Loading color scheme

ΛΟΚΑΛ HEROES: Ντανς του δε μπιτ

Στο τέλος κάθε μήνα ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή.

Κανένα καλύτερο best of από αυτή και αυτή τη λόκαλ λίστα. Kανένας λόγος στο τέλος μιας ζόρικης χρονιάς να ψάχνουμε γιατί δεν βγάλαμε αρκετή ή γιατί δεν βγάλαμε πραγματικά καλή μουσική. Κάποιοι, σκληρά εργαζόμενοι, επαγγελματίες παραγωγοί τα έκαναν, ασχέτως αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας το καλύτερο. Κάθε τέλος χρονιάς, δεν υπάρχει χρόνος για όνειρα (όπως τραγουδούσαν και οι  ΜΙΚΡΟ) καθείς κρατάει ό,τι του κάνει και όλοι γίνονται ένα όταν το σωστό μπιτ δώσει τον ρυθμό.

Και αυτά τα 10 dance κομμάτια, φτιαγμένα από δικά μας παιδιά έκαναν κόσμο να χορεύει και ενίοτε να σηκώνει χεράκια ψηλά. Big up στους dance παραγωγούς, η ηλεκτρονική μουσική είναι επι χρόνια το δυνατό μας σημείο και ο ήχος που μας ενώνει με τον υπόλοιπο κόσμο.

* Το "Ανισόπεδη Ντίσκο" του PAN PAN κυκλοφόρησε λίγο πριν τον Οκτώβριο του 2022. Εδώ το γράφει ξεκάθαρα.

 

1. Argy, Omnia - Aria (Afterlife Recordings)

Από το "Ketuvim" στο "Tataki" και τώρα στην "Aria". Έπρεπε να είχα αδράξει την ευκαιρία δύο καλοκαίρια πριν, όταν ο Ροδίτης superstar DJ και παραγωγός Argy ήταν έτοιμος να μιλήσει για πολλά περισσότερα από την ζωή σε καραντίνα και την Ibiza.

 

2. Liva K - Truth Hurts (MIDH)

«Πατήστε το play στο "Truth Hurts" (πρώην Jyoti όπως συστήθηκε σε εμένα) αυτή την house βόμβα με το εξωτικό sample που δεν έχει φύγει από τα σετ μου τους τελευταίους 9 μήνες. Ο τρόπος που χτίζει το βασικό θέμα, το στακάτο μπάσσο που δεν σταματάει να δίνει τον ρυθμό και τα effects που βάζουν - βγάζουν την μελωδία με μαεστρία ανάλογη του τρόπου που θα χειριζόταν τα ΕQ ακόμα και ένας Larry Levan, μετατρέπουν σε instant classic αυτό το κομμάτι που μπορεί με την ίδια άνεση να σταθεί στα πολυσυλλεκτικά πλέον σετ των Keinemusik ή να τιμηθεί αναλόγως από disco house dons όπως ο DJ Harvey.»

 

3. Boys’ Shorts - Nostalgia (Polari Records)

Σε έναν ξεκάθαρα πιο underground κόσμο που περιμένει το Σαλωνικιότικο δίδυμο των Boys’ Shorts για να αλλάξει σωστά την χρονιά του στο Berghain - Panorama, αυτός ο ύμνος που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο για την Polari Records του Cormac θα ενώσει ψυχές και σώματα σε ένα italo 80s ματσάρισμα βγαλμένο απ’τον παράδεισο.

 

4. Plain History - Sirens Of War (Just Gazing)

To είδος του electro που από τις electro tech παρέες του Detroit μέχρι τους slowburner συνεχιστές του Weatherall θα έπαιρνε πάσσο και θα έβρισκε prime time θέση στα αντίστοιχα DJ σετ. What a bomb!

 

5. Echonomist - Secret Places club version (Innervisions)

Με τις ευλογίες τις Innervisions και του tech house ηγέτη Dixon, ο Πέτρος Μαγγανάρης aka Echonomist δίνει νέα τροχιά στην ηλεκτρονική ταυτότητα που για πάνω από μια δεκαετία τον έχει ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

 

6. Angelos, KEENE, Emmanuel Jal - Budah (MIDH)

Αυτό και αν ήταν γκολ από τα αποδυτήρια. Τα δύο μεγαλύτερα afro house brand της χώρας, το label Madorasindahouse και ο DJ Angelos που για χρόνια έμαθε δίπλα στον μεγαλύτερο αδερφό του, superstar DJ Black Coffee, παραδίδουν ακριβώς το κομμάτι που μπορεί να κουβαλήσει το virality του "7 Seconds". Aπό το καλοκαίρι και μετά ακούστηκε δυνατά σε όλα τα club και cafe της γειτονιάς σας.

 

7. Kay-chi, Keymon - Future Memories (Marcus Christiansen Eu Dance Remix) (Epicure Records)

Το italo - electro - brutalo πάζλ του Αθηναίου Kay-chi, από EP σε EP και από remix σε remix συγκεντρώνεται και σύντομα θα γίνεται λόγος για ένα από τα δυνατά ονόματα του ήχου που DJs όπως ο Curses με μαεστρία ευαγγελίζουν σε όλο τον κόσμο.

 

8. TURBOFLOW3000 - Yatosake (Brigiol 2.0) (Veego Records)

«Είσαι φασαία, πέτυχε η συνταγή πάμε μια βόλτα για ποτάκι στου Ψυρρή…» δηλαδή τι άλλο χρειάζεστε για να δώσετε τα σπέκια της επικότερης Greek indie διασκευής ever, ειδικά εσείς που μετράτε αν έχουν παιχτεί σωστά οι παύσεις και τα δευτερόλεπτα στα tribute albums των σπουδαίων του παρελθόντος. This shit slaps hard. Άνθεμ από τα λίγα που στέκει το ίδιο εύκολα στον Κύριο της Μαβίλης αλλά και στο Πατρινό Καρναβάλι και προπάντων υπηρετεί στο έπακρο το cult concept που υποβόσκει στον κατάλογο της Veego. Πόσο κρίμα που δεν μπήκε το "Μπριγιόλ" στο ΟΥΦΟ.

 

9. Green Cobalt - Paresyhesia (Avopolis Records)

To πιο deep, Detroit house πρότζεκτ του Dim Dj από την Άνω Πόλη επέστρεψε λίγο πριν την εκπνοή του 2023 με το μεστό αναλογικό house του Halogens EP. Τα layers, τα εφέ και ο τρόπος που κλιμακώνει η α λα "Nation 2 Nation" μελωδία σε συνδυασμό με το στακάτο beat φέρνουν λίγο πιο κοντά το transcendence.

10. Theo Kottis - Lighthouse (Dekmantel)

Μεγαλωμένος ανάμεσα σε Σκωτία και Ελλάδα, ο Theo Kottis φτιάχνει εδώ και χρόνια την φήμη του στους σωστούς Warehouse κύκλους, από το Sub Club του Εδιμβούργου μέχρι το Robert Johnson του Ata και προφανώς το Dekmantel που δίνει σοβαρή ώθηση στο νέο tech house υπέροπλο του που έχει βρει ήδη highlight θέση σε braindance αλλά και πιο εμπορικά χορευτικά σετ.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro