Loading color scheme

New Music Weekly: STARS

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Αστέρια σε ένα δικό τους σύμπαν, με την εξαίρεση του King West, ακόμα 9 καλλιτέχνες φωτίζουν λιγότερο γνωστές γωνίες της ανεξάρτητης μουσικής. Κάθε εβδομάδα νιώθω ότι δυσκολεύομαι να τα ανακαλύψω, μερικές φορές γιατί βαριέμαι απίστευτα όταν πρέπει να αξιολογήσω κυκλοφορίες σαν τις Beyonce, αλλά την στιγμή που όλα τα promos ανοίγουν σωστά και ξέρεις ότι έχεις το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση της επιλογής χωρίς μουσικούς περιορισμούς, τότε μικρά θαύματα ξεπηδάνε από τα ηχεία και γεμίζουν την playlist. Από το υγρό dub των Champagne Dub μέχρι τον darko disco παροξυσμό του Curses και την μελαγχολική indie pop της mui zyu, μια ακόμη δεκάδα στην διαθέση σας με background δέκα και επιπλέον ώρες diggin’. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι το 300ό show upload στο Μixcloud μας και το όραμα για μια σύγχρονη μουσική βιβλιοθήκη με τον eclectic χαρακτήρα κάθε συνεργάτη, έρχεται όλο και πιο κοντά.

1. Kanye West, Ty Dolla $ign - Stars (YZY)

- Έλα πες αλήθεια έχεις μετανιώσει εκείνο το 8,5 στην αρχή της εβδομάδας και τις 2Κ λέξεις;

- Πάτησες play στο "Stars"; Κάνε αυτό πρώτα και μετά ξανακάνε μου την ερώτηση γιατί κανένας δεν γεννάει τόσο έπικ μελωδίες με την άνεση που το κάνει ο Ye.

 

2. Helado Negro - I Just Want To Wake Up With You (4AD)

Υπέροχος Helado που εδώ και 15 χρόνια είναι το καλά κρυμμένο μυστικό της Αμερικάνικης electronica / indie με εξότικ προεκτάσεις. Ολόκληρο το PHASOR σηκώνει review ενώ σε μέρες σαν του Βαλεντίνου γίνεται το σοβαρό αποκούμπι όσων δεν παλεύουν την μπαλάντα.

 

3. topographies - Arch (Dark Entries)

Από το εξίσου ενδιαφέρον όλοφρεσκο album Interior Spring, οι topographies είναι η νέοι Cure της Δυτικής Ακτής, ή μήπως οι νέοι Cure γενικά. Big up στην Dark Entries για αυτό το σοβαρό dig.

 

4. O’Flynn, Ahmed Fakroun - Soleil (LG105)

Ακόμα πιο χορευτικό και housey edit στο κλασικό πλέον αραβικό jam Soleil του πρωτοπόρου Ahmed Fakroun από το μακρινό 1983.

 

5. Curses - Get Lost (Eskimo)

Εκεί που νόμιζες ότι το concept Next Wave Acid Punx Deux του Curses σου έχει δώσει άπειρη dark disco για μήνες, ο μαν επιστρέφει με την secret cuts συλλογή και από εκεί είναι το δικό του "Get Lost" που θυμίζει Nitzer Ebb στα καλύτερα τους.

 

6. John Glacier, Eartheater - Money Shows (Young)

Ακούγεται σαν η Glacier να συνεχίζει την σκοτεινή πλην urban παράδοση του King Krule αλλά είναι και η προσθήκη της Eartheater που παντρεύουν τον ήχο της με το τώρα και το μετά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Young, πρώην Young Turks μπαίνει στο δισκογραφικό της παιχνίδι, νομίζω ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά.

 

7. Champagne Dub - Wet Drip (On The Corner)

Κυκλοφορία του 2023 τυπικά, αλλά με την βοήθεια και της διανομής που δίνει στο album η Teranga Beat, θα ήταν άδικο να μην γίνει αυτή η ελάχιστη αναφορά στο κοφτερό dub έθνικ υβρίδιο των Champagne Dub. Το "Wet Drip" θα μπορούσε άνετα να είναι ready made λούπα για την M.I.A..

 

8. mui zou - everything to die for (Father / Daughter Records)

Λίγο Hong Kong βιομηχανική ατμόσφαιρα και λίγο Βρετανική μελαγχολία είναι η συνταγή της επιτυχίας για την ανερχόμενη mui zou που στα χέρια της Father Daughter φέτος είναι από τα πουλέν της ατμοσφαιρικής indie. Μαγεία.

 

9. Plaster - Your Dirty Shape (Pyteca)

Υπόγειο dub electro σκοτάδι από τον Plaster και μια μελωδία για όλη την μουσική που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν οι Crystal Castles. Βασικό track στο τελευταίο μου mix για το Fade Radio.

 

10. Paranoid London, Bobby Gillespie - People (Ah Yeah) (Paranoid London)

Θέλει μελέτη το νέο μεγαλεπίβολο σχέδιο των Λονδρέζων Paranoid London που θα συνοδεύσουν τους 2MANYDJS στο Eden party της επόμενης Κυριακής, αλλά προς το παρόν είναι αδύνατο να αντισταθείς στην παγωμένη ομορφιά του "People" με τα φωνητικά του ever cool Bobby Gillespie.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro