Loading color scheme

New Music Weekly: Guess Who’s Back

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Αυτό το απροσδιόριστο διάστημα ανάμεσα στο τέλος της προηγούμενης και στις αρχές της νέας χρονιάς πάντα είχε ενδιαφέρον. Τα καλά κρυμμένα έρχονται στην επιφάνεια για να σώσουν τις παραλείψεις που είχαν οι λίστες (που με την σειρά τους είχαν κλείσει από τον Νοέμβριο) και παράλληλα -γιατί η μουσική δεν τελειώνει ποτέ- newcomers αλλά και γίγαντες που θέλουν να προλάβουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ μοιράζουν δείγματα νέου υλικού. Στην εβδομάδα που σηκώνω blog βραχάκια για να ανακαλύψω διαμάντια από κάθε γωνιά του πλανήτη, μοιράζουν παράλληλα νέα μουσική οι A-listers του 2024, από τον Killer Mike μέχρι τον Jamie XX. Enjoy.

1. altrice - ‘ever do you want (Godmode)

Είναι η Godmode το label που θα κάνει το μεγάλο break μέσα στο 2024; Θα έπρεπε, αν με ρωτάτε, ειδικά όταν το What a Place EP του αινιγματικού παραγωγού altrice δανείζεται έξυπνα από το UK garage και το UK R&B για να παραδώσει μια σειρά από εργαλεία που μπορούν να δώσουν πραγματικά άρρωστο twist στα σετ των DJs. Εδώ το κλασσικό "Back Το Life" σε ένα ενδιαφέρον edit.

https://www.youtube.com/watch?v=emYMZ2KYCUU

2. Jamie XX - It’s So Good (Young)

Στην χρονιά που η XL δειγματίζει νέα μουσική από τον Burial και οι XX ετοιμάζουν την επιστροφή τους, ο Jamie λανσάρει το νέο του braindance single με τις ευλογίες της CHANEL και η Βρετανική χορευτική μουσική συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

3. Four Tet - Loved (Text Records)

Πριν δασκαλέψει τον Fred Again.. και φτάσει να ξεπουλάει το Madison Square Garden με τον Skrillex, ο Four Tet έφτιαχνε μουσική που άρεσε πρωτίστως στο παρεάκι Jamie XX, Caribou, Floating Points και βάλε. Επιτέλους, στα solo πρότζεκτ του στην δική του Text επιστρέφει πάντα στις ρίζες.

4. Bacao Steel & Rhythm - Love$ick (Big Crown)

Ποιός ζήτησε steel drums διασκευάρα στο modern classic των Mura Masa και A$ΑP Rocky;

5. jinje - BBLO (MESH)

Τρία χρόνια μετά το ενδιαφέρον ντεμπούτο του στην MESH ο Jinjé, ιδρυτής των πειραματικών Vessels από το Leeds μεταξύ  άλλων, επιστρέφει με το  four-track EP Escape from Luna και το πρώτο δείγμα "BBLO" ακούγεται όσο υπερηχητικό και φουτουριστικό πρέπει.

6. Killer Mike - "RUN (Damian "Jr Gong" Marley Version) (Loma Vista)

Ο Killer Mike των Run The Jewels είναι φέτος υποψηφίος στις τρεις μεγάλες ραπ κατηγορίες (album, song + performance) των Grammy Awards δεδομένης της επιτυχίας που είχε στις Η.Π.Α. το album MICHAEL. Στο "Run" που είχε κυκλοφορήσει σαν προάγγελος του δίσκου πίσω στο 2022 συνεργάζεται εκ νέου με  Damian “Jr Gong” Marley και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

7. Isaias Elpes - OROMO (self release)

Wait, what? Δεν το ονομάζεις αυτό Brazilian slap; Η' μήπως όντως η εξωτική ομορφιά της σύνθεσης του Βραζιλιάνου Elpes σκάει σαν τρόπικαλ χαστούκι μέσα στον χειμώνα και την γεμάτη business agenda της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας. Τρία λεπτά και 44 δευτερόλεπτα μαγείας και ταλέντου που αν δεν είχε την καβάτζα των Grammys από τις Gloria Estefan εποχές θα ήταν πραγματικά παραγνωρισμένο.

8. Tommy Veanud - Avantage (Supermatic)

Με το alias Prime Punk, o Tommy Veanud από την  Ινδονησία ζει το digital nomad DJ όνειρο και με single όπως το ολόφρεσκο "Advantage" η παγκόσμια αναγνώριση είναι κοντά. Συχνός συνεργάτης των labels Cafe De Anatolia και Supermatic Records στην οποία και κυκλοφορεί το νέο του πρότζεκτ.

9. Defset - Take Me (Hodge Remix) (ΕΜΚ)

Λίγο πριν το φινάλε κερνάμε ψυχωμένη industrial ψυχεδέλια με την σφραγίδα τόσο των Defset αναλογικών synths όσο και της ρυθμικής διαστροφής του Hodge. 

10. ΑΑDJA - Introvert Problems (Τriπ)

Harder, faster, stronger όπως προστάζει η νέα techno μόδα για την διασκέδαση της πιτσιρικαρίας. Προπομπός του νέου album της AADJA στην trip της Nina Kravitz.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro