Loading color scheme

New Music Weekly: The Real (thing)

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Η αλήθεια του τίτλου υπονοεί ότι η στήλη επιστρέφει στις ρίζες της. Ο ηλεκτρονικός ήχος είναι η βάση γιατί ακούγεται μεταμοντέρνος, ειδικά στην περίπτωση των Vegyn, KARYYN και Fanu, το συναίσθημα έχει το γεναίο μερίδιο του με εκφραστές εδώ τους SAM MORTON, Homer και Grandaddy ενώ η ιδανική εκδοχή της ατμόσφαιρας σε κομμάτια όπως το "Ventas Rumba" σφραγίζουν μία ακόμη λίστα που φτιάχτηκε με σκοπό να πει μία ιστορία, ίσως την πιο αληθινή για το που στ’αλήθεια κρύβεται η σπουδαία νέα μουσική που οι παλιότεροι στα social media αναθεματίζουν ότι δεν βγαίνει πλέον.

1. Vegyn, John Glacier - A Dream Goes On Forever (PLZ Make It Ruins)

Ο Vegyn οδεύει ολοταχώς για το πρώτο album με βαθμολογία μεγαλύτερη του 9 στο 2024. Ακούμε προσεκτικά single per single και περιμένουμε το ημερολόγιο να δείξει 5 Απριλίου.

2. KARYYN - the REAL (Mute)

Όμως από την άλλη, ποιά είναι αυτή η Αρμένισσα KARYYN ικανή να ντύσει στα μαύρα trip hop industrial beats (τύπου Bjork - yoga era) το μέλλον της ποπ και υπογράφει στην Mute. Sick.

3. Gratts, Cata Mansikka-aho - Rhythm Of Love (Tristan Jong)

Στα πρώτα nu disco charts του 2024 αυτό φλερτάρει με την κορυφή, είτε στην original αέρινη εκδοχή του, είτε στο remix των Faze Action.

4. Tom Trago - Take A Chance (Tom Trago)

Μέχρι πέρυσι ένιωθες ότι είχαν περάσει (και είχαν όντως) αιώνες από τότε που ακούσαμε νέα χορευτική μουσική από τον Tom Trago, οπότε το Pearls For Pleasure Vol.1 EP μπήκε δίχως δεύτερη σκέψη στο στικάκι και το βράδυ του Σαββάτου στην Σταδίου ακούστηκε όσο δυνατά έπρεπε. Italo disco winner.

5. Fanu - Piscean (Cod3 QR 016)

Έξυπνα αρκετά, ο Laurent Garnier, σφήνωσε ακριβώς στη μέση της τρίτης μεγάλης Cod3 QR συλλογής αυτό το a la Dj Shadow, early Mo’ Wax έπος του Φιλανδού break beat μάστορα Fanu. ΟΥΦ!

6. Free Nationals, A$AP Rocky & Anderson.Paak - Gangsta (Empire)

Τα μεγάλα γκάνια επιστρέφουν μετά το Kanye shutdown. Ο Rocky και ο Paak στο side project του τελευταίου, παραδίδουν ένα business as usual hip hop δυναμίτη που θυμίζει τα πάντα από την σωστή Wu Tang εποχή. Video cool 2.

 7. Grandaddy - Watercooler (Jason Lytle LLC)

Σοβαρό throwback από την U.S. indie era 2.0 έχουμε εδώ. Και ο Jason Lytle με τις μελωδιάρες του και την εύθραστη ερμηνεία δείχνει να το έχει. Nα συγκινεί ακόμα κόσμο δηλαδή, φλερτάροντας στo Blu Wav με την Americana, πολύ πιο άμεσα απ'ότι η Beyoncé.

8. Homer, Hether - Now That It’s Over (Big Crown Records)

Την προηγούμενη εβδομάδα o τρομπετίστας Dave Guy και τώρα ο ντράμερ Homer Steinweiss, ένας ένας οι στυλοβάτες των Menahan Street Band και των πρώην Dunham studios καταθέτουν τις solo προσπάθειες τους στην ιδανική δισκογραφική στέγη της Big Crown του καλού τους φίλου Leon Michels. Λίγο 60s, λίγο NYC vibe και το απόλυτο indie ακουστικό outro.

9. Ezéchiel Pailhès - Ventas Rumba (Circus)

Αν δεν έχετε ακούσει το signature Eternal Ete καλοκαιρινό jam του Γάλλου Ezéchiel Pailhès μπορείτε να το κάνετε στην πρώτη ένδειξη ήλιου, θα είναι απολαυστικό πιστέψτε με. Ο ένας εκ των δύο Noze, επιστρέφει με νέα μουσική στo πάντα στυλάτο label της Circus και o προπομπός του Ventas Rumba επαναπροσδιορίζει την ψυχεδέλεια στα όρια των ρυθμικών πλήκτρων. Magnifique.

10. SAM MORTON feat. Alabaster DePlume - Cry Without End (XL Recordings)

Σε ένα από τα δυσκολότερα Π/Σ/Κ του φετινού χειμώνα, το single των SAM MORTON δηλαδή του project της ηθοποιού Samantha Morton με τον Richard Russell της XL και την βοήθεια του jazz head Alabaster DePlume, υπήρξε πραγματικό βάλσαμο.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro