορεί το ανοιξιάτικο καμπριολέ σας να αντέξει. Enjoy.

Σημ. Πέρασε και η Παγκόσμια Ημέρα Πιάνου, την Πέμπτη 28/3, όχι ότι καμία πολιτιστική agenda ή site μας το θύμησε, αλλά ευτυχώς οι φίλοι μας στην Infine Records φρόντισαν για αυτό.

1. Beyoncé - Jolene (Sony / Panik Records)

Εγώ το ήθελα λίγο πιο dancey. Η ερμηνεία της είναι next level, μπολιασμένη με real time πόνο και πάθος αλλά ρε διάβολε λίγο ταμπουράκι να δουλεύει στις disco όπως αυτό το Brolene edit του Thomas Bullock στην εκδοχή της Olivia Newton John.

 

2. Nebraska - Senza Parole (Studio Alistair Gibbs)

Οκ, ας αρχίσουν οι χοροί. Italo bassline και μια πιασάρικη μελωδία για τον μέχρι πρότεινος deep house maker Nebraska από το Νότιο Λονδίνο.

 

3. BoolaBoom - Summerhouse - Art Of Tones Remix (BoolaBoom)

Daylight disco jam με την φάνκι υπογραφή του Art Of Tones και ασφαλώς της ετικέτας 2020 Vision. Πνευστά από άλλο πλανήτη.

 

4. Ν’ Dambi - Don’t Change Me (Ron Trent Remix)  (R2 Records)

Παλιό αλλά πολύ δυνατό dig που έφερε ξανά στην επιφάνεια, η φουλ ψαγμένη after hours συλλογή -μόνο σε βινύλιο παρακαλώ- της Lea Lisa με τίτλο Many Shades Of House από την Favourite Recordings.

 

5. Mount Kimbie - Shipwreck (Warp Records)

Μέχρι εδώ ήταν πολύ καλά. Soulful, αέρινα, disco balaerica που λένε, ιδανικά για outdoor sets, τώρα ας επιστρέψουμε στα bar, club grooves, σύντομα με λίγο από σκοτάδι, αφού πρώτα πάρουμε την εβδομαδιαία braindance γεύση μας μέσω Warp. Οι Mount Kimbie επιστρέφουν και έχουν ήδη ένα μινι indie hit με τον King Krule, αλλά αυτό το Madchester - Factory friendly single είναι για μένα το κλειδί.

 

6. Josh Caffe - Dress Up (Polari Records)

To "Dress Up" κλείνει το EP του Caffe στην Polari Records του DJ Cormac και έχει όλο το βραδύκαυστο dark disco rave υλικό που χρειάζεστε για να ζεστάνετε ένα βράδυ Παρασκευής.

 

7. Temple, Quart Pistol - Who You Are -Prins Thomas Remix- (Temple Musiq)

Βλέπε Prins Thomas είναι καλό, κυρίως γιατί είναι ο μόνος που παντρεύει τα pulsing electro μπάσσα με Νεοϋορκέζικα disco φωνητικά και από πίσω απλώνει στρώματα acid. Να βρίσκαμε και κάνα club να τα παίζαμε ή να τα ακούγαμε, καλά θα ήταν. Απαιτητικό κομμάτι, από αυτά που χρειάζεται να χτίσεις σχεδόν ένα ολόκληρο σετ γύρω του.

 

8. Axwell, Ingrosso - More Than You Know (Mont Rouge Remix) (UMG)

Σε αυτό το πρόσφατο άρθρο-mixtape με τα 00s revamped anthems, τώρα προσθέστε και αυτά και ετοιμαστείτε να το ακούσετε αρκετά φέτος το καλοκαίρι.

 

9. Aufgang - Barock (In fine)

Η Παριζιάνικη ετικέτα Infine γιόρτασε μία ακόμη World Piano Day με αυτή την απίστευτη συλλογή  καθώς το “Not For Piano” του Francesco Tristano -που εδώ διασκευάζει το Detroit classic "Strings Of Life" ασούμε- ήταν το πρώτο album που κυκλοφόρησε το label 25 χρόνια πριν. Διαλέγω τους Aufgang γιατί ήταν η δική εισαγωγή στο νεοκλασσικό και ηλεκτρονικό κίνημα με το οποίο συνδέθηκε το label.

 

10. Jlin, Philip Glass - The Precision Of Infinity (Planet Mu)

O δίσκος λέγεται Akoma, η Jlin είναι στα καλύτερα της εξού και το κυκλοφορεί στην Planet Mu και στην hyperpop, afro tribal, bass & beats εκδοχή της συνυπάρχουν η Björk, οι Chronos Quartet και ο Philip Glass. Κοφτερό τουλάχιστον. (22 Απριλίου στο Ωδείο Αθηνών).

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro