Loading color scheme

ΛΟΚΑΛ HEROES: Δέκα (συν ένα) Νυχτερινά

Στο τέλος κάθε μήνα ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή. Ακούγονται με ή χωρίς podcast σχολιασμό.

«Μην κριτικάρεις την επιλογή μου να μοιράζω τα πόσα λεπτά μουσικής άκουσα ή με ακούσανε στο Spotify.»

«Μα οι περισσότεροι μουσικοί πληρώνονται ελάχιστα.»

«Ναι, αλλά εγώ έχω μάθει στο πατ πατ και θέλω να δείχνω πόσους τόνους μουσικής και cool συγκροτημάτων άκουσα ή να ευχαριστώ αυτούς που γουστάρανε την μουσική μου.»

«Μα ο αλγόριθμος και η μουσική σου καθώς και η promo καμπάνια σου, απέδωσαν κατα πολύ μικρότερα streams από αυτά των πολυεθνικών που είναι άλλωστε και μέτοχοι στην πλατφόρμα, ενώ σαν ακροατής οι μουσικοί που απολαμβάνεις πληρώνονται μόλις 0,003.»

«Ναι, αλλά εγώ είμαι μια μπάντα από την Κυψέλη και με ακούνε Χ χιλιάδες κόσμου από Ψ δεκάδες χώρες, εσύ τι κάνεις (;) που απλά γράφεις 5 γραμμές σε ένα μουσικό site;»

«Έχεις δίκιο.» (Κατεβάζει κεφάλι και πατάει play στην Ματαίωση του Metaman)

 

 *Δείτε το 2ο κομμάτι της λίστας για μια μπάντα από την Κυψέλη που σκόραρε πλασάρισμα στις παγκόσμιες "New Music Friday" playlist (4M+ followers) και "All New Indie" playlist (1.2M+ followers)

 **Επίσης, η παρακάτω Spotify λίστα ψάχνει ακόμα περισσότερους followers για να θρέψουν ακόμα καλύτερα το θεριό.

Support your real local talent via bandcamp & record stores. Peace!

 

1. Mastrokristo - The Dream (Lost Tribe Sound)

Απομακρυσμένος από τα κοινά, όπως το συνηθίζουν οι δημιουργοί ήχων με ταυτότητα, ο Χρήστος Παραπαγκίδης συνεχίζει το ambient neo classical ταξίδι του, έχοντας μερικές ακόμα συνθέσεις στο ύφος του εξαιρετικού και άδικα παραγνωρισμένου album του Departures. Το "The Dream" είναι το πρώτο δείγμα από το 2024 album του για την Lost Tribe Sound από το Wisconsin του Milwaukee, οι περισσότερες από τις κυκλοφορίες της οποίας συγκεντρώνουν σπουδαία reviews και following στην Bandcamp κοινότητα. Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας, δημιουργείται ιδιαίτερο ηχητικό υλικό, με σχεδόν ευεργετικές για την καθημερίνοτητα ιδιότητες. Μέρος του νέο sampler του label το ακούτε αποκλειστικά στο Bandcamp.

2. Keep Shelly In Athens - Lonely Times (Keep Shelly In Athens)

Οι νέοι Keep Shelly είναι υπερηχητικοί και επικοί σε επίπεδο φωνητικών μελωδιών συνάμα. Ένα ολόφρεσκο wall of sound εν εξελίξει.

 

3. Venus Volcanism - Katara’s Lament (Submersion Records)

Album time για την Venus Volcanism και ένα sold out show στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας επισημαίνουν ότι υπάρχει κοινό για πιο περιπετειώδη και με φολκ προεκτάσεις ατμοσφαιρική μουσική, απλά σπάνια βρίσκει τις σωστές αφορμές για να συσπειρώνεται. Το Katara’s Lament την βρίσκει να επιστρέφει στην αγαπημένη φόρμα των Ριζίτικων πρόσθετοντας πάντα το Icelandic effect.

 

4. Anatolian Weapons - Mountains (Subject To Restrictions Disc)

Album time και για τον ασταμάτητο φέτος Anatolian Weapons στην Ελβετική Subject To Restrictions Disc. Το "Mountains" επαναφέρει τις Anatolian και παραδοσιακές εμμονές του Άγγελου Μπαλτά μπολιασμένες πάντα με το psyched electronic τρόπο που τα πνευματικά τέκνα του τέραστιου Andrew Weatherall έχουν μάθει πλέον να λατρεύουν.

 

5. cHΩROS - Pizzicato (Man Out Of A Man Records)

Νέα κυκλοφορία και για το πειραματικό project των Καραγιάννη (τύμπανα - κρουστά) και Τζιρίτα (πλήκτρα, μαγνητοταινίες) που στην παρθενική του κυκλοφορία κεντράρει στα drums grooves ενίοτε και με avant jazz τρόπο την ίδια στιγμή που οι kraut ατμόσφαιρές του δημιουργούν ενδιαφέρουσες κορυφώσεις.

6. Jan Van & Fotis Siotas - Kadmus (Jan Van de Engel)

O Jan Van επιστρέφει στα αναλογικά electronics και με τις δυναμικές των τυμπάνων του το απότελεσμα μετράει. Για την ακρίβεια σε περιπτώσεις όπως το φεστιβαλ οινοποσίας BΚΧΣ όπου το βιομηχανικό αστικό τοπίo συναντά την ρομαντικότητα της φύσης και της οινοπαραγωγής, αυτή η κόντρα όπου ο Van είναι η μηχανή και ο Σιώτας το συναίσθημα ακούγεται σαν γκολ από τα αποδυτήρια για το επερχόμενο album τους.

 

7. TURBOFLOW3000 & PAN PAN - Η Gata Keravnos (Veego Records)

Ναι, ρε φίλε. Ας παίζουν αυτό non stop οι drifters στον Λυκαβηττό και χαλάλι που θα ξυπνάει ο μικρός από τα μπάσα και τα μπαντιλίκια. Κάτι από τους πρώιμες σωστές ΡΟΔΕΣ και ένα ακόμη PAN PAN ρεφρέν για τις disco.

 

8. Boys’ Shorts - The Power (edit)

Είναι τρελή κυριολεκτικά η πορεία που διαγράφουν οι Boys’ Shorts τελευταία. Από το Berghain το οποίο επιστρέφουν για NYE μέχρι τα δικά τους killer edits όπως αυτό στο club classic "You Got The Power" των Snap!, το δίδυμο από την Θεσσαλονίκη παίζει τη νέα disco - electro - italo - house σκηνή της Ευρώπης στα δάκτυλα. Shout στους Tareq και Vagelis!

9. Noamm - Intuition (Tiger Weeds)

Με μόλις 2 κυκλοφορίες και ένα compilation η Tiger Weeds είναι το εγχώριο label που ξεχωρίζω από το 2023. Ο παραγωγός μυστήριο πίσω από το Noamm κερνάει acid electro σε ψηλά bpm για πρωινό μεσημεριανό και δείπνο και πέρα από το Electroporation,  το 001 της ετικέτας τιμήθηκε δεόντως στο 2ο μιξ μου για το FADE Radio.

10. Noerk - Pending Forties (Revolt!)

Τα braindance μυαλά της Αθήνας συναντιούνται στο 008 της Revolt. Ο Mάρκος Σπανουδάκης aka Mark Spn aka Kreon φοράει το electro acid breakbeat καπέλο του και παραδίδει 3 must play συνθέσεις συν το remix του Lee Burton στο house friendly "It’s Over". Το crew της Revolt σφράγιζει με την αισθητική του την κυκλοφορία και η One Eye Witness από το Αμστερνταμ κάνει την διανομή.

Soundcloud

 

Bonus Beat :

Bonebrokk, Aroent - A Phantom Blade (Infinite Machine)

Ακόμα μελετάω το In Between Worlds album του Bonebrokk που κυκλοφορεί από τις 24/11 αλλά το "Phantom Blade" με την συνεισφορά και του Aroent είναι το πιο «βατό» και λιγότερο fuzzy hi nrg breakbeat κομμάτι σε ένα album που από την πρώτη ακρόαση χωράει σε μόλις 3 λέξεις: TAKE NO PRISONERS.

Ανανεώνεται κάθε Παρασκευή:

Ακούστε τη λίστα στο Spotify

 
 

poweredbymixcloudpro