Loading color scheme

New Music Weekly: Future Of My Music

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Το μέλλον της μουσικής μου, έτσι όπως εκπροσωπείται σε ποσοστά μικρότερα του 10% στα Grammys αλλά ιστορικά έχει αποδείξει ότι αυτός ο ανεξάρτητος δημιουργικός πυρήνας είναι που ξεκινάει τις τάσεις που οι «μεγάλοι» θα αντιγράψουν. Το R.A.P. του Ferreira, τα τελευταία sessions του Lee “Scratch”Perry και του Silent Servant, ο ασταμάτητος Olof Dreijer των Knife και το trip hop της Kissen, όλα πρώτης τάξεως φρεσκαδούρα και καλοστημένα μουσικά κόνσεπτ που σπρώχνουν τα ανεξάρτητα μουσικά πράγματα μπροστά. Επεισόδιο 71 ιτ ιζ λοιπόν.

1. Lee Scratch Perry, Tricky, Marta - Future Of My Music (False Idols / K7)

 Οι τελευταίες ηχογραφήσεις (από τις δεκάδες, έχουν κυκλοφορήσει ήδη 5 μετά θάνατον albums) που άφησε πίσω ο reggae / dub θρύλος, περιλαμβάνουν αρκετές από τις synthwave, drum & bass και electronica αναφορές με τις οποίες έφτασε στο στούντιο του συμπαραγωγού Daniel Boyle ο Perry και που ο Tricky φρόντισε να εκδώσει στην False Idols. Αν συνυπολογίσεις και το έξτρα credit συμμετοχών όπως ο ίδιος, η Marta και ο Shaun Ryder των Happy Mondays, το King Perry στέκεται μια χαρά δίπλα στον ιστορικό κατάλογο του dub King.

 

2. Yaya Bey - chasing the bus (Big Dada)

Πλέον ο κόσμος ξέρει τι εστί η φινετσάτη R&B της Yaya Bey μετά το εντυπωσιακό Remember Your North Star και το επερχόμενο album της Ten Fold ξεδιπλώνεται με άνεση πλέον στα urban εναλλακτικά ραδιόφωνα.

 

3. 1999 WRITE THE FUTURE, De La Soul, Warren Hue - LONG in the tOOth (feat. Pos of De La Soul & The Budos Band) (88rising records)

Διάβασα ότι έρχονται οι Budos στο Release και σκέφτηκα να μοιράσω αυτό το ολόφρεσκο, mash up, της 1999 Write The Future κολεκτίβας στο LONG in the tOOth των Budos με τον Pos aka Plug 1 των De La Soul. Fire Emoji x 3.

 

4. Soul Purpose - Soul Purpose 4 (Stalis Theme) (WOLF Music)

Η Wolf Music επανεκδίδει κάποιες από τις late 90s house συνθέσεις των Soul Purpose aka Peace Division aka Justin Drake & Clive Henry που πίσω στα 1997-98 είχαν δει singles όπως το cosmic house του Stalis Theme να κυκλοφορούν Low Pressing του Rocky από τους X-Press 2. Still works.

 

5. John Tejada, Silent Servant - Control (Palette Recordings)

Οι Tejada και Silent Servant είχαν δρομολογήσει την εν λόγω κυκλοφορία μήνες πριν το χαμό του δεύτερου. Αμφότεροι από τους πιονέρους της tech house σκηνής του Los Angeles το project του The Monitors επιβεβαίωνε την φιλία και την κοινή τους αγάπη για την σκηνή του Detroit. Το "Control", αποθεώνει το μίνιμαλ και λειτουργεί με τον πιο εγκεφαλικό τρόπο τις πρώτες πρωϊνές ώρες σε club περιβάλλον.

 

6. Jordan Nocturne - Is It Trance? (Polari Records)

Μία από τις αρκετές δυνατές στιγμές της συλλογής No Tears In The Backroom Vol. 2 που κυκλοφόρησε η Polari Records του επιδραστικού Βερολινέζου DJ παραγωγού Cormac. Italo προσέγγιση σε electro house φόρμα. Μακάρι να ήταν έτσι η Trance.

 

7. Olof Dreijer - Coral (AD93)

Στην αγαπημένη μου τελευταία AD 93 του Nic Tasker, o Olof Dreijer επιστρέφει πολύ πιο νωρίς απ'ότι περιμέναμε μετά το Rosa Rugosa EP στην Hessle Audio και με λίγο πιο ambient τρόπο κρατάει τον ιδιαίτερο ήχο του στην επικαιρότητα.

 

8. R.A.P. Ferreira, Fumitake Tamura, Hprizm - begonias (Ruby Yacht / Alpha Pup)

Σε ένα δύσκολο πρωινό για την σχέση μου με τα ΕΛΤΑ ολόκληρο το απολαυστικό the First Fist to Make Contact When We Dap του R.A.P. Ferreira και της παρέας του μου θύμισε ότι οι έξυπνες ρίμες ακόμα μετράνε στην πλευρά του hip hop που ακολουθεί τα παραδοσιακά μονοπάτια. Kudos στον Άγγελο Κυρούση για το αρχικό dig.

 

9. Brimheim - Normies (Tambourhino Records)

Υπέροχη indie pop με ενδιαφέρον video από την Δανέζα Brimheim aka Helena Heinesen Rebensdorff για λογαριασμό της Tambourhinoceros που παίζει καθοριστικό ρόλο στην άνθηση της female indie pop σκηνής της Δανίας. 

 

10. Kissen - Nothing (Mansions and Millions)

Φινάλε με λίγη από την φουτουριστική trip hop ή μοντέρνα R&B της Kissen έτσι όπως καταγράφεται στο Homesick EP ντεμπούτο της. Καταγωγή από το Manchester και μόνιμη κάτοικος Βερολίνου κουβαλάει τον ambient pop ήχο της Γερμανικής πόλης όπως συμβαίνει εκεί τώρα και στο "Nothing" ξεχωρίζουν τόσο το ατμοσφαιρικό beatmaking όσο και τα παιχνίδια της φωνής. 

 

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro